ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig pasta med fläskfile och soltorkade tomater

/


Fredag är här! Visst är det en skön känsla. Jag har ett gott pastatips till er, krämig pasta med fläskfile, soltorkade tomater, chili och grädde. Gillar du pasta med lite hetta ska ni laga detta i helgen. Fredagsmiddag eller varför inte som mellomat i morgon?


En riktigt god pasta är bland det godaste som finns, behöver inte vara massa ingredienser, desto mer örter och kärlek.

Bjud på en läcker pasta som hela familjen tycker om. Skippa köttet för vegetariskt, ta bönpasta om ni hellre vill ha det. Jag hade penne som passade bra till.
Rör ihop allt i grytan och servera direkt på bordet. Passar även TVsoffan då man inte behöver både kniv och gaffel. Bästa jag vet att laga god mat och umgås med familjen eller vänner.
Pasta med fläskfile och soltorkade tomater 4 port
600 gram fläskfile
200 gram champinjoner
1 gul lök
10 soltorkade tomater i olja
1 citron (skalet)
1 näve färsk basilika
1 tsk sambal oelek
1 msk oxfond
1 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vin
4-5 dl grädde
2 hackade vitlökar
1-2 tsk honung
salt och peppar
Riven parmesanost
ca 500 gram pasta, penne eller valfri sort
Gör så här:
Ansa fläskfilen och strimla den i mindre bitar. Hacka den gula löken och fräs i olja i en panna, lägg i vitlöken så allt får färg. Ta upp löken och fräs fläskfilen i pannan så den blir brun och fin. Salta och peppra.
Fräs svampen i en annan stekpanna på högre värme utan smör eller olja. När svampen fått färg, tillsätt lite smör och salt. (Lägger man i smör i början kan svampen kokas och bli vattnig)
Hacka soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Lägg i löken ihop med köttet, den frästa svampen, sambal oelek, tomaterna, häll på vinet, oxfonden, salt och peppar, riv en citron på rivjärn och lägg skalet i grytan. (Akta så det inte blir på det vita på citronen för då blir det beskt)
Häll i grädden och låt det koka ihop. Det doftar underbart. Sänk plattan så det får puttra på svag värme i ca 10 minuter. Det ska vara krämigt.
Koka pastan. Glöm inte salta.
Lägg i pastan när den är klar i såsen och rör om ordentligt. Riv parmesan och ställ på bordet, eller ännu trevligare, lägg fram en fin parmesanost så gästerna får riva själva.


Jag hade även lite ruccola till i en skål på bordet.





Så galet gott det blev!




Jag väljer dagar jag äter pasta och då njuter jag. Max en eller två ggr i veckan. Skippar bröd, fika, godis helt på veckorna. Lägg till träning så kommer ni märka att det händer grejer. Då kan du ändå njuta av en god pasta med ett glas vin och dessert till helgen.
Det ska jag göra, har tränat kondition på morgonen och nu kör jag järnet här hemma, bloggar till er, skriver recept, fotar och ska iväg på möte. Sedan blir det en rolig grej i Göteborg med darling ikväll.


Har ett par inlägg till idag så missa inte kika in lite senare.
Kram och trevlig fredag!

12
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00