• 2018-02-01, 21:45
  • 48

Innehåller reklam för Royal Caribbean 

Hoppas ni har det fint! Snacka om snökaos, helt otroligt hur mycket snö det kan komma. Jag är en vintermänniska så för mig gör det inget, tycker det är skönt när det är ljusare av snön, men slasket gör mig galen. Lucy vill inte gå en meter, hon vägrar. Ställer sig på bakbenen och tittar på mig som jag är dum i huvet. Jag tänker att hon ändå måste ha motion men så tänker inte hon.

Så det blir korta rundor de här dagarna, en praktisk hund för er som inte gillar motion. Haha. Tur det finns gym som jag går in på varje dag när vädret är slask och glashalt på vägarna.

Men om exakt sex veckor slipper vi slasket och är på väg mot en fantastisk resa! Minns inte om jag berättat för er? Jag gör ett jobb för Royal Caribbean och är så galet taggad att även passa på att stanna kvar i Florida efter kryssningen för att se mer. Vi kommer vara borta drygt 3 veckor!

Jag, Janne och mina tjejer ska åka till Florida och där väntar först en veckas kryssning i karibien och efter det kommer vi resa runt i Florida. Jag har varit i USA men aldrig Florida. Ser så fram emot det, för inte tala om hur mycket tjejerna ser fram emot den här häftiga resan.

Vill poängtera att jag ogillar skryt, barnen sa häromdagen att de vågar knappt prata om den här resan med sina kompisar för de vill aldrig någon annan ska känna avundsjuka eller att det ska kännas skryt. Det är det värsta de vet.

Men de minns också när de var yngre att alla deras kompisar reste mycket och då hade inte vi den möjligheten. Jag hade ofta ångest över när en del reste på vintersemester och solresor, ett par resor per år. Men det är ju bara i våra vuxnas huvuden som detta sitter. För barnen ser det inte så.

När vi reste första gången utomlands med tjejerna var det inte den resan de pratade om i skolan efter sommarlovet. Däremot pratade de om hur kul det var att bowla “den där gången” när det regnade och vi köpte stora mjukglassar på torget. Wow alltså.

Visst är det kul hur barn tänker. När jag frågar dem nu om deras barndom och vi pratar om när de var små säger de ofta att de älskade alla våra middagar med våra vänner. Alla släktkalas med familjen som de uppskattar så mycket. De ler och ser så där trygga och goa ut när de pratar om våra vänner som vi ofta umgicks med som har barn i samma åldrar.

Det handlar inte om materiella ting. Det allra viktigaste för barn är trygghet, kärlek och regler. Jag vet att de blir trygga av regler, det blir aldrig bra att låta barnen få bestämma eller köpa dyra märkesgrejer som lite plåster på såren för man har dåligt samvete.

Så jag är väldigt tacksam och glad för att på senare år kunna ta med mina tjejer, vi har gjort några fina resor tillsammans, även när de rest med sina kompisar som tonåringar (17-18) har den jobbiga mamman följt med på avstånd, men är faktiskt glad över att ha kunnat göra det.

Hönsmamma tycker någon men det skiter jag i.

Den här gången ser jag så oerhört fram emot Florida och Karibienkryss med dem. Janne har varit mycket i Florida så han har så mycket att visa oss.

Vi kommer resa runt och har bokat hotell i Miami och Key West, men det blir även Bahamas och några fler stopp i Florida.

Tacksam över mina arbeten, tacksam över att få resa med det bästa jag har. Hårt slit belönar sig, man får vara stolt och tacksam.

Ni kommer få följa med på resan här inne förstås!

 

 

 

 

 

Kommentarer

Marie 3 år sen

Underbara Florida ! Missa inte västkusten med sanibel och captiva island ?

Linda 3 år sen

Åh, Florida. Låter fantastiskt! Ni kommer att få en riktig drömsemester!
Vi pratat om Miami/kryssning till vintern. Ni som varit på kryssning… hur mycket tid har man egentligen i land? Är det inte så att man mest spenderar tid på båten? Säkert kul det med men ett par timmar iland känns lite… futtigt.
Vi velar huruvida vi ska boka en kryssning alt flyga över till Kuba själva ett par dagar och sen hyra bil resterande tid och utforska Florida.

Och Johanna, heja dig och allt ditt slit! Du är så värd det!
Jag vet. Växte upp väldigt enkelt med föräldrar som kämpade för att få det att gå runt och är evigt tacksam för allt dom lärt mig, särskilt vad man ska värdera här i livet för trots brist på pengar så hade jag den mest fantastiska uppväxt med närvarande föräldrar som trollade med små medel.

Agneta? 3 år sen

Underbart med kryssning?
Hälsn. från Rom?

Anonym 3 år sen

Låter helt underbart.
Tänk att få göra en sådan resa med dina döttrar och din älskade blivande man ?

Maria 3 år sen

Du har en jättebra blogg med intressant innehåll. Men en sak har jag funderat på: Ni bloggare vill sällan prata om de miljöavtryck era resor gör. Varför inte? Funderar du kring den aspekten?

Ylva 3 år sen

Blir toppen att få dina tips efter resan . Så bra !

Elisabeth 3 år sen

Låter helt gudomligt härligt att ha det att se fram emot när vädret är som det är just nu! Håller med den som skrev att hon imponeras över ditt driv – det gör jag med. En förebild, stark och självständig som vi alla ska sträva efter att vara!
Hoppas vi får “följa med” och inspireras till egna resor och initiativ. Trevlig helg till er alla!

Linda 3 år sen

Fint skrivet Johanna! Ni kommer få det helt underbart! Kolla på Bianca vlogg om du inte redan gjort det. Florida är fantastiskt! Kram

Anneli 3 år sen

Härligt! Vill också ? ser oerhört skönt ut. Ha en fiin resa!

Anne 3 år sen

Wow! Vad häftigt! Min bror med familj har varit på en sån kryssning i samband när svägerskan fyllde 40 år för några år sedan. Dom sa att det var helt fantastiskt! Jag har sett några andra bloggare som varit iväg och sett bilder därifrån. Vilken upplevelse det verkar vara. Jag hoppas ni får en underbar vistelse, tänkte skriva semester först, men du jobbar ju mest hela tiden. Ibland glömmer jag som läsare det. Varje inlägg du skriver är ju faktiskt ditt arbete. Jag hoppas du ändå njuta och kan koppla av. Det är du värd!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Anne! Jag och tjejerna med min kompis Mini åkte på medelhavskryss för några år sedan. Alltså det var magiskt! Tjejerna pratar om det fortfarande och kan inte glömma den resan.
Då har vi inte kryssat i Karibien så vi ser så fram emot den här upplevelsen.

Ja, jag jobbar hela tiden. Varje minut känns det som ibland, har blivit bättre på att stänga ner datorn och ha bestämda dagar, men eftersom “mitt liv” ingår är det svårt. Ibland har jag svårt att veta vad som är fritid och jobb för allt är ihop. ;)

Men är inte alls lika stressad som när jag även arbetade som Frisör, då bloggade jag på nätterna. Det var omänskligt, men jag ville få bloggen stor och då var det bara att köra på.

Är tacksam att kunna leva på detta och att bolaget går väldigt bra. Allt har sin tid och man ska göra det man tycker om och är bra på.

Stor kram till dig! Tack förresten.

Maria Olsson 3 år sen

Låter underbart!! Vi ska till Florida nästa år, men nu i mars väntar LA, det är jag, min man och våra tre barn (8 11 och 16 år + en till familj med barn i samma åldrar som ska åka) bokade precis in en hockey match med LA Kings, ska bli grymt häftigt!!!! Älskar USA och LA har länge varit ett drömresmål, så även Florida. Ska bli roligt att se alla tips du kommer med.
Hoppas ni får en fantastisk resa!!

Gita 3 år sen

Hoppas att ni får en fin resa.
Jag jobbar i skola och ang det här med att prata om vad man gjort under sommarlovet brukar vi vara försiktiga med. Vi fokuserar inte på var barnen rest utan mer på vad har de gjort här hemma i Sverige, har de badat ätit glass lekt i skogen m.m det tycker jag är ett bra upplägg då det är många barn som inte har möjlighet att resa utomlands.

Vi är oxå i Florida över påsk. Ska bli så mysigt. Jag har aldrig varit där tidigare. Har varit i USA men aldrig i Florida.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack snälla! Vad kul att ni ska till Florida över påsk!

Mina tjejer fyller 19 och 21 i år så allt detta har förändrats. För flera år sedan fick barnen ofta som uppgift efter sommarlovet att berätta vad det gjort på sommarlovet. Nu är det inte så tack och lov.
Men sedan berättar ju barn ändå, det kan man inte hindra. Men jag har arbetat på skolor i flera år som musiklärare och minns detta så väl, viktigt att barnen får berätta men vi fokuserade på att prata om just bada i Sverige och äta glass mm som du säger. Lyfta fram det mer så inte barnen kände sig utanför.

Det var så härligt iaf när de hade berättat om bowlingen när det regnade och den stor glassen på torget. Häftigt hur barn tänker, tjejerna har aldrig någonsin skrytit över något, de gillar inte sånt. Önskar att vi föräldrar blir bättre på att fostra våra barn att gemenskap och upplevelser inte behöver kosta massa pengar.
Det är fruktansvärt synd om de barn som inte ens har ett tryggt hem att komma hem till efter skolan, jag mår dåligt bara jag tänker på det.

Kramar Johanna

katja 3 år sen

Håller med er båda! Tycker det är bra att du tar upp detta Johanna så kanske fler tänker efter. Ska bli superkul läsa och se foton från resan!

Ha en bra dag!
Kram

Marita 3 år sen

Ska ni gifta er på denna resa?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tror du att jag skulle svara på det om vi nu skulle det? ;-)

Annika 3 år sen

Åååh, jag är grymt avis!! Vi har sagt att vi ska göra en sån här kryssning, men det kommer alltid annat i vägen så som Dubai för att besöka min kusin eller åka till vårt guldkorn på rivieran. Angenäma problem..

Som barn reste jag aldrig utomlands. Alla mina sommarlov spenderades med släkten i norr. Jag och min bror älskade det! Inte en sekund satt jag och tänkte på att göra något annat än att vara 6 veckor där.
Nu som vuxen reser jag mycket och älskar det också.

Camilla 3 år sen

Hej Johanna!
Vilken mysig kryssning ni ska på.
Tråkigt att man inte ska kunna berätta det utan att det ska sticka i ögonen på folk.
Arbetar man hårt så gör man sig verkligen förtjänt av resan, bara personer som är missunnsamma och inte kan glädjas åt andras lycka.
Älskar att följa din blogg den ger mig sån positiv energi :)
Kram <3

Silvia 3 år sen

Skall ni till Orlando och har möjlighet besök Universal Studios båda parkerna!
Kram kram

Marie 3 år sen

Fantastisk resa ni ska göra! Men ska inte Jannes yngsta dotter med?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Verkligen!
Nej det ska hon inte för hon kan inte vara borta från skolan.
Krävs en hel del ledighet, ändå åker vi över påsk.

Marie 3 år sen

Åhhh vad spännande! Jag älskar Florida, har varit där flera ggr o kommer åka dit igen!
Däremot gillar jag inte Miami o Fort Lauderdale..! Nä, tacka vet jag lugna underbart fina västkusten!! Våran favorit är Clearwater. Men finns sååå många fina ställen på västkusten.
Orlando kommer nog dina tjejer gilla. Där finns bästa shoppingoutleten enl. mig. (Och då har jag varit på mååånga ?)
Bahamas har jag hört ska vara helt underbart! Så det står på min lista helt klart.
Kram o trevlig helg!

Agnetha 3 år sen

Mycket bilder vill vi ha. Har bokat samma kryssning senare I år. ska bli så mysigt.
Jag skäms inte för denna resan. Jag går upp kl fyra varje morgon, jobbar hela året (älskar mitt jobb).
Nu känner jag att jag vill kosta på mig denna resan trots att fler resor är inbokade under året.
njut Johanna. Det är man värd när man jobbar och sliter.
Kram på dig

Sussie 3 år sen

Absolut hårt arbete ger möjlighet till att göra saker, börja spara, titta på vad man kan göra för att spara, kolla in sin ekonomi, jobba lite extra, hitta tex resor i lågsäsong, billigare, man måste INTE göra som ALLA andra.
Själv fyller jag 50 i år och har sparat pengar till detta ända mål , väldigt länge för att bjuda min familj på en komboresa Island o New York, inget dom vet än. ….. Hårt slit o målmedvetenhet att komma dit, men det går?
Ser fram emot att följa din resa Johanna, vill till Florida, så det blir tips för oss. Dock den stora båten skulle jag inte vilja åka, åker hellre till karibiska öarna i egen resa och upptäcker öarna för sig.

Michela 3 år sen

Vad underbart att kunna få göra en sådan resa tillsammans och Florida är fantastisk! Härligt att ni skall åka till Key West och där får ni inte missa solnedgången, minns den fortfarande och Bahamas åkte vi över till för en natt då jag bara hade bestämt mig för att simma med delfiner vilket ni dock även kan göra i Key Largo om ni stannar där på väg mot Key West. Resor är minnen för livet, se nya platser, möta nya människor och att få dela detta med sina barn är så värdefullt. Själv är jag också en hönsmamma för skall följa med Nicole och kompisen till Paris så att de får åka och ha en riktig tonårshelg i min favoritstad …

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja så underbart! Tacl för tips.

Vi har bokat så mänga mysiga platser vi ska besöka! Blir häftigt att uppleva detta med sina dörrar.

Nej åka själva till Paris? Men din dotter är väl 15? 16 kanske? Mitt minne ?❤️

Mina tjejer har varit närmre 18 och åkt med kompisar som fyllt 18. Ändå åkte jag med men sjävklart bodde utanför med den andra dottern och på helt annat hotell.
De fyllde nästan 18 men det var första “ensamma resan” till festställe så skulle inte tro jag satt hemma och var nervös…
Bättre boka egen resa och semestra och vara på plats. ?

Vänta du om några år när hon vill med kompisarna till Aya Napa, haha
Där var jag också med. ?

Kram på dig

Eija 3 år sen

Wow, vilken härlig resa ! Visst är det häftigt när barnen vill hänga med sina “gamla ” föräldrar på resa :)

Ha en härlig helg
Kram Eija

Pauline 3 år sen

Hej ! Jag kommer gärna att följa din resa då vi funderar på att åka på liknande kryssning om något år . Hoppas ni får en härlig resa :)

Therese 3 år sen

Det är väl inte märkvärdigare att åka dit än någon annanstans, tycker alla åker dit nu för tiden. Själv ska jag dit i höst. Ha en trevlig resa!

Svar på kommentaren:
Anette 3 år sen

Eh nja…
3 veckor långresa i Florida och kryssning i g Karibien och har med sig sina döttrar…
Kan nog inte hålla med att den resan är som alla andra resor.

En liknande resa kanske man inte åker på varje år som med en vecka på gran Canaria….

Jenny 3 år sen

Undrar vad du har för umgänge om du tror att alla åker till Florida nu för tiden?

Christina 3 år sen

Ååhh va härligt!! Förstår känslan att kunna göra detta nu med de tre du älskar mest❤️ O du… Jag är också en hönsmamma!! Full av KÄRLEK!!!❤️

Charlotte 3 år sen

Åk! Finns pengar så bara åk! Herregud varför ska du förklara dig? Du gör ju en rolig blogg för oss /mig som lever i din fantasi värld nåt jätteroligt ??

K L M 3 år sen

Disney World ett måste trots ni är vuxna, Everglades. Orlando . Ja och mycket mera . Helt rätt det ni valt WOW alltså.

Eva 3 år sen

Underbart för er, vilken drömresa! Karibienkryssning är ju verkligen en dröm, vilken upplevelse, även Florida är ju en upplevelse har själv varit i Miami/Miami Beach men det är tjugo år sedan. Synd på avundsjukan och att folk ser det som skryt om man är glad och berättar om en resa, synd att ni ska behöva känna så, vet själv när jag en gång vunnit en resa och var glad för det och berättade på jobbet då upplevdes det tydligen som skryt och man var sån och sån och vissa vände en ryggen efter det hmm menade inte att skryta var bara glad liksom. Njut av resan!

Jenny 3 år sen

Åh vad roligt!! Vilken häftig resa ni ska göra. ?? Jag förstår din poäng med det du skriver om skryt Johanna. ❤ Men jag tycker det är synd att du ska behöva skriva det. Tänk om vi alla kunde glädjas med varandra istället. Se positivt på livet och inte vara så missunnsamma. Om någon har mycket pengar och kan göra saker, så ligger det förmodligen mycket jobb bakom. Varför ska man skämmas för det? Bra jobbat!! ???? Säger jag som följt dig sen Ensam mamma söker. Kram ❤

Pia Persson 3 år sen

Åh så roligt och härligt att kunna ta med sina barn och få uppleva saker tillsammans. Ska bli kul att få följa er resa här på bloggen. Karibien verkar så fantastiskt. Kram

Mona 3 år sen

Ska bli kul att följa er resa, njut och ha en fin upplevelse?

Lena 3 år sen

Å vad Härligt! Ha en fin resa! ????

Nilla 3 år sen

Du inspirerar Johanna, är så imponerad över ditt driv!

Njut av en fantastisk resa!

Svar på kommentaren:
Pernilla 3 år sen

Varför så imponerad? Gör du ingenting själv?

Annelie 3 år sen

Pernilla – här är en till som är imponerad av Johanna för att hon är driven, företagsam, satsar och sliter hårt.

Är impad av mig själv också men jag kan vara imponerad även av andra ?

Bor i Skövde och vet att hon har sina barn jämt tex.
En förebild!

Ulrika 3 år sen

Kryssat två gånger i Karibien -super men aldrig ”skrävlat” om resorna.

Svar på kommentaren:
Charlotte 3 år sen

Vad menar du om ” skrävlat” ? Skryt menar du?

Lena 3 år sen

Klok som en bok är du. Fina döttrar du fostrat <3
Underbar resa ni ska på!

Britt-Marie 3 år sen

Härligt! Ha en underbar semester?☀️⛴?Kram på er?

Malin 3 år sen

Härligt för er! Vi var på Karibien kryssning i våras, helt underbart! Var dock inte alls imponerad av Miami.. Men säkert bra om man har en janne, som vet om guldkornen! Mina tonårsgrabbar, vill inte hänga med på ”vanliga” charter resor efter Karibien, dom tyckte det var bästa resan. Kram! Malin

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Mormor ringde precis. Hon ringer mig många gånger om dagen och hon är ledsen, arg och gråter. Allt handlar om en och samma sak, att hon vill ha tillbaka sitt hus i…