• 2018-01-12, 17:47
  • 84

Detta är förhoppningsvis sista gången jag behöver skriva om min och Annicas näthatare som kallar sig “Anna” men som egentligen heter Linda. Jag kommer precis från polisen efter att ha gjort en anmälan och lämnat vittnesmål. Nu ska “Anna” bort ur allas våra liv en gång för alla. (Ni kan läsa om tidigare blogginläggen HÄR och HÄR.

Både jag och Annica står som målsägare och jag har lämnat vittnesmål. Brottsrubriceringen är ofredande och materialet är bland annat alla de kommentarer som “Anna”/Linda skrivit här på bloggen om att Annica ska dö. Att det var just hon som skrev det erkände hon ju i mail bara härom dagen.

Ni kan se kopia på anmälan här för att vara säkra på att jag inte bara snackar. Hennes fullständiga namn och adress finns på anmälan, jag visar det förstås inte här men vet exakt vem det handlar om. Detta är inget skämt, efter alla tips som kommit in från er härliga läsare och bloggkollegor verkar det som att detta är samma person som terroriserat flera bloggar och sociala medier i åratal utan att åka fast.

 

Idag överlämnade jag över 20 sidor med Lindas kommentarer, mail och saker från några adresser som också är hennes. De första hatkommentarerna och mailen är från 2012 så problemet är inte direkt nytt. Att samla ihop allting tog mig fem timmar idag, så ni förstår hur mycket det handlar om.

Många liknande historier kommer från er läsare och för den delen från andra bloggare som blivit utsatta. Jag har fått så många mail att jag inte hunnit svara er alla, men tack snälla! Tillsammans kan vi sätta stopp för människan!

Om bara hälften av alla tips verkligen handlar om samma person är detta helt vansinnigt. Ofattbart. Enligt tipsen har hon lurat i många att hon har cancer. Hon har blivit blockad från massor av FB-grupper och använder därför olika namn, profiler och e-postadresser. Det allra värsta är när hon tog över en annan kvinnas profil på FB och sedan påstod att hennes barn dött i cancer. Just cancer verkar hon helt besatt av så inte undra på att hon angriper Annica som kämpar så hårt och får så mycket kärlek.

Därför jag vill varna er nu, var vaksamma.

Men nu är det nog. Polisen vill följa upp flera av tipsen ni gett mig också. Och jag har skickat ett mail till “Anna”/Linda men upprepar samma uppmaning till henne här. 

Linda, jag har nu polisanmält dig för ofredande. Jag och Annica vill aldrig någonsin mer ha kontakt med dig, varken på mail, bloggen, brev, samtal, sociala medier eller ansikte mot ansikte. Vi vill inte höra något mer från dig i någon form.

 

 

 

2018-01-12 Johanna Toftby ,

Kommentarer

katarina 3 år sen

Så fantastiskt bra gjort! Ni är sådana kämpar som slåss för att den här mycket sjuka människan ska förintas från alla hon terroriserat under så många år! Ni är bara bäst!

Jens 3 år sen

Strongt jobbat och styrka till dig(er).

Maria 3 år sen

Bra gjort Johanna! Finns inget värre än att ”slå på dem som redan ligger ned”. Ett uttryck bara för Annika verkar så stark i allt detta men du förstår nog vad jag menar. Kram till Annika, du är den modigaste människa jag läst om, fortsätt kämpa! ❤️❤️❤️

Eva 3 år sen

Så bra. Min intuition visade sig stämma då, har hela tiden trott att det var den Linda, men har inte vetat det rätta efternamnet men det har sina förklaringar då, det har klarnat. Kanske hon som ringde upp någon på instagram också och troligtvis hon som skrivit alla breven. Tragiskt, men bra jobbat.

Jennifer 3 år sen

Fåe ja bara fråga om hon använt olika mail som börjat på mig?
Hade en som terroriserade mig i ett halvår och verkade dyka upp utanför vårat hus när vi sov och hon kallade sig en gång för anna har jag för mig men hon använde olika namn och mail varje gång men såg på ip adressen att det var samma. :/

Ida 3 år sen

Bra där?? Jeansskjortan var är den inköpt??//Ida

Malin 3 år sen

Bra jobbat. Sånt här ska inte tystas ner. ❤️??

Anya 3 år sen

Well done! Hoppas det blir lugn och ro nu då, särskilt för Annica?.

Sofia 3 år sen

Hoppas de orkar ta upp det i ting. Finns så mycket värre en om detta är hemskt. 30 våldtä som de inte klarar osv.

Anna FS 3 år sen

Bra gjort!! Vill gärna att det där trollet får för allt hon har gjort! Kram till dig Annica ?

Majsan 3 år sen

Fasen va bra gjort av dig!!!

Emma 3 år sen

Vilken vidrig människa!!! Du kunde inte agerat bättre, all cred till dig!

Caroline 3 år sen

Jag tror banne mig denna människan terroriserade min blogg för många år sen när jag hade min lantismamnablogg. Känner igen mycket av det hon skrev.

anonym 3 år sen

Vad bra men hoppas hon stoppas på alla bloggar. Nyfiken på hur hon ser ut.

Britt-Marie 3 år sen

Bra jobbat????

Malin 3 år sen

Jag ser skymten av en snygg jeansskjorta på bilden. Var hittar man den?

Sandra 3 år sen

Du är grym ?
Yes!
Skönt för Annica att slippa alla elakheter. Det ska man inte behöva stå ut eller orka med i det hon och familjen lever i. Såklart skönt för dog med och en seher i att det onda tillslut besegras❤Du är en fantastisk vän Johanna❤?

Marita 3 år sen

Bra där Johanna ???????

Ulrika Nordling 3 år sen

Hoppas det hjälper och att ni får vara ifred nu. Råkade ut för liknande av en man han slutade när jag polisanmälde och visade på min blogg vad han skrev i sina kommentarer till mig.

Caroline 3 år sen

Bra jobbat Johanna ? Vill gärna veta vad den där hemska Linda får för represalier. Kram till dig och Annica.

Jenny 3 år sen

Bra jobbat och rätt agerat av er?hoppas fler nu anmäler näthatare…?kramar i massor?

Hannah 3 år sen

Bra agerat – dock är det tyvärr så att ofredande är ett brott som har 2 års preskriptionstid…dvs allt som är äldre än två år är redan preskriberat.
Min x-make har skickat ( och skickar ff ) 1000 tals hotfulla , kränkande sms till mig och vid två olika tillfällen efter polisanmälan , efterföljande utredning förhör m.m har åklagare valt att lägga ner åtalen.
Polisens långa handläggningstider och en väldigt osund inställning ” lite får man tåla” attityd från polis & åklagare möjliggör för dessa vidriga människor att fortsätta.

Svar på kommentaren:
Charlotte 3 år sen

Ja tyvärr har polisen mycket att göra o sånt här går oftast bort, MEN att Johanna visar o sätter ner foten kanske kan avskräcka en del hemska troll iaf tänker jag. Och straff har hon ju redan fått eftersom hela stan där hon bor nu verkar veta vem hon är. Själv skulle jag inte gå utanför dörrarna resten av mitt liv.

Paula Magnusson 3 år sen

Kramar till er ?❤️ Hoppas det upphör och rättvisan segrar denna gång ???

Susanne 3 år sen

Suveränt?? Hoppas det går ut i media nu oxå så det avskräcker även de troll som inte smyger runt här. Stor kram!

Elisabeth 3 år sen

Super ? Bra jobbat Johanna och Annica!!! Nu håller vi tummarna att detta får konsekvenser för Linda.

Adela 3 år sen

Fantastiskt bra jobbat Johanna!❤️
All styrka nu till Annica och kram till er båda!?
Adela

Petra 3 år sen

Starkt gjort av dig♥️ Bra!!

Maude 3 år sen

Du är fantastisk . ????

Louisd 3 år sen

Det trodde hon tydligen ingen skulle göra. Orka polisanmäla med allt vad det innebär. Gott att du tog tag i det och tog dig tiden. Way to go.

Sara 3 år sen

Starkt av dig att ta tag och få stopp på sånt här. ❤️❤️❤️

Carina Pettersson 3 år sen

10000 röda rosor till dig????

Gammfinnen 3 år sen

Snyggt, fight fire with fire! Så less på att vissa daddar med idioten, “hon mår inte bra/det är synd om henne/lynchmobb bland kommentarerna”… Som man bäddar får man ligga ?

Paulahelenas 3 år sen

Bra jobbat?

En annan Nina 3 år sen

Bra gjort Johanna!

Lena 3 år sen

Å vad bra!! ??

Millan 3 år sen

Bra där! Ingen kommentar från Anna/Linda??? :)

Svar på kommentaren:
ellos 3 år sen

Johanna är Anna näthataren blockad att skriva här nu ? Kan hon läsa detta inlägg ifrån dig gällande polisanmälan ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Man kan inte blocka någon att gå in på min sida så hon kan läsa detta.
Mer kan jag inte säga.

Helena 3 år sen

Snyggt. Jag hoppas att jag inte behöver höra talas om troll mer, orealistisk önskan jag vet men, plötsligt händer det ?
All kärlek och styrka till Annica ❤️

Svar på kommentaren:
Lotta 3 år sen

Haha
Troll finns tyvärr hela tiden så tror knappast vi läsare kan säga –
Nu hoppas jag vi slipper troll.

Johanna- vilket jobb du gjort! Imponerad!

ellos 3 år sen

Så otroligt bra av dig Johanna -jag är imponerad! ??
Trots att det blev nästan likt en lynchmobb gentemot denna näthatare i kommentarerna så var det faktiskt rätt. Så mycket hat måste stoppas. Och du har gjort allt som står i din makt !
Kram !

90.230.45.193 3 år sen

Hur tänker du kring ditt samarbete med Natural Cycles, den är ju anmäld till Socialstyrelsen. Rekommenderar du den till alla och dina döttrar….? Vill gärna veta hur du tänker kring dina samarbeten i detta fall. Vänligen.

Svar på kommentaren:
Charlotte 3 år sen

Ja jag är ju inte Johanna men det var ju faktiskt bara nu i dagarna som det kom fram att folk blivit gravida trots preventivmedel. Kan ju vara så att bloggare som då Johanna o fler med henne inte inte står för detta längre antar jag…

Anna 3 år sen

Det finns inget preventivmedel som är 100% säkert.

Marie 3 år sen

Bra jobbat????Hoppas verkligen hon lämnar er i fred??❤️❤️

Nina 3 år sen

Grymt gjort!!

Veronika Norr 3 år sen

Härligt.
Hoppas nu Linda/Anna förstår allvaret och får hjälp. För detta är en mycket sjuk människa. Men just därför behövs stoppas.
Hoppas nu att ni slipper henne
Starka fina Johanna all hyllni g till dig.
All styrka till vackra fina Annica
All kärlek till er båda ??

Anonym 3 år sen

Bra? Heja dig och Annica?

Jessica 3 år sen

Så bra gjort Johanna. Kram till dig och alla här på bloggen som stöttat och hjälpt till.
Annica, tänker på dig och du är en sån kämpe. Vilken fin människa du är. Kram

Camilla 3 år sen

Bra Jobbat!! ❤❤❤

Maria 3 år sen

Bra där! Trollen ska ut?

Camilla 3 år sen

Bra jobbat!!! ❤❤❤ kram

Gisela 3 år sen

Det är viktigt att anmäla, anmäla,anmäla. Det är aldrig okej att näthatare, terrorisera eller förfölja. Bra! Hoppas det avskräcker andra från att trolla på bloggar mm

Susanne 3 år sen

Hoppas på att detta ska ge flera personer (fegisar) en rejäl tankeställare att man inte kan sitta bakom sin skärm och vräka ur sig massa saker utan att det leder till något. För det är verkligen inte okej någonstans!

Mia 3 år sen

Johanna du är banne mej bäst.?

Sara 3 år sen

Kanske även går att ansöka om kontaktförbud? Även om inte er anmälan går till åtal, så ska hennes möjligheter att trakassera er tas bort! Lycka till och all världens hopp och kärlek till din kämpe och vän Annica <3

Liselotte 3 år sen

SÅ bra Johanna, du är så jäkla cool!

“Anna” Lär inte våga skriva ett ord mer.

Carolin 3 år sen

Så bra!! Nu är hon inte så tuff o kaxig längre. Karma!
Applåder till dig och Annica!

Malin 3 år sen

Har följt detta sjuka som pågått och jag säger bara; fy tusan vad du och Annica är starka! Bra jobbat! Rätt skall vara rätt. Och ni har rätt! Ha en fin helg! ❤

Karin Johansson 3 år sen

Bra jobbat av dig Johanna??

Helene 3 år sen

Bra jobb där ???

Paula 3 år sen

Superbra gjort! Människor kan nu skyddas från denna plågoande!

Sandra 3 år sen

Bra jobbat av dig Johanna ❤️
Varm kram och hoppas helgen bli bra. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

christel malmgren 3 år sen

äntligen slut på detta bra Johanna du är bäst Annica ska inte behöva ta denna skit och inte du i heller kram Christel

Rosalinda 3 år sen

?Heja dig Johanna! Hoppas hon får både straff och vård, för hon är verkligen allvarligt störd. Hoppas du och Annica får frid från denna hemska människa nu. Men polisen har ju många bevis att gå på som väl är. Och polisen får ju alltid tillgång till IP adresser de begär ut. Hon kommer aldrig undan denna terror mot er och andra. Kram ?

Lotta 3 år sen

Jättebra gjort??

Maud 3 år sen

Suveränt

?

Mia 3 år sen

??????

Barbro 3 år sen

Bra jobbat !!
Kram

Catarina 3 år sen

Bra jobbat! ❤️❤️

Annika 3 år sen

Bra!!!!???

Anette 3 år sen

Hoppas verkligen att polis och åklagare tar detta på allvar. Att det blir en markering för vad som är ok och inte. För det kan ju inte vara ok att bete sig som Anna/Linda gör.
Bra gjort både Annica och Johanna?

Annica 3 år sen

Bra jobbat!!!❤

Maria 3 år sen

????????????

Marie Olsson 3 år sen

Jättebra gjort, för sådana personer måste stoppas!

Kamilla 3 år sen

Bra gjort Johanna. Hoppas verkligen att hon får ett straff och att människor i hennes närhet får kännedom om vem hon är på riktigt bakom sin skärm.

Ha en trevlig fredag.
Kram Kamilla

AnnaE 3 år sen

??

Sabine 3 år sen

Bra jobbat ???

Christer Holm 3 år sen

Hoppas det blir ett slut på det här nu

Carro 3 år sen

Grymt Jobbat Johanna???❤! Hoppas verkligen ni får vara i fred nu, både du och Annica❤!

Marie 3 år sen

Fy fan!!!!!!!!!!

Johanna detta är så bra så bra så bra. Hon måste stoppas.

Malin Leijthoff 3 år sen

Bra… stoppa ett troll om dagen.. ger en skön känsla i magen ?? bra jobbat… starkt av dig.. att stå upp för alla… ? Malin

katja 3 år sen

Bra. Hoppas att detta får ett slut nu!
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…