ANNONS
Integritet på Tailsweep

Charkbricka till fredagsmys

/


Äntligen fredag, yeah! Varför inte göra en härlig charkbricka till fredagsmys? Vi älskar charkbrickor och tjejerna tycker det är  mysigt att sitta och plocka. Man äter alltid med ögat så lägg upp fint på ett fat och duka fram.
Charkbrickor är populära sökningar här inne, det är så roligt att ni gillar all matinspiration här på bloggen.Man kan lägga på det man tycker om, vi älskar goda ostar och längre ner finner ni vad vi har på just den här brickan.Jag har olika sorters ostar, parmaskinka, salami (finns massor av fina olika i charken, ni kan välja vad ni känner för) och alltid en fin brieost för det är Marilyns favorit med marmelad. Alltid en Saint Agur,  lite jordgubbar och passionsfrukt, sedan tog jag stora päronskivor som jag rinvglade olivolja över och strösslade lite hackade valnötter på. Det blev galet gott.
Missa inte prova tryffelbrie, den är så god. De små oststängerna är gruyére som tillverkas i Schweiz och Frankrike, en hårdost med starkare smak. Favorit. Tryffelbrie är också gott.
De små krustaderna:
Räcker till ca 10 Krustader
1 dl creme fraiche
1/2 dl riven parmesanost
ett par baconskivor
1/2 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här: Stek bacon knaprigt. Rör ihop allt till en smet och portionera ut i de små krustaderna, klipp bacon i små bitar och strö över. Lägg i röran strax innan du ska servera annars blir krustaderna mjuka.
Så goda och är även gott till fördrinken om ni ska ha middag. Finns massor av charkbrickor på bloggen vi gjort, här är några. Man kan ju göra små och inte så mycket på om man vill.
(Denna hade vi igår, lagom när man bara vill ha en mindre bricka en vardag) Den runda brickan fick jag av tjejerna är julklapp.  Visst är den fin?

13
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00