Hemmagjord granola med kanel och kokos


Har ni fått en bra start på torsdag? Jag vaknade tidigt av mig själv och gick ner till gymet strax efter sju och körde förbränning före frukost. Löpning på bandet 30 min och crosstrainer 30 min. Så skönt! Jag dricker kaffe före och massor med vatten under träningen.
Till frukost efteråt blev det naturell yoghurt med min nygjorda granola jag gjorde igår.
Jag älskar rostade nötter så granola är min favorit om jag får välja. Skillnaden mellan musli och granola är att musli inte är rostad i ugn utan bara blandad. Tjejerna blev tokiga när de kände doften här i morse, my god så gott.Detta är med kokos, goda nötter och lite kanel, doftar underbart.
Granola med nötter och kokos I plåt
1 dl hackade valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl riven kokos
1 tsk kanel
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175-200 grader.
Hacka valnötterna, lägg i en stor bunke. Lägg i allt utom kokos och rör om noga så allt blandas. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen tills de fått ljusbrun färg. Jag vände på det ett par gånger.
Rosta kokosflingorna snabbt i en panna, de ska bli lite ljusbruna. Blir mycket godare och knapriga.
Lägg ner kokos i granolablandningen och lägg i burk.
Jag har granola på tjock yoghurt eller fil. Alltid naturell fil eller yoghurt, tex vanlig fil eller rysk eller turkisk yoghurt som är extra fet. Jag äter inte bröd eller kolhydrater på veckorna så då vill jag ha mer fett.


Rör ihop allt utom kokos. Lägg ut på en plåt.


Rosta i ugnen på 175-200 grader. (Alla är olika) Rosta tills de blivit bruna, bränn det inte.


Doftar underbart. Lägg granolan i en tätslutande burk.
Färska bär och granola, kaffe och en mysig frukost. Idag är det en hel del jobb vid datorn ett par samarbeten som ska fotas, ikväll åker jag till Stockholm för möten i morgon och på kvällen ska jag och Janne på ett roligt event på Ghd på Berns, det ska bli kul!
Vi hörs lite senare, dags att sätta fart.

11
3

Oskyldig men ändå dömd


(Bilden ovan är på min dotter Lisa-Marie och Lasse när vi åkte med stadsmissionens Julklappsvagn.)

Idag står det i GT att åklagaren lägger ner förundersökningen om Lasse Kronér. Oavsett vad som egentligen har hänt är alla uthängningar fruktansvärda. Vi som bloggar och är influencers på sociala medier är inga domstolar, vi är vanliga människor precis som de som sätter tidningsrubrikerna. Och de som hamnar i rubrikerna.

Jag och Janne känner Lasse Kronér och träffar honom ofta på hockey. Direkt efter den första hemska löpsedeln om honom gick jag fram och gav honom en kram. Nej, jag vet inte vad som ligger bakom att han blev anmäld. Det kan jag inte veta. Men jag vet att han är en människa och att alla människor är oskyldiga tills motsatsen bevisats.

Allt som hänt efter #metoo är väldigt svårt att hantera, jag vet inte riktigt vad jag tycker själv. Å ena sidan beundrar jag verkligen de utsatta kvinnor som vågat träda fram och visa att problemet är mycket större än någon velat tro. Å andra sidan är jag livrädd för att hämndlystna människor ska utnyttja tillfället att försöka förstöra någons liv och att tidningar, bloggar och alla andra hjälper dem. Det är respektlöst och hemskt mot de som verkligen har blivit drabbade.

Vi som bara läser och sprider vidare vet ju inte vad som hänt. Vi läser något, tror på det och sprider det. Att bli uthängd i det läget är fruktansvärt, det blir en häxjakt där alla vill ta i lite mer och personen skadas oavsett vad en åklagare eller en domstol kommer fram till.

När jag själv hängdes ut av en annan bloggare som ljög ihop saker om mig var det jättejobbigt. Jag hade kunnat sitta dygnet runt och säga emot i kommentarsfält och ändå inte kunnat svara på allt hemskt som människor vräkte ur sig. Då hade ändå inte någon stor tidning spritt lögnerna vidare.

Blir uppmärksamheten så stor som den varit kring Lasse Kronér så spelar det nästan ingen roll att åklagaren lägger ned utredningen. Personen är ändå dömd och skadad. Där har vi alla ett ansvar för att inte göra saker ännu värre innan vi faktiskt vet vad vi pratar om.

71
0

Vlogg dag tre i Österrike från backen

Ny vlogg! Här åker vi skidor, Janne försvinner in i skogen, jag åker svart puckelpist och babblar i liften.
Klicka på pilen.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

11
0