• 2018-01-22, 23:06
  • 12

Vilken skidresa jag och Janne haft nere i Österrike! Jag gör ett jobb för Österrikes turistbyrå och är så glad för det uppdraget. Vi bodde i Ladis som tillhör de tre små byarna Serfaus-Fiss-Ladis som ligger ca en timmas bilresa väster från Innsbruck. Det ligger mitt i Tyrolen och är ett riktigt vinterparadis.

I Serfaus-Fiss-Ladis finns det ett stort skidområde med 98 nerfarter med en sammanlagd längd av 214 km, dessutom massa skogsåkning som Janne gillar. Det finns 68 liftar, vi åkte skidor mellan byarna hela tiden, det är enkelt att ta sig och en magisk miljö. Det finns allt!

Läs mer HÄR för att boka en resa ner hit eller läsa mer. Det är betydligt billigare med skidresor till Österrike mot italienska eller franska alperna. Det är alltid roligare när det är billigare på semestern än hemma i Sverige.

Vi bodde fantastiskt bra på Alpine Goes resort i Ladis. Några minuter från liften upp och skiduthyrning bredvid. Mer om hotellet och hur det såg ut i nästa inlägg.

Det jag gillar är att det inte alls är mycket kö i lifterna för det är så stort, det finns mängder av härliga restauranger uppe i backarna, den jag tyckte var allra mysigast var uppe vid Serfaus, Lassida, oj oj. Vilka pizzor, vilken utsikt!

Den här restaurangen ligger på 2351 m.ö.h och hade strålande sol, hit ska ni åka upp om ni reser hit. Det finns både röd och svart backe att ta sig ner. Även blå i området.

Så hungriga efter massa skidåkning! Vi unnade oss så god mat, även öl till lunch, man får en riktigt bra och mättande lunch, några öl plus ett par chokladbitar för ca 30 euro. Jag tycker det är billigt! Semesterort i alperna och häftig utsikt.

Ser ni alptopparna genom fönstret?

Att röra på sig är ju underbart på en resa, du kan äta vad du vill och du förbränner det lika snabbt. Mycket smart.

Vi åkte flera timmar före vi tog lunch, sedan satt vi en timma och vilade benen och åt gott, sedan ut i backen igen. Så kul vi haft!

Ser ni de små prickarna längst ner i pisten? Där åkte vi.

Min älskling har hjälpt mig att våga mer. Ni fattar inte hur grym han är på att peppa. Jag var livrädd första dagen uppe i en svart puckelpist och dimmigt. Såg inte ett skit. Grät när jag kanade på sidan ner för att komma ner.

Jag fick vara arg och lipa en stund, sedan åkte vi vidare, inom mig kände jag att jag ska bara våga, jag ska klara detta. Jag vill bli bättre på att ha kontroll på skidorna och åka bra.

Efter dag 3 hände det något. Jag fattar det inte. Jag kunde åka skidor från vilken pist jag ville, det var en fantastisk känsla att flyga ner och köra snygga svängar på en hög höjd, vilken känsla.

Tack vare Jannes pepp, allt han lärt mig med tekniken gjorde att det lossnade så snabbt. Jag tror faktiskt det är bättre att åka skidor med någon som är riktigt bra, för du vågar mer. Du vill ju inte vara sämre, haha.

Som ni ser på Jannes hjälm kommer det mer film. Vi har massor som vi ska klippa ihop, kommer ut i veckan. Blir mycket skratt och det är lättare att visa er allt hur vi haft det på film.

Visst är det läckert?

Det finns hur mycket som helst för barn. Skidskolor och fina enkla barnbackar. Många restauranger och massa kul för barn. Stora barnområden, jag kan verkligen tipsa även er som har små barn att åka hit.

Som sagt. Det snöade hur mycket som helst.

Många frågar efter våra skidglasögon, det är Bliz! Bästa jag haft! Det är viktigt med glasögon av bra kvalite för att kunna se bra i dimma eller olika ljus. Snygga och snabba. Även hjälmen är Bliz.

Älskar alperna och så kul att utmana sig, nu blir det inte bara cykling nere i alperna sommartid, vi är så nöjda med vår resa så vi håller faktiskt på att boka en weekend i början på mars igen.

Man blir lycklig och glad nere i alperna!

 

Kommentarer

Hanna Hanna 3 år sen

Åh va underbart det ser ut! Fram tills för två år sen åkte jag skidor minst en gång per år, men sista gången jag åkte ramlade jag rätt illa och hamnade på akuten och sen dess är jag livrädd! Har åkt sen jag var tre år och älskar det, men nu vet jag inte om jag nånsin kommer att våga stå på ett par skidor igen. Så tråkigt! Österrike är ett av mina favoritställen att åka på och dina bilder visar ju varför. Magiskt!

Kicki 3 år sen

Så magiskt! Skönt (missförstå mig rätt ;) att höra att fler än jag har kasat nerför en brant backe lipandes….. Hoppas det lossnar lite mer för mig när vi åker till Österrike till sportlovet. Började åka när jag var vuxen och mycket rädsla sitter i huvudet på mig…..Ska skaffa ryggskydd denna gången och hoppas och tror att det kanske kan göra att jag känner mig säkrare och vågar mer. Ska visualisera dig och Janne när jag är i backarna och peppa mig själv;) Härlig blogg du har, Johanna. Så fint hur du bjuder på dig själv och alltid sätter alla andra i främre rummet. Kram Kicki

anne 3 år sen

Vilken härlig natur.
Vad mysigt ni har det.
Antar att luften gör gott och att sömnen är djup..
Själv sover jag dom en blund docka bara av att vara på en liten skidtur här hemma

Älskar norska fjällen.
Ha det fortsatt bra nu.♥

Madde 3 år sen

Vilken härlig resa ni haft. Bilderna ser fantastiska ut. Har inte åkt sen jag var barn, och nu vågar jag mig inte på det hihi.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack, ha det var en magisk resa!

Jo då, det vågar du :)

Lotta 3 år sen

Kul att höra och se att ni hade det så bra! Och instämmer med lyckan att vara i alperna – därför man valt att bo här :) Hoppas ni fick lite rockstar after ski också? ;-)) Kram Lotta

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej Lotta! Vad kul att höra från dig!
Jag förstår precis att du valt att bo där, helt underbart!

Jo då, haha det var riktig bra after ski! ;-) Kommer i nästa inlägg.
Måste alltid ha lite rock och ompa ompa!
Du följer väl med till Paris i Maj?

KRAM på dig

Anna 3 år sen

Oj vilken resa, vilka bilder!
Blir sugen på att dra med mannen ner dit, ska nog kika flyg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja, så vackert och härligt!
Klart du måste ;)

Karin 3 år sen

Mitt namn försvann.

Anonym 3 år sen

Glöm inte en väldigt viktig sak när ni åker skidor och alla andra.Ryggskydd är nästan ett måste.
Alla vi pratar med har det framför alla yngre har det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Janne har ryggskydd :)
Kör man tuff åkning framförallt off pist som han gör är det bra.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…