Nougatparfait med hallonssås och krokantströssel
Efter en riktigt bra träningsvecka är vi värda en smarrig dessert! Nougatparfait med hallonsås och crisp gjorde vi förra helgen, åh hjälp, den blev så god! Vill göra den igen, haha.
Nougat är ju så gott, men med hallonsås blir det ännu godare. Krokantströssel strör jag över allt, ni vet det där goda ovanpå 88:an glassen. Min favorit.
Nougatparfait ca 8 port
3 äggulor
3 dl grädde
1 dl florsocker
1/2 vaniljstång eller en nypa vaniljpulver
150g Nougat
2 dl frysta hallon
ca 1/2 dl florsocker
Skvätt vatten
Krokant (Finns vid bakhyllan där nötter finns)
Pudra med florsocker
Gör så här: Smält nougaten i vattenbad. Vispa äggulor med florsockret fluffigt. Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda i smeten. Vispa grädden, inte för kraftigt. Vänd försiktigt ner nougaten i äggsmeten och sedan grädden. Klä en form med plast, häll i smeten och frys minst 5 timmar. Jag tog en avlång sockerkaksform.
Koka upp hallon med lite florsocker och vatten i en gryta. Såsen kan du förbereda och ställa i kylen. Ta fram parfaiten i god tid, ringla sedan hallonsåsen över. Strössla krokantströssel över tallriken.
Servera!
Hoppas ni har en fin lördag, jag och tjejerna körde två träningspass i morse, Tabata och löpning och nu städar jag ut julen för fullt, nu ska rubbet ut. Har suttit en del med pappersarbete och det är så skönt att åka och lämna allt till revisorn. Puh. Härligt med helg efter en jobbig vecka.
Stor kram till er alla! (Outfit kommer sen som många frågat efter)