Grönsakspaj med ädelost
Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så du slipper vitt mjöl, den blir så fräsch och nyttig.
Grönsakspaj med ädelost 6-8 port
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1 ägg
skvätt olivolja
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och låt pajen vila i en plastpåse i kylskåp.
Fyllning:
1/2 purjolök
1 röd och 1 grön paprika
1/2 squash
8 små babytomater
1 litet broccolihuvud
3 ägg
3 dl grädde
125 gram riven ädelost
2 dl stark god ost (Jag tog västerbotten)
1 tsk italiensk salladskrydda
paprikapulver
svartpeppar
salt
Gör så här:
Gör pajdegen och lägg den i en plastpåse och låt den vila en stund i kyl. Tryck ut den i en pajform, gratinera den i ugnen på 175 grader ca 10 minuter. Ta ut en igen.
Strimla purjolöken, paprika, skär squash, broccolin och fräs i lite olja på hög värme några minuter så de får färg. Fyll pajen med grönsakerna.
Vispa ihop ägg med grädde, riv ädelosten och blanda i. Smaka av med salladskrydda, paprikapulver, salt och peppar. Vänd ner allt över grönsakerna i pajen. Täck hela pajen med riven ost och gratinera den i ugnen längre ner på 175 grader i ca 35 minuter.
Servera med en god sallad och gärna bönor i så mättar det riktigt bra. Pajen är vegetarisk med mandelbotten så därför jag gärna har bönor till för mer protein som är viktigt för att bli mätt.
Viktiga mail idag, oj oj så spännande detta är. Sitter fortfarande vid datorn med massa jobb, hoppas vi kan ta beslut i veckan. Lovar berätta när jag kan!