Nötbröd istället för vitt mjöl
Recept:
Nötbröd 1 limpa
2 dl valnötter
2 dl hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl linfrö
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
2 tsk salt
1 dl kallpressad kokosolja
6 stora ägg
10 fikon klippta i bitar (Går bra utan, eller torkade blåbär eller tranbär)
Gör så här:
(Vill du hellre ha fröer byt ut nötterna mot mer fröer, tex sesam, hampa, chia och ta samma mängd med bara alla fröer.)
Jag grovhackar nötterna, men man kan lägga i dem hela. Rör ihop ägg, salt och kokosfett ordentligt. Tillsätt nötter, frön och fikon. Lägg smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
Baka brödet i ugnen på 160 grader i mitten 60 minuter.
Det doftar så gott när det är klart!
Jag lät brödet svalna i formen och skar sedan upp dem i tunna skivor. Lägg brödet i frysen så man enkelt bara kan ta fram en och en.