ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hallonsmoothie med passionsfrukt som piggar upp

/


Vilket väder! Solen skiner och det är så där perfekt vinterväder ute. Blir glad bara av att titta ut, ska väcka liv i Lucy som sover på stolen bredvid mig här så vi kommer ut på en promenad.
Har precis druckit en jättegod smoothie med hallon och passionsfrukt som jag måste tipsa er om. Jag tog i ingefära och även aroniabär vi har i frysen som pappa plockade i höstas i farmors trädgård. Så nyttiga bär.  Vet att de kan vara lite svåra att få tag i men gör smoothien ändå. Den är galet god och uppiggande!
Är ni sjuka är det svårt att få i sig mat, men vätska är viktigt. Jag tycker det är lättare att dricka smoothie med massa bär och nyttigheter om jag är sjuk, känns fräscht och gott.


Hallonsmoothie med passionsfrukt 2 glas
4 dl mandelmjölk eller valfri vätska
3 msk turkisk eller rysk yoghurt
3 dl frysta hallon (koka upp innan om de är importerade)
3 msk aroniabär eller blåbär
1 passionsfrukt
3 tsk riven färsk ingefära
Gör så här:
Skala en bit ingefära och riv på fint så du får 3 tsk ingefära. Häll i vätskan i mixern. Dela en passionsfrukt och skrapa ur köttet och häll i. Lägg i alla ingredienser och mixa ihop ordentligt så det blir tjockt. Späd med mer vätska om du inte vill ha det tjockt men jag tycker det blir godare när det är fluffigt som milkshake.
Ni anar inte hur gott och fräscht detta blir. Och supernyttigt!

20
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00