ANNONS

Nötbröd istället för vitt mjöl

/


DSC_0410


DSC_0401

Recept:

Nötbröd 1 limpa

2 dl valnötter
2 dl hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl linfrö
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön

2 tsk salt
1 dl kallpressad kokosolja
6 stora ägg

10 fikon klippta i bitar (Går bra utan, eller torkade blåbär eller tranbär)

Gör så här:

(Vill du hellre ha fröer byt ut nötterna mot mer fröer, tex sesam, hampa, chia och ta samma mängd med bara alla fröer.)

Jag grovhackar nötterna, men man kan lägga i dem hela. Rör ihop ägg, salt och kokosfett ordentligt. Tillsätt nötter, frön och fikon.  Lägg smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper.

Baka brödet i ugnen på 160 grader i mitten 60 minuter.

Det doftar så gott när det är klart!

DSC_0405

DSC_0415

DSC_0425

DSC_0437


Jag lät brödet svalna i formen och skar sedan upp dem i tunna skivor. Lägg brödet i frysen så man enkelt bara kan ta fram en och en.

14
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00