ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemmagjord granola med kanel och kokos

/


Har ni fått en bra start på torsdag? Jag vaknade tidigt av mig själv och gick ner till gymet strax efter sju och körde förbränning före frukost. Löpning på bandet 30 min och crosstrainer 30 min. Så skönt! Jag dricker kaffe före och massor med vatten under träningen.
Till frukost efteråt blev det naturell yoghurt med min nygjorda granola jag gjorde igår.
Jag älskar rostade nötter så granola är min favorit om jag får välja. Skillnaden mellan musli och granola är att musli inte är rostad i ugn utan bara blandad. Tjejerna blev tokiga när de kände doften här i morse, my god så gott.Detta är med kokos, goda nötter och lite kanel, doftar underbart.
Granola med nötter och kokos I plåt
1 dl hackade valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl riven kokos
1 tsk kanel
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175-200 grader.
Hacka valnötterna, lägg i en stor bunke. Lägg i allt utom kokos och rör om noga så allt blandas. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen tills de fått ljusbrun färg. Jag vände på det ett par gånger.
Rosta kokosflingorna snabbt i en panna, de ska bli lite ljusbruna. Blir mycket godare och knapriga.
Lägg ner kokos i granolablandningen och lägg i burk.
Jag har granola på tjock yoghurt eller fil. Alltid naturell fil eller yoghurt, tex vanlig fil eller rysk eller turkisk yoghurt som är extra fet. Jag äter inte bröd eller kolhydrater på veckorna så då vill jag ha mer fett.


Rör ihop allt utom kokos. Lägg ut på en plåt.


Rosta i ugnen på 175-200 grader. (Alla är olika) Rosta tills de blivit bruna, bränn det inte.


Doftar underbart. Lägg granolan i en tätslutande burk.
Färska bär och granola, kaffe och en mysig frukost. Idag är det en hel del jobb vid datorn ett par samarbeten som ska fotas, ikväll åker jag till Stockholm för möten i morgon och på kvällen ska jag och Janne på ett roligt event på Ghd på Berns, det ska bli kul!
Vi hörs lite senare, dags att sätta fart.

11

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00