Nötbröd istället för vitt mjöl

Recept:

Nötbröd 1 limpa

2 dl valnötter
2 dl hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl linfrö
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön

2 tsk salt
1 dl kallpressad kokosolja
6 stora ägg

10 fikon klippta i bitar (Går bra utan, eller torkade blåbär eller tranbär)

Gör så här:

(Vill du hellre ha fröer byt ut nötterna mot mer fröer, tex sesam, hampa, chia och ta samma mängd med bara alla fröer.)

Jag grovhackar nötterna, men man kan lägga i dem hela. Rör ihop ägg, salt och kokosfett ordentligt. Tillsätt nötter, frön och fikon.  Lägg smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper.

Baka brödet i ugnen på 160 grader i mitten 60 minuter.

Det doftar så gott när det är klart!

Jag lät brödet svalna i formen och skar sedan upp dem i tunna skivor. Lägg brödet i frysen så man enkelt bara kan ta fram en och en.

14
0

En skön dag i Göteborg


Vilken vacker dag vi haft i Göteborg! Har ni varit ute? Jag går ut så mycket jag kan när det är ljust, mår bra av frisk och fräsch luft och solen mot ansiktet. Lucy hänger gärna på min arm, så står vi och bara njuter en stund. Ni ser säkert att hon gillar solen som lyser på oss.


Vi gick till djuraffären och köpte lite nya ben, hon tycker alltid det är lite som veterinärbesöken i djuraffärer för hon blir lite skakig och vill bara vi ska gå ut. Därför går jag medvetet dit för att träna. Men idag fick hon godis från tjejen i kassan och ville inte gå, haha.


Janne har varit och tränat men jag blev förkyld i helgen så hoppar träningen. Haft feber och är snorig, hällt i mig citroner, ingefära och alla mina knep så hoppas det inte blir värre. För exakt ett år sedan hade jag mardrömsinfluensan, värsta jag någonsin varit med om.
Sjuk i två veckor och hög feber, trodde jag nästan skulle dö… det var fruktansvärt. Har ni haft riktiga influensan vet ni vad jag pratar om.


Men desto godare kvällsmiddag. Jag marinerade kyckling som jag grillar i ugnen och sallad med fetaost och pinjenötter. Orkade inte gör något mer avancerat, detta är så gott och fräscht.
Men nu till något annat kul! Janne har en rolig tävling på sin blogg. Man kan vinna en grym fönstertvätt! Goda vinstchanser för han tävlar ut tre stycken!
Missa inte tävlingen HÄR!
God natt hälsar Lucy från soffan, så här ligger hon bredvid mig varje minut när jag sitter med datorn. Lyxigt va?
7
0

Båtmässan 2018


Längre ner innehåller inlägget reklam och annonslänkar för Ellos 
Vilken fest vi var på när båtmässan invigdes! Vi träffade så mycken vänner, lyssnade på band som spelade, Robin Bengtsson gästade, även Mikke Dee som nu är hemma en hel månad från Scorpions turné var uppe och gästspelade.


Janne spelar hockey med Mikkey och vi har även varit ambassadörer för stadsmissionen tillsammans när vi cyklade Göteborgsgirot, alltid på topphumör! Mia är lika go hon.Här är vi med våra vänner Anette och Tommy Tingets. Anette är fantastisk, hon jobbar på Göteborgs stadsmission och Tommy är duktig osteopat som jag skrivit om några gånger när jag varit där för behandlingar.


Här är jag med Jonas Ljungberg som är med och driver Mikael Ljungbergs minnesfond, bror med brottaren Mikael Ljungberg.


Jag fick veta en fantastisk grej som jag blev så glad över, ska berätta längre fram för er.
Älsklingen! Han var i himmelriket bland alla båtar, haha. Han sålde sin fina båt förra året för vi reser så mycket, vi kommer även resa ner genom Europa och cykla i alperna i år igen och då är vi borta en månad, blir svårt med en båt då tyvärr. Men kanske nästa sommar.


Alla älskade bloggläsare. Här är en gullig läsare som kom fram och sa hej. Det är jättekul att träffa er!


Efter mässan gick vi upp till MrP, har ni varit där en helg? Vilket drag! Så bra service och trevlig stämning. Vi var sugna på lite enkelt så vi beställde in några vårrullar och råbiff. ÅH så gott det var.Flera som frågat efter den vita blusen, den finns HÄR.

Jag har även beställt den svart-vita randiga HÄR.
Så snygg på, stoppa i eller ha utanpå. Normal i storlek, lite stretch.

8
0