ANNONS
Integritet på Tailsweep

Musslor i grädde och vitt vin

/


Lördag och mello ikväll, älskart! Måste tips om en lyxig men enkel rätt, musslor i vin och grädde! Självklart kör jag live här på bloggen som förra lördagen, missa inte att var med och kommentera så ser vi mellon tillsammans! Jag kör igång så fort allt drar igång vid åtta ikväll.
Vad ska ni göra för god mat tills ikväll? Jag blev sugen på musslor i torrt vin, har ni gjort det receptet? Enkelt och väldigt gott.
Kanske Moules frites med aioli, herregud vad gott. Musslor med krispiga pommes. Eller krispiga vitlöksbröd till.


Se till att musslorna har hela och slutna skal innan de åker i grytan.
Musselsoppa 4 portioner (eller 2 som huvudrätt)
1 kg färska musslor i nät
2-3 msk hackad schalottenlök
3 vitlöksklyftor
1 msk god olivolja
1 flaska torrt vitt vin (tips nedan)
4 dl grädde
1 dl finhackad färsk persilja
salt
Rostade vitlöksbröd 
1 baguette
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär baguetten och pensla på olivolja och pressad vitlök. Gratinera i ugnen 10 minuter före du ska äta, de är klara när de fått färg. Har du pommes har jag ett tips HÄR. 
Skölj, borsta och syna musslorna noga. Alla ska vara levande vara hela skal och slutna skal. Är de öppna, släng dem.
Skala och finhacka den gula löken. Hacka persiljan. Hetta upp en vid kastrull, slå i oljan och vänd ner den hackade löken. Låt löken fräsa några sekunder och tippa i musslorna. Häll på vinet och sätt på lock.
Låt musslorna fräsa några sekunder, sänk värmen och vänta i 3 minuter utan att lyfta på locket. Dra kastrullen från värmen och ta upp musslorna med en hålslev. Alla ska ha öppnat sig.
Koka upp musselspadet och slå i grädden. Låt allt koka kraftigt i minst 5 minuter. Lägg i persiljan och smaka av med salt. Sänk värmen och låt koka ca 5 minuter till.
Fördela spadet i djupa tallrikar och lägg i musslorna.


Jag hade det här vinet i spadet som jag kokade musslorna i. Torrt vitt vin, ca 65 kr på systemet. Mycket godare än matlagningsvin men det funkar också.



Sist vi gjorde detta hade vi även lite färska räkor med chiliaioli.



Detta är ett franskt bubbel som passade perfekt, så gott! Öl är också gott till, eller alkoholfritt förstås.

7

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00