ANNONS

Fredagsmys med Tacopaj!

/


Den här enkla men goda tacopajen gjorde jag och tjejerna i fredags. Paj med mandelbotten är godare än vanlig med mjöl tycker vi, det blir inte så mättsamt. För man äter mycket av pajen för den är så galet god, haha!
Fredagsmys och tacopaj. Den här måste ni testa!




Tacopaj 6-8 port 
Pajdeg: Glutenfri
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1  ägg
1/2 dl riven ost
Sätt ugnen på 175 grader
Gör så här: 
Rör ihop mandelmjöl, fiberhusk, sesamfrön, (gärna mixa) rör ner resten av ingredienserna. Låt vila i kylskåp en stund. Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)
Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda (finns osockrad)
250 g körsbärstomater
1/2 dl green jalapeño
1 dl vatten
2 dl crème fraiche paprika chili
2 dl crème fraiche
150 g riven stark ost
1 tsk paprikapulver
Gör så här: 
Bryn köttfärsen i lite olja. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt puttra ihop ca 5 min. Blanda crème fraîche paprika & chili med crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.
Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Höj upp ugnen till 200 grader och gratinera i ca 25 minuter tills den fått färg.


Guacamole:
1 avocado
1 burk Creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
Skvätt Tabasco
1/2 pressad lime
salt
Mosa avocadon och rör ihop alla ingredienser. Denna blir så god!





22
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00