Laxgratäng med sparris och västerbottenost
Hoppas ni mår bra! Så kul att ni ofta skriver kommentarer här inne, ni är så fina.
Hjälp vad kallt det är ute, i Göteborg finns det ingen snö alls men desto mer här i Skövde, vi har massor! Blir skidåkning med spa till helgen.
Har precis lagat och ätit laxgratäng med sparris, västerbottenost och pinjenötter, skriver receptet direkt för det var så gott. Läckert att ställa fram på bordet, doftar underbart.
Laxgratäng med sparris och pinjenötter lchf 4 portioner
4 stora färska laxbitar
En bunt grön färsk sparris
2 ägg
2 msk hackad gräslök eller fryst
2,5 dl grädde
2 dl västerbottenost
pinjenötter
salt och peppar
Gör så här:
Vispa ihop ägg, grädde, lite salt och peppar och osten. Spara 0,5 dl som du lägger över allt sen.
Koka sparrisen i saltat vatten ett par minuter. Lägg laxen i en form och salta, peppar. Lägg all sparris över laxen. Häll ostsåsen över hela gratängen. Häll över pinjenötter, sist lite mer riven ost.
Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter.
Servera med en fräsch sallad och njut! Vill man ha ris till eller kokt potatis tar man förstås det.
Önskar ni kunde känna doften genom skärmen , åh ni måste prova gratängen.
Min förkylning verkar gå år rätt håll, det är en skön känsla. Vet hur segt det kan vara för inte tala om influensan. Finns inget jag hatar så mycket som att bli sjuk, men vem gillar det…
Längtar till skidåkning fredag så nu får febern inte komma tillbaka. Längdskidor, åker ni?
Roligt att så många redan har gjort nöt och fröbrödet jag tipsade om i morse, hoppas det smakar gott med en stark skiva ost till kaffe och frukost i morgon.