• 2018-02-19, 23:01
  • 17

Innehåller annonslänkar Ellos och Clarks 

Inte klokt att detta inlägg kommer ut nu, 23.01. Vilken dag. Från början var det meningen det skulle komma ut efter morgonens träningspass men hann inte ens öppna datorn.

Hoppas ni mår bra och fått en fin start på veckan.

Jag var nere på gymmet och körde förbränning före frukost (Kaffe) vid halv nio, en timma på bandet med lutning. Älskar kicken efter. Redo för en lång dag. Så många som frågar på instastory om jag inte äter frukost innan. Absolut inte. Skulle jag äta före morgonpass hade jag behövt gå upp mitt i natten. Skulle spy om jag tränade tätt inpå frukost.

Kroppen kan inte tillgodose sig näringen så snabbt om man äter och går direkt och tränar, det är enbart för att du kanske vill ha energi. Men kroppen vänjer sig. Ta kaffe, ett glas vatten. Eller några nötter så du får lite energi om du är skakis. Men äter man bra mat så lovar jag dig att du kommer få ett stabilt blodsocker. Jag får aldrig blodsockerfall. Men det hade jag när jag levde på kolhydrater och godis. Upp och ner som en jojo.

Kunde inte gå en kilometer utan att bli skakis. Nu kan jag gå 10 km före frukost utan problem. Eller springa.

Men du ska ta kaffet snabbt, så fort du vaknar sedan ut. Men du måste tänka på att det finns ingen mall som passar alla. Du måste hitta ditt sätt. Ju längre fram på dagen så klart att du behöver äta. Men jag älskar morgonpass.

Några frågar om jag går ute i vilket väder som helst. Absolut! Struntar i om det vräker ner snö eller regn. Ut ska jag.

Men jag kör gärna på gymet om jag vill ha mer lutning och om det är halt ute. Mina handleder är mitt yrke så måste vara rädd om dem.

Just nu kör jag en timma PW eller löpning varje dag. Svettas, gå raskt. Kör styrketräning, lyft tungt. Då händer det grejer. Det är lätt det smyger sig på kilon, ett par där, ett par här. Till slut är man uppe i 8 kg kanske utan man ens tänkt på det. Men det går du snabbt ner. Ät mindre, träna mer.

Många frågar efter mina byxor… Jag har ett par vindtäta Pwbyxor jag köpte på Mxdc för flera år sedan, tror inte de finns att få tag på men ska leta upp liknande. Bästa byxor jag haft. Största felet många gör är att klä sig för varmt om ni är ute. Tänk så här. Du ska frysa när du går ut. Känns det lagom har du för mycket kläder.

Efter träningen idag åt jag frukost och direkt ner till radion vid 11. Sitter med i föräldrapanelen en gång i månaden, idag var det intressanta och viktiga ämnen. Ska ta fram länken till er.

Prickig söt tröja jag skulle kunna bo i , HÄR. Jag har inte min istoppad kanske som på bilden, jag har min som oversize till skinnlegging eller tights. Superfint. Ska visa bild.

Direkt efter radion var det ilfart hem för att duka fram kaffe och göra mig redo för en djupintervju för en veckotidning med mig och Annica. Så mysigt att få träffa henne. Lägger upp alla bilder i morgon.

Min randiga blus hittar ni HÄR. Älskar den, sitter snyggt på. Efter tre timmar intervju (!) så var det bråttom till nästa möte. Galen måndag men ibland blir det så.

Sedan hem och äta en sen lunch. Svängde ihop en vegetarisk paj med ädelost som blev riktigt bra, konstigt nog med tanke på den här stressiga dan. Ni ska få recept.

Sedan mailade jag det viktigaste mailet jag mailat. Håll alla tummar ni kan för att detta ska gå i hamn. Så pirrigt och roligt!

Slutet av dagen hände detta…diskmaskinen lade av. Disk och vatten överallt.

Jag och Lisa-Marie håller på för fullt. Den är helt ny, men det var en grej som hade lossnat nere i silen, vågar knappt öppna nu och kolla om den funkar. Men tror faktiskt vi fick ordning på allt.

Nu ska jag stänga datorn, ska bli bättre på att inte kolla mobil eller dator innan jag lägger mig, men det är ju lättare sagt än gjort.

Ser fram emot träning före frukost i morgon, sedan blir det mer tid med bloggen.  Har saknat er idag!

God natt och sov gott

 

 

2018-02-19 Johanna Toftby

Kommentarer

Louise 3 år sen

Älskar att ta en Pw före frukost, känner sig mycket fräschare hela dagen! Börjar dock fem på morgonen och går upp vid 03 på vardagarna så det blir lite svårt, men får bli bättre på att ta en Pw när jag kommer hem istället! Fylla på med lite ny energi. Härligt också att vi går mot ljusare tider och vår!
Härligt med träningspepp här inne, blir så taggad!!
Kram på dig!

Anonym 3 år sen

Hej! Vad roligt att se Annica igen. Hon ser ut att må bra! Hoppas att det går åt rätt håll nu. Kramar

Ella 3 år sen

Bra med lite pepp, ska göra en nystart med träning och kost nu. Hur mycket har du gått upp som mest, från att du var som mest vältränad/deffad, alltså perioderna emellan? Du behöver absolut inte svara om det känns privat, men det kan vara kul att veta som motivation:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack och vad roligt du ska köra igång!

När jag var som mest vältränad för två år sedan gick jag upp runt 2-3 kg efter några månader, sedan tillbaka igen snabbt.
Från förra året tills i januari i år har jag gått upp 6 kilo.
Tre är borta, 3-4 kvar. För mig är det viktigt att väga mig för att ha koll. Man ska dock inte enbart stirra sig blind på vågen för det är så mycket annat som spelar in och är viktigt. Men det är ren bullshit att blunda för vågen helt om man kanske går upp massor utan att tänka på det. Man blundar lätt för alla kilon som smyger sig på, då är vågen obehaglig. Men jag tycker det väcker dig och man vaknar upp och tar tag i allt. Tror inte många som är kraftigt överviktiga vill ställa sig på en våg för det gör ont att se sanningen, men det är också ofta då man gör något åt sin situation. Framförallt att prata om det.
Pratar man inte om sina problem vad det än är inser man inte att man har problem, eller kanske mår dåligt för något, eller kanske måsta ta tag i något.

Öppna ögonen och se sig själv i spegeln är viktigt, kropp och själ hör ihop.

Kul om du kan inspireras, motion gör att man mår psykiskt bättre så det är mycket man vinner.
Kram Johanna

Ella 3 år sen

Tack för inspirerande svar! Håller helt med när det gäller vågen och att väga sig, känns som jag också vill ha den kollen. Lite lustigt jag har gått upp ungefär i samma takt och siffra som du, med lite ner i perioder, och 6 kilo känns verkligen på mina kläder plus att det syns, då jag är relativt liten och smal. Har i alla fall satt igång idag med löpning på fm, plus att jag ska skära ner ordentligt på kalorier och skräp, Har förberett mig mentalt då dem två första veckorna brukar vara hårdast, sen brukar jag bli mer motiverad då jag börjar se resultat. Kul att du kommit igång så bra:) Kram

Madeleine 3 år sen

Hej! Jättesnygg blus, vilken storlek valde du?

Mvh Madeleine

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tror jag har 36 men viktigt ni väljer det ni brukar ha.
Normal i storlek, snarare uppåt än neråt.

Annika 3 år sen

Jag kör före frukost en morgon i veckan. Springer 6-8 km. Trodde inte jag var den typen, men det går utmärkt. Kanske utökar jag med en morgon till framåt våren.
Då är det gjort och dagen kan bara bli bättre efter det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Visst är det skönt! Finns ingen bättre start.

När ljuset kommer blir allt lättare, vi är på väg mot vår!

Lena M 3 år sen

Så tråkigt att diskmaskinen pajade, vi har också haft vattenskada, då vattnet blev så högt i sjön så det steg upp vatten i källaren. Hm inte roligt alls.
Vilken snygg outfit på bilden, jättehärlig blus!
Kram och tack för en glädjespridande blogg, som ger mig mycket tips och idéer.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Men åh vad jobbigt :/

Idag funkar den! Hurra!
Hade kaos här igår, hela köket fullt med disk, höll på bli galen.

Tack snälla, vad roligt du trivs här inne.
Ja, blusen är så fin!

Madeleine 3 år sen

Vad har du för jacka när du går dina pw?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

En smidig vindtät. Absolut inte tjock, den måste vara tunn. Står emot all vind och jag tycker den är så skön.
Sak leta fram några bra tips till er.

Kul att många kommer igång med träning!

Anonym 3 år sen

Tränar 5 på morgonen sen 8 timmar på jobb stressar som undersköterska ??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Varför stressar du som undersköterska? Låter inte bra.
De flesta yrken är mycket ansvar och hårt jobb, men just stressen är inte bra om vi har det för ofta.

Sussie 3 år sen

Älskar oxå morgon pw:n, den är fantastisk, men nu börjar jag 7.00 på morgonen så det blir på helgerna….
Körde 30 min på crosstrainern och 30 min CX Works och 30 min förbränning med lutning!!!!! Fan vad jag är bra!!!!
Kul med pepp!
Har jag missat choklad vinnaren????

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Grymt! Ja helgen är perfekt för träning före frukost om man börjar väldigt tidigt på vardagen.
Där får man in två pass, det är super!

Jajamen, jag lade ut vinnaren i lördags!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…