• 2018-01-11, 20:12
  • 91

I veckan hade Annica ännu en träff med sina läkare för att få nya provsvar. Hon har varit väldigt dålig inför storhelgerna så det var en skräckfylld väntan på att få höra vad proverna skulle visa. Sent på kvällen inför det skrämmande och viktiga beskedet satte hon sig ned för att skriva åt oss alla. Jag upphör aldrig att imponeras av hennes styrka, att hon orkar tänka på sin omgivning när allting i hennes eget liv är upp och ned. Vi andra kunde fira jul och nyår med glädje och fest, hon var tvungen att kämpa med illamående och oro.

Hjälp mig nu i att önska Annica, Krille och deras fina grabbar ett riktigt gott nytt år med många goda besked!
Johanna
//

TACK till alla er vänliga själar som på olika sätt gjort vår jul så fin genom era julgåvor, presenter och swischade pengar. Ni är helt amazing!

I morgon är det dags igen. För nya provsvar och för ny läkarkontroll. Borde vara van efter fyra år men kampen och oron vänjer man sig nog aldrig vid. Speciellt inte efter sett “Tillsammans mot cancer” och alla människoöden där. Jag kommer så väl ihåg hösten 2014 när jag och min familj medverkade på cancergalan. Hjälp vad mycket känslor. Samtidigt som produktionen bakom programmet imponerade stort. Vi fick efter programmet erbjudande om att få prata med psykologer och få hjälp att gå vidare, då det är en oerhörd tufft att medverka i ett så känslofyllt program med andra så svårt sjuka människor.

Nu ska jag försöka sova efter alla dessa intryck.

Kampen jag är inne i just nu är allt annat än lätt. Jag har mått och mår så jätteilla. Vi vet inte riktigt varför ,men läkarna tror att det är på grund av antibiotikan jag fått för min djupa svåra hosta. Jag åker på lunginflammation lätt, jag inser hur känslig jag är. Jag är som ett dasspapper som suger åt mig allt jag snuddar vid. Det är kämpigt. Att inte få behålla maten och samtidigt vara så galet hungrig, medan jag samtidigt mår väldigt illa.

Nu har vi testat de flesta medicinerna mot illamående på mig. Inget funkar helt. Illamåendet ligger där i bakgrunden mest hela tiden. Så nu efter alla kräkningar har jag gått ner i kilon och det är väldigt mycket.

Det är galet lätt att tappa kilon när man är sjuk som jag, men inte alls lika lätt att gå upp dem igen. Nu försöker jag äta. Lite och ofta. Försöker tänka “rätt” när jag äter så jag får snabbt tillbaka min vikt igen. Jag får inte bli alltför klen nu när vi ska fighta cancern vidare. Jag måste liksom bli starkare än den.

Nu ska jag dra täcket över huvudet och hoppas att jag överhuvudtaget kan sova. Näringsdroppet är inkopplat och jag har lite svårt att sova då med det inkopplat på mig. Samtidigt som hjärnan arbetar med alla intryck från den mycket starka cancergalan. Såg ni den? Är ni månadsgivare? Så oerhört viktigt för utan forskningen hade jag inte suttit här idag.

Man tar åt sig som sjuk av andras cancerberättelser. Samtidigt som jag blir helt oändligt tacksam till livet, att jag får leva. Men jag blir också fruktansvärt rädd. Mina “några år” som jag fick i besked av kirurgläkaren att jag hade kvar från början har gått nu. Fyra år med cancer. Och nu prövar vi mediciner jag haft förut. Som jag förut blev resistent mot. Vi prövar om de kanske fungerar igen. De bara MÅSTE fungera nu. Vågar inte tro nåt annat!

Ikväll lägger jag mig med ett ledsamt hjärta för jag känner mig en aning rädd och ensam. Jag VET att många finns med mig i detta. Men i sjukdomen, just denna kroppens sjukdom, är jag ensam med. Det är min kropp, min kamp jag måste ta mig igenom. Och bredvid mig har jag såklart min älskade dyrbara man, våra tre underbara barn, vår familj och alla våra vänner.

Men jag är ändå ensam med mina funderingar, mitt illamående, smärtan, kampen, oron. Jag orkar inte ligga här och fundera längre på oro kring nya provsvar. Så många år med så mycket oro kan ju inte vara bra. Inte för någon. Oron, rädslan, det är terror på riktigt.

Snälla gode Gud gör mig frisk NU!
Kram Annica
//

Nästa dag var det en trött och tagen men lättad Annica som hörde av sig. Provsvaren var bättre än hon vågat hoppas på. Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN ett litet positivt besked! Värdena hade gått ner från de skyhöga veckorna innan.

Nu behöver hon vila, men hon återkommer snart och berättar mycket mer om vad som trots allt blev en bra träff med läkarna.

Johanna

 

2018-01-11 Gästblogg

Kommentarer

Kiki 2 år sen

Önskar dig all kärlek, kraft och mod! ❤

Marie i Kroatien 2 år sen

<3

Helen 2 år sen

Hej!
Hörde någonstans att antabus kunde vara något att prova vid spridd cancer där inget annat hjälper…
Kanske något att kolla upp,man rycker ju i alla halmstrån när det är som det är…
Önskar dig allt gott❤️

Kent Östergård 2 år sen

Hej Annica,
Såg de hemska rubrikerna om ‘galningen’, så trist. Men, tänk att den som skrev detta är en väldigt olycklig individ, som hatar sig själv….inget att hänga upp sig på! (dock bra med polisanmälan)
Uppmärksammade din situation just nu, håller tummarna för dig!!
Lycka till!
Hälsar
Kent
Egenföretagare
Solna

Sylvia 2 år sen

Hej Annica,

STYRKEKRAMAR till dig och din fina familj!!!!!

Kramar Sylvia

BM 2 år sen

All styrka och alla tankar till dig. Vi förlorade en vän till familjen i bröstcancer efter nästan 6 års kamp hon hann inte fylla 40. Vi såg hennes kamp och hur svårt det var för henne. Jag hoppas och ber så att du får en vändning till det ännu bättre så du och de dina får måååånga måååånga fler år tillsammans.
Styrkekramar i mängder.

Emilie 2 år sen

Så mycket kärlek, kramar o tankar som går att bära till dig nu Annika! Så betagen av det du går igenom o har dig i tankarna dagligen. Du berör och samtidigt inspirerar för den otroliga styrka du besitter. Kramar o kärlek i massor

Ellinor 2 år sen

?❤❤❤

Jenny 2 år sen

Åh fina Annica, ta kontakt med Anthony Williams. Han är medicinskt medium. Sök hans profil på Facebook.
All kärlek till dig! Kram Jenny

En annan Nina 2 år sen

Hoppas precis som alla andra läsare här att en vändning kommer nu för dig Annica. Så stark du är ändå i all din rädsla och oro. Allt det bästa önskar jag dig ??

Anna i Gbg 2 år sen

SÅ härligt med lite positiva besked ❤️
Stor KRAM

Kajsa 2 år sen

Tack Annica att du orkar dela med dig. Din berättelse berör mig djupt i hjärtegropen.

Maria 2 år sen

❤️?

Malin 2 år sen

Underbart med lite positiva besked Annica… ???? Hoppas att det fortsätter nu, under 2018. ????????

Malin 2 år sen

❤❤❤

Katarina 2 år sen

Håller tummarna för att allt kommer att vända för dig och att detta blir ditt år!

Anonym 2 år sen

????❤️

Annica 2 år sen

Håller alla tummar och tår för att det vänder för dig nu, tusen kramar!!

Lisa 2 år sen

❤️

?❤️? 2 år sen

Hoppas på allt gott för dig och familjen! ❤️

Maria N 2 år sen

Tänker på dig & din fina familj & önskar er alla allt gott & styrka?

Elisabeth 2 år sen

Härligt att höra Annica ?❤️ För mig är du en kämpe, du och alla andra som måste gå igenom detta. Massa styrke kramar till dig och din familj. Önskar dig det bästa för 2018 ?❤️?❤️?

Ann 2 år sen

❤️❤️❤️ta hand om dig kram

Stina 2 år sen

Jobbar själv med cancersjuka, gör så ont att se hennes kamp och hennes fina familj, ändå verkar hon orka vara en sån fin mamma <3

Cissi 2 år sen

Härligt Annica! Jag blir så glad att dina värden är bättre.
Kriga på nu, vår hjältinna. ❤️
Stor varm kram till dig och familjen ❤️

Lill 2 år sen

Annica, du är fantastisk och väldigt klok. Du är en förebild för så många människor. Jag är så glad att dina värden blivit bättre. Du ska se att allt snart vänder för dig.
Varm Kram till Dig och Din fina familj
❤❤❤❤❤

Eva 2 år sen

Underbart med ett positivt besked! Kram till dig Annica <3

Babsan 2 år sen

Gott Nytt År Annica med tillfrisknande.

Mimmi 2 år sen

Heja dig! Härligt att det såg bättre ut med värdena. Jag säger det igen: Kämpa på tjejen, du fixar det här! Tror 2018 blir ett BRA år. Styrkekramar till dig och din fina familj!

Helene 2 år sen

Åh vad skönt med lite positiva besked, hoppas det fortsätter på den vägen nu.
Stor kram Annica.

Eva 2 år sen

Sänder många varma kramar till dig Annica❤️

Madelene 2 år sen

Så underbart att läsa fina du! Vilken kämpe du är.
Du kommer besegra sjukdomen med din styrka och inställning. ?
Stor kram och all kärlek och styrka till dig o din fina familj.

Susanne 2 år sen

Underbart att höra Annica❤️ Massa styrka o kärlek till dig o familjen❤️ Jag är alltid med dig ❤️??❤️

Marie 2 år sen

Har hon provat KS? Kolloidalt silver… ❤

Christina 2 år sen

Du är sååå fantastisk Annika o jag tänker så mycket på dig i din kamp!! Skickar Kraft & Kärlek❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kit Annelie Ölander 2 år sen

Fortsätt kämpa…besegra den j….a sjukdomen
Håller alla tummar o tår ?
Tusen kramar från mig
Till DIG och din familj ❤????
Hälsningar Annelie ?

Malin 2 år sen

Sänder en varm kram till dig Annica, tänker på dig och dina nära och kära<3

Helen 2 år sen

? kram ?

AnnaE 2 år sen

Louise 2 år sen

Så starkt att läsa dina ord – och så mycket starkare du är än de orden du skriver.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att beskedet du fick av läkaren innebär den efterlängtade vändningen. Jag tänker så mycket på dig och sänder många styrkekramar och stora förhoppningar om att det nya året ska innebära en sakta med säker vändning och tillfriskning.
Kram från Louise

Marie 2 år sen

Skickar såå mycket kärlek till dig och dina nära ??????
Jag hoppas innerligt att cancerfan lugnar sig nu och att du kan få njuta av livet i lugn och ro utan illamående.

Anette 2 år sen

Underbart att läsa?

Kajsa 2 år sen

Så skönt med lite goda besked.Tänker på dig ofta,ofta sänder styrke tankar och kramar❤❤❤

Leonora 2 år sen

Du är bara bäst. Kämpa på. Du fixar detta❤❤

Agneta? 2 år sen

❤️?

Pia Persson 2 år sen

Så skönt att få ett positivt besked. Jag kan aldrig sätta mig in i din situation men vet själv när man väntat besked om misstänkt cancer vilket lidande det är. Hoppas nu att allt vänder och du kommer att må bättre och kan äta och få behålla det. Skickar massor av styrkekramar till dig <3<3<3

Lena 2 år sen

Å Fina söta Annika!! Du är en riktig kämpe!! Massa kärlek och kramar till dig ????

Cecilia 2 år sen

Åh så skönt att höra att du fick bra besked av läkaren, tänker på dig jätteofta ❤️❤️❤️

Lotta 2 år sen

Vill sända kärlek till dej Annika och din familj i eran ständiga kamp med sjukdomens alla olika sidor! Kramar tilldej?

katja 2 år sen

Du är en sådan kämpe! Skönt höra från dig och att provsvaren var bättre men förstår det är tufft med behandlingen.
Ber för dig!
Kram

Carina Olsson 2 år sen

?

Jenny 2 år sen

Jag tror att din styrka i kombination med din fina personlighet kommer att klara det här. Fortsätt kämpa och njut när du kan och orkar ?❤️?❤️?❤️

Carina L 2 år sen

Sååå glad för att det är bättre besked annica
Önskar hela familjen ett underbart nytt år❤️

Catarina 2 år sen

Skönt att läsa om lite positiva besked för Annica! Fortsätter att be för dig varje kväll finaste kämpe!
Kramar?

Jenny 2 år sen

????????

Sara 2 år sen

Skönt att höra! Nu håller vi tummarna för att 2018 är året då det vänder och att du ska få må bättre.❤️?❤️

Ellenor 2 år sen

Åhhh, så roligt att få läsa om provsvar som blivit bättre!!
Hoppas nu att illamåendet vill ge med sig och du kan få njuta av mat och dryck som du så väl behöver nu.
Kram till Dig och din fina Familj!
Till Er alla andra, kram på Er också!
Känns bra att få släcka lampan till detta besked❤️
Du gör det så bra Annika, heja!!! ?

Pia 2 år sen

Sån kämpe ? styrkekramar till dig Annica och familjen ❤️❤️

Cilla 2 år sen

❤️

Annika 2 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️

Cina 2 år sen

?Tänker på dig och de dina?
????????????

Lajnda 2 år sen

Tusen kramar till dig Annica, du är fantastiskt stark och positiv mitt i all förtvivlan! Håller tummarna för fler bra provsvar. ❤️

Lena 2 år sen

Åå vilken glad nyhet, att dina värden är bättre! Japp, är månadsgivare. Min sambo drabbades av myelom för 1,5 år sedan men mår i nuläget bra men den är ju kronisk så den kommer tillbaka så småningom men vi håller tummarna för forskningen!
Du är en kämpe verkligen, tänker på dig!
Hoppas du kan sova. Kram ❤️

Kristina 2 år sen

Ullis 2 år sen

Varma hårda kramar ???

Ann Bengtson 2 år sen

En sån kämpe du är Annica ❤❤❤. Hoppas att 2018 är Ditt år ???.
All kärlek till dig och din familj ❤❤❤

Maria 2 år sen

Är månadsgivare sen länge. Ber att 2018 blir ett år där du blir bättre och bättre.. Att du ska slippa din hemska sjukdom..4 år av kämpande måste vara över nu… Nu är det din tur att njuta av din fam och livet.. Fina Annica???????

Tina Hjerpe Svensson 2 år sen

❤Sån kämpe du är??!!!

Jonna 2 år sen

Du är en riktig kämpe Annica, är så grymt imponerad av dig! Styrkekramar i massor❤️

Malin 2 år sen

Förundrad över din styrka, som du tar fram gång efter gång. Vilken fin människa du är Annica. Glad att proverna var bättre. Hoppas på ett bättre år för dig. Kram från Malin

Jessica 2 år sen

Många kramar ?

Annette 2 år sen

Åh vad gott att höra med dina värden❤️ Cancergalan är så gripande, jag tvingade mig att titta på den. Vi blev månadsgivare nu, det känns väldigt bra.
Ta hand om Dig?
Varma kramar

Susanne 2 år sen

Kram kram kram ❤️❤️❤️

Petra 2 år sen

❤️❤️

Marie 2 år sen

Skickar en stor o varm styrkekram till dig o din fina familj!!❤️❤️

Katarina 2 år sen

Fantastiskt härligt att höra att värdena är bättre, Annica❤️Tänker på dig varje dag❤️

Marie 2 år sen

❤️❤️

Viv 2 år sen

Gott Nytt år! Hoppas på att nu kommer det komma bara bra besked!! Kram

Marita 2 år sen

❤️

Stina 2 år sen

Så underbart.. Nu hoppas och ber vi att det fortsätter åt rätt håll ❤
Kram och kärlek till dig Annika ❤❤❤

Johanna 2 år sen

❤️❤️❤️ Styrkekramar

pernilla holmen 2 år sen

Vad glad jag blir för din skull Annica att dina provsvar va bra,jag har tänkt så mycket på dig o undrat hur du mår o hur allt har gått för dig, jag hoppas så att du ska få bli frisk igen, förstår din ångest o oro, tycker så fruktansvärt synd om dig.. tur att du är så stark som du är , jag önskar att du vinner o fajtar ner cancern… vi tror alla på dig kramar till dig fina Annica

Helene 2 år sen

Underbart att få höra ?

Sara 2 år sen

Åh vad fint att höra.
Styrkekramar genom cybervärlden till dig fina Annica och dina nära ???

Carro 2 år sen

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤!! Kärlek, kraft och styrka och Guds välsignelse till dig Annica!! Du är helt AMAZING❤❤❤❤❤❤❤❤

Gittan 2 år sen

All styrka o kärlek till dig Annica❤️

Jonna 2 år sen

Åh, så härligt att läsa om provsvaren. Önskar er så innerligt att få leva som en vanlig familj igen!

Helene 2 år sen

❤️ du är så stark Annica ❤️

Serenity 2 år sen

❤️

Johanna 2 år sen

❤ Styrke kramar ❤

Eva 2 år sen

Hej! Har precis hittat till din blogg Johanna. Älskar dina goda recept!
Och nu läser jag detta. Jag ber för Annica att allt ska gå bra! Ingen skall behöva gå igenom detta.
Har själv en man som precis gått igenom en cellgiftsbehandling för tjocktarmscancer så känner igen denna oro även att vi nu hoppas att allt nu ska vara klart för hans del.
Tänker på dig Annica! Stor Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.…