• 2018-01-16, 23:36
  • 19

I morse var jag på Bonnier Tidskrifter på ett spännande frukostmöte! Nu jäklar kommer det hända grejer här inne! Jag är så peppad och taggad för att utveckla bloggen och instagram ännu mer. 

Vi var ett stort gäng influencers som var inbjudna för att få lyssna på John Severinsson från Facebook där han skulle föreläsa om hur man kan växa och nå ut ännu mer i sociala medier. Jag älskar sådana föreläsningar, för detta har man nytta av i fler sammanhang. Marknadsföring, hur man kan växa och bli större och mycket mycket mer.

Han gav oss så mycket tips, oj oj ,jag nästan spricker av energi, tänk vad det gör mycket att komma iväg på sånt här. 

Han gav oss sina bästa tips: film, film, film. Autentiskt, konsekvent och gärna ofta men korta filmer. 

Älskar ju att filma och prata med er, han tyckte jag skulle filma live till exempel när jag lagar mat, det kan ju bli riktigt kul. För er i alla fall.

Bonnier har bloggare som bloggar hos deras tidningar men vi är även ett stort gäng som äger våra bloggar men de hjälper till med försäljning och den tekniska biten. Det är oerhört mycket jobb bakom en stor blogg eller en stor kanal på YouTube eller Instagram. 

Jag får alltid så mycket inspiration av duktiga föreläsare, jag går ofta och tycker att man kan lära sig så mycket från andra som delar med sig av sina personliga tips. Visst är det kul att känna den där kicken efter en riktigt grym föreläsare som fångar dig som lyssnar.

Jag vill hjälpa er som funderar på en förändring, sätt upp mål om vart du vill i ditt liv, tänk aldrig att det aldrig går. Tänk på dina drömmar, våga följa ditt hjärta. Då kommer du klättra på din personliga stege och utvecklas som människa. 

Jobbet och ditt yrkesval påverkar hur du är och hur du mår. Det påverkar dig som mamma, fru, vän, hela livet påverkas. Vem vill vara den bittra, arga som klagar hela tiden på att man aldrig tjänar några pengar, eller gnäller över att tiden räcker aldrig till? Jag vet att det låter så enkelt, men jag har varit där. Jobbade jämt men tjänade inte många kronor, ensam med tjejerna. Kände mig bitter och ledsen, avundsjuk på de som kunde resa och hade bättre jobb. Sedan bestämde jag mig. Jag kan jag också. Jag ska lyckas. 

Det är enbart ditt val att förändra. Vi kan inte lägga den energin på någon annan, för i slutändan är det du som mår skit innerst inne.

I morgon bitti flyger jag och Janne till Alperna, jag gör ett stort jobb med Österrikes turistbyrå, räkna med film för Janne har med både GoPro och en annan filmkamera med sig. Kan hända jag kommer bjuda på en och annan vurpa, mina ben blir skakiga bara jag tänker på alla höga berg. 

Jag har på senare år blivit mindre försiktig och testar gärna saker jag inte har gjort förut. Cykla uppför höga alptoppar i 35 grader värme trodde jag aldrig att jag skulle klara innan. Det är häftigt att våga och det är häftigt att bestämma sig för att detta klarar jag.

Våga, dröm och ge aldrig upp.

 

 

Kommentarer

Maria N 3 år sen

Hej! För mig räcker det med dina fina bilder – behöver & kommer inte att titta på några filmer! Dina matlagningsbilder är ju otroligt pedagogiska! Sen drar filmerna för mycket internet om jag inte har gratis wifi? Tack för en toppenblogg!

Svar på kommentaren:
katja 3 år sen

Om en människa “jagar” konsumtion, Vi med. Kort varig lycka enl studier. Jag med men sällan. Googla på välmående / pengar
Och trist om svår depression inte omnämns här , en gala för brottaren.
Jag blev förvånad om denna gala för öhälsa och suicid . Det kändes konstigt om du budat på en tavla och inget skriver….( eller ?

Mia 3 år sen

Jag förstår vad du menar, vet flera som klagar på sin ekonomi, bittra men gör ingenting åt sin situation.

Bra med din inspiration för jag tror det kan väcka tankar hos många.
Du har jobbat hårt för att komma dit du är idag!

DU inspirerar!

Svar på kommentaren:
katja 3 år sen

Så vad kan dina vänner göra om ekonomin drar ner välmående. Som plugghäst kan jag inte säga men plugga 3-5 år om du är intresserad av något. Googla på studier om pengar och lycka. Johanna delar med sig mycket från tex resor och det ger extra lycka åt den som har semester. Att dela med sig.
Mänskliga möten ger lycka. Snabb konsumtion ger kort lycka.
Bara som ex.
Trevlig resa!

uwis 3 år sen

Levde familjelivet med barn och hus men var inte alls lycklig. Skilde mig från mannen och fick ta i en lägenhet som var svindyr. Hade liksom inget val. Bodde där i 4 år med mina tre barn. Kämpade, gav allt till barnen och köpte knappt mat till mig själv när jag hade mina barnfria veckor. Men jag kan ändå säga att jag var lyckligare än innan. Men såklart superstressad över ekonomin. För 1,5 år sedan är jag sambo och herregud vilken skillnad det är att dela på kostnader. Jag är fortfarande lycklig men lika lycklig som när jag kämpade med ekonomin. Det jag har nu är en trygghet och stressen har minskat. Så att säga att lycka sitter i pengar är inte sant. Det är bekvämt med pengar men snabbt vänjer du dig och vill ha mer..

Eva 3 år sen

Så fin du är i fläta johanna, du passar så bra i det! Storsint av dig att dela med dig av tipsen och råden ni fick till konkurrenter, det hade nog inte jag gjort hehe. Så klokt du skriver. Hoppas ni får det bra i Österrike men var försiktig i backarna och var rädda om er! Kram

Marie 3 år sen

Jag tycker det är hyckleri på hög nivå o resonera ” man blir inte lycklig av pengar ” det är klart man blir ! Det enda du inte kan köpa för pengar är hälsa ( stämmer iof inte heller , för du kan köpa bättre sjukvård) o det är klart du är lyckligare om man slipper oroa sig , kan resa var man vill , kan ta ledigt om man vill mm… bara märkligt o tycka annat …

Svar på kommentaren:
ellos 3 år sen

Marie jag håller inte med dig alls. Pengar d vs rikedom hör inte ihop med lycka. Inte ett dugg. Det är andra faktorer som spelar in. Jag blir då inte LYCKLIG av att köpa saker…? Glad måhända. Men det är kortvarig tillfredsställelse. Det b
Däremot att leva i fattigdom och även i Sverige behövs slita mer kanske två olika jobb,det tror jag ät ohälsosamt. Absolut. Därför rekommenderar jag ALLA att satsa på skolan och på utbildning! Utbilda sig till det som man brinner för . Då har man valmöjlighet att påverka sitt liv på ett helt annat sätt.

ellos 3 år sen

P.s Råkade posta innan jag var klar. ..Att ta ledigt jämt när man vill tror jag INTE skapar lycka. Jag skulle bli odräglig i mitt eget liv om jag inte hade rutiner krav och mål på mig själv. Uttråkad skulle jag bli. Om jag hade ALLT materiellt. Så jag vidhåller att rikedom är en falsk “lycka”.
Sedan är det skönt att kunna ta ledigt och styra sina arbetstider någorlunda och för det krävs ofta utbildning, d vs x antal år av slit.

ellos 3 år sen

Johanna jag håller med dig. Oerhört viktigt att trivas med sitt jobb eller sysselsättning. Jag blir glad så fort jag stiger in på mitt jobb och jag har vidareutbildat mig och satsat på det jag tror på. MEN jag tycker du vinklar det något fel när du drar in pengar som en betydande drivkraft. Alla har inte pengar som en dröm eller blir lyckligare av det. Jag har vuxit upp med en stabil och för många avundsvärd ekonomi men jag lovar , jag mådde inte “bättre” pga pengarna. Fattigdom är slitsamt, givetvis. Men att ha en ekonomi som fungerar utan att man behöver oroa sig tror jag räcker för de flesta. Jag tror INTE man blir lycklig av pengar. (Jag har erfarenhet av att leva med mycket OCH med mindre). Det är en villfarelse. Att pengar gör oss hela. Det ska inte vara drivkraften för vilket jobb man väljer.
Sen är vi givetvis alla olika med olika behov i livet . Men vi människor strävar åt helt fel håll om pengarna får styra anser jag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej!

Ja visst är det!

Jag förstår vad du menar, men om ni hade varit rent av sagt fattiga och inte alls haft pengar hade du nog tänkt annorlunda.
Pengar betyder inte allt. Men väldigt mycket. Då menar jag inte att det gör någon lycklig, men om man kämpar, inte får ekonomin att går runt, då är det tufft.

Klagar på alla andra, klagar på ex som ska betala mer hjälper dock inte, jag anser det är var och ens ansvar att försöka göra det bättre om man inte är nöjd.
Är man tillfreds, är nöjd med sin ekonomi, ja då är det en stor lättnad för hela familjen.

Leva som ensamstående är väldigt tufft, man vänder på kronorna för att de ska räcka till. Jag jobbade som en galning, ständigt dåligt samvete, ångest över räkningar, ångest över att vi inte kunde resa.

Men barnen säger ofta- Mamma vi hade en fantastisk uppväxt, vi älskade alla våra middagar med dina och våra vänner, vi älskade att du alltid hittade på saker även om det inte kostade massa pengar.
De känner en stor trygghet och jag är så stolt, glad och hjärtat svämmar ofta över.

Men den tuffa ekonomiska biten valde jag att ta tag i när jag började blogga. Jag jobbade dubbelt i flera år. Det var tufft, men så värt alla slitsamma timmar.
Jobbade halvt ihjäl mig men idag har vi det bra. Men jag har stor respekt för de som kämpar, jag vet hur det är att ligga sömnlös.

Jag menar att det ligger enbart på vårt egna ansvar, man måste våga satsa, våga förändra och inte lägga sin bitterhet på andra.

Kram på dig

ellos 3 år sen

Johanna aha då förstår jag hur du menar. Du har rätt. Jag har aldrig upplevt hur det är att slita hårt för lite pengar. Däremot har jag haft både mycket och mindre pengar i perioder och jag mådde inte bättre i min själ då jag inte behövde bry mig om pengar alls. Jag blev snarare uttråkad. Dryg nästan. Blasé ?
Hur som så tror jag att utbildar man sig så ska man inte behöva slita som ett djur och ändå behöva vända på varenda krona . Har väninnor som är ensamtående och har helt ok ekonomi. De reser och kan unna sig saker med barnen ibland. De klagar sällan över sin ekonomi. Men de har kämpat och utbildat sig till yrken som har givit dem valmöjligheter och trygg ekonomi.
Kram tillbaka!

Charlotte 3 år sen

Ellos! Jag förstår vad du menar med ditt inlägg, men en undran, vad är skillnaden på att vara lycklig kontra glad tycker du? Tycker ordet lycklig är så diffust, o o hur mår man om man är lycklig? För mig är nog definition ” lycklig ” = glad.

Roligt om du svarar? ☺

ellos 3 år sen

Hej Charlotte,
Kul att du var nyfiken ☺
Jag vill poängtera att jag inte har de givna svaren utan det är vad jag tror (även om det låter som om jag vet hehe)..
För mig är det skillnad på lycklig och glad. Eller jag skulle hellre använda ordet lycka. Lycka är för mig en sinnesstämning oberoende yttre faktorer. Jag menar du ska kunna bo i en hydda och känna lycka, likväl som i ett slott. Lycka går ej att köpa. Visst får man snabba kickar av materiell lyx men den känslan är sällan bestående. Kan du köpa en Porsche vill du snart ha två till. Lycka sitter inte i ett fint hus ,överflöd och materiell framgång.
Det kan vara bekvämt javisst. Och ge ett lugn måhända för vissa. Men ack så många rika framgångsrika människor som lider av psykisk ohälsa /depression. Det har visat sig att lycka kan upplevas i en känsla av sammanhang; gemenskap, meningsfullt arbete och det viktigaste av allt : att GE något värdefullt till någon annan. Alltså av sin tid eller då genom sin profession. Vi människor mår bra av att hjälpa någon annan och då får vi också ett mervärde av det i våra egna liv.
Oj detta blev långt….
Men det finns mycket spännande att läsa om lycka om ni googlar eller läser forskning. Just eftersom det är så centralt hos oss människor : jakten på lycka !

Charlotte 3 år sen

Tack för svar ellos ☺ nu förstår jag vad du menar med skillnaden. Visst är de som du skriver, att om människan har ett välbefinnande i sig själv var du än befinner dig så kan man nog säga att man är lycklig. Roligt att snicksnacka o ge varann lite olika perspektiv på saker.

Ha de gott ?

Lotte 3 år sen

Det ska bli kul att “få följa med” på er resa igen :-) Lycka till
https://lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad kul! Välkommen <3

Annelie Cederlöf 3 år sen

Hej
Kollar din blogg nästan varje dag sedan några månader och får väldigt mycket inspiration av det mesta. Skoj !
Nu väääääntar jag på att få se makeovern i hallen. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tusen tack Annelie, vad glad jag blir.

Sitter fast i Frankfurt för det är snöstorm… så vi har tid att sitta och jobba nu. Haha, inte se det negativt.

Så jag sitter med blogginlägg och hallen kommer!

Kram från oss

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Vilket paradis! Vi är i Saalbach i Österrike och jag kan verkligen rekommendera er att åka hit, som en sagovärld med alla höga berg runt omkring, vilket landskap! Vi gör…

Det är underbart när människor vågar gå sin egen väg och ännu bättre när jag kan känna mig lite delaktig. Så ta en titt på familjens nya bloggare: mina käre Janne!  Bloggen…

Innehåller annonslänk Japp. Ni läste rätt! Nu är det dags för årets första julbord! Vi är på väg ut till mysiga Åstols rökeri som ligger på den lilla ön norr om Marstrand.…