• 2018-02-06, 08:00
  • 14


Gillar ni mackor? Ät paleobröd med nötter, frön, ägg och kokosfett istället! Det här brödet tipsade jag om för ett tag sedan, ni var så många som gillade, detta är så gott.

DSC_0401

Recept:

Nötbröd 1 limpa

2 dl valnötter
2 dl hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl linfrö
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön

2 tsk salt
1 dl kallpressad kokosolja
6 stora ägg

10 fikon klippta i bitar (Går bra utan, eller torkade blåbär eller tranbär)

Gör så här:

(Vill du hellre ha fröer byt ut nötterna mot mer fröer, tex sesam, hampa, chia och ta samma mängd med bara alla fröer.)

Jag grovhackar nötterna, men man kan lägga i dem hela. Rör ihop ägg, salt och kokosfett ordentligt. Tillsätt nötter, frön och fikon.  Lägg smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper.

Baka brödet i ugnen på 160 grader i mitten 60 minuter.

Det doftar så gott när det är klart!

DSC_0405

DSC_0415

DSC_0425

DSC_0437

Jag lät brödet svalna i formen och skar sedan upp dem i tunna skivor. Lägg brödet i frysen så man enkelt bara kan ta fram en och en.

 

2018-02-06 Johanna Toftby, Recept , ,

Kommentarer

Pia 3 år sen

Grunnar på kokosfettet är det rinnande eller hårt? Och var köper jag det nånstans?
Vill baka detta bröd?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Finns överallt, ica, coop, hemköp. Kolla derqs ekologiska hylla.Jag har antingen kung markattas kokosfett som finns i mataffären, eller också Holistic som finns på hälsokosten. Riktigt bra!
Kokosfett är bra för hela kroppen och det bästa, fett bränner fett…

Ja du ska baka brödet, det är ljuvligt.

Eva 3 år sen

Skriv kokosolja istället så är det lättare att förstå, för jag tror du menar kokosolja? Ser inte ut som olja dock och säljs i glasburkar.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Det heter även kokosfett (och står)
Men kan skriva båda så blir det Inga missförstånd. :)

Nathalie 3 år sen

Hur länge står sig brödet i frysen ? ☺

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Säkert ett par månader, jag gör alltid av med mat som varit max två-tre månader i frys. Men detta bröd ligger inte så länge för vi äter upp det :)

Lena 3 år sen

Ser supergott ut! Tål tyvärr inte nötter. Har du något tips på vad jag kan ersätta valnötter och hasselnötter med istället?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Byt ut och ta enbart fröer! Det som står i receptet men även det jag skrev till som man kan byta ut mot. Jag ska testa ett nytt recept enbart med fröer för många är allergiska.

Katarina 3 år sen

Mums?Låter supergott?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja så gott!

Malin 3 år sen

Tack för tipset, ser supergott ut. Såg någon gammal kommentar om att kokosfettet antingen lägger sig på botten el på ytan. Blir det så för dig också? Hur gör du med det isf?
Önskar dig en fin dag!
/malin

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad kul Malin! Nej faktiskt inte? Har aldrig varit med om det, kanske det varit rinnande?

Jag har kokosfett från Holistic, kung markattas och Rene V. Tycker alla de är riktigt bra.

Njut av ett gott nötbröd!
Kram Johanna

Malin 3 år sen

Ska helt klart baka i veckan. Tack igen och krya på dig om du fortfarande är krasslig.
Kram Malin

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack! I eftermiddag känner jag att det vände. Blir helt knäckt när jag får feber… blev rädd det faktiskt var influensan som var på gång, vet inte vad jag hade gjort… men tror det vänder redan.

Kramar!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Mormor ringde precis. Hon ringer mig många gånger om dagen och hon är ledsen, arg och gråter. Allt handlar om en och samma sak, att hon vill ha tillbaka sitt hus i…