• 2018-02-12, 21:41
  • 12

Hur firar ni alla hjärtans dag? Jag tycker man ska uppvakta vilken dag som helst men samtidigt skulle det inte kännas bra att strunta i den dagen. När jag var singel tyckte jag det var pesten, men sedan blev jag förbannad på mig själv, varför ska vi må dåligt över det för?

Jag hade ju mina tjejer och de är mina stora kärlekar i livet. Vi gjorde alltid lite extra god mat, tände ljus och de fick små presenter. Jag är en riktig hönsmamma och skulle inte flytta för allt i världen ifrån dem. Barn växer upp snabbt.

Det är anledningen till att jag inte flyttar ner till Göteborg än, för en del verkar det konstigt men jag hinner flytta ihop med Janne ändå framöver. Tjejerna är så stora så de är själva när jag är borta, de är 18 och 20 och får bo hemma så länge de behöver.

Jag och Janne har varit ett par i sex år, kan ni fatta hur fort tiden gått. Och det är lika mysigt att var särbo!

Häromdagen gjorde vi hallonbiskvier som vi redan smakat på, egentligen är de till alla hjärtans dag. Vit choklad, hallon, mandelmassa. Kan ju inte gå fel. Alltså de blev så goda! Vackra att duka fram till något gott bubbel eller gott kaffe. När vi var i London var vi på after noon tea, visst är det mysigt? Men det kan man även göra hemma.

Hallonbiskvier med bubbel, magisk kombo! Inspiration från tidningen Hembakat.

Hallonbiskvier med vit choklad ca 12 stycken

Bottnar
150 gram mandelmassa, grovriven
1/2 äggvita

Hallonsmörkräm
100 gram frysta hallon
125 gram smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker

Garnering
100 gram hackad vit choklad
1 msk smör

Strössel

Gör så här:

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och rör ihop med äggvitan till en tjock slät smet. Klicka ut små runda bottnar på ca 3 cm diameter på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda bottnarna i ugnen ca 12-15 minuter. Låt dem svalna först innan du lyfter bort dem och lägger dem på ett galler. Lyft med en stekspade så släpper de lättare. Lägg bottensidan uppåt.

Hallonsmörkräm

Värm hallonen i en kastrull tills de är mjuka och rinniga. Passera hallonen genom en sil som på bilden och släng fröna. Det ska bli en tjock pure. Låt den svalna.

Vispa smör och florsocker fluffigt och krämigt. Vispa ner hallonpuren i smörkrämen.

Bred smörkrämen på bottnarna, forma lite toppigt med hjälp av en sked.

Ställ biskvierna i kylskåp 30 minuter.

Garnering 

Smält den vita hackade chokladen över vattenbad. Rör ner smöret, jag tog inte riktigt en msk. Låt chokladen svalna en liten stund annars blandas den vita chokladen med hallonsmörkrämen.

Doppa biskvierna sedan hastigt i den vita chokladen, du kan även ta hjälp av en pensel och pensla runt om. Jag doppade och vred liksom biskvin så den vita chokladen såg fin ut.

Dekorera med rosa strössel och förvara kallt.

Njut!

Så goda!

 

 

 

Relaterade inlägg