• 2018-02-20, 12:40
  • 25

Innehåller annonslänkar Ellos 

Nu har jag ätit frukost efter morgonens träningspass. Jag kör en timma förbränning varje morgon före frukost. Älskar den starten och blir pigg och glad efteråt. I kväll blir det tung styrketräning.

Hur många tränar i dag?

Jag kör ofta väldigt rask powerwalk, det förbränner bra. (Siffrorna ovanför är alltså inte löpning utan powerwalk men det tempot vill jag köra för att svettas och förbränna)

Springer också men idag blev det PW,  genomsvettigt efter. Det var just det receptet jag fick av min läkare när jag drabbades av svår panikångest för många år sedan. 30 minuter om dagen. Jag började med 5 minuter, sedan sa kroppen ifrån. Allt var kaos. Men till slut var jag igång. Endorfiner, mådde psykiskt bättre och kilon rasade. Kropp och själ hör ihop.

Ju mer jag gick, desto bättre mådde jag. Där började hela min resa.

Jag äter aldrig före jag går ut. Man måste inte stoppa i sig massa mellanmål som en del tror. Jag äter när jag är hungrig. Ju fler mellanmål mellan måltiderna, ju mer äter jag och midjan växer.

Jag åt dagens frukost efter 11. Fil, musli, bär, fröknäcke och kaffe.

HÄR har du min musli jag brukar göra. HÄR har du ett riktigt gott fröknäcke. (Det på bilden är köpt, ska baka fröknäcket idag för det är slut)

Det lilla glaset är ingefärshot vi alltid dricker på morgonen. HÄR. 

Idag ska jag äta grönsakspaj med ädelost, rester är väl grymt?! Jag lägger ut recept om en stund, ni måste göra pajen.

Tips på träningslinnet jag hade idag finns HÄR. Rymligt om ni vill ha det utanpå, vet många ogillar tighta träningskläder, man kan också stoppa i som jag gör. På rean.

 

2018-02-20 Johanna Toftby

Kommentarer

Sunta 3 år sen

Ofta är all träning så fokusera på gym och springa/gå. Jag köpte häst och älskar det! Känns inte alls som träning. Kanske berodde det på att jag jobbar som brebärare och när man cyklar /springer trappor sex timmar om dagen är gymtanken så fruktansvärt tråkit känns som samma.

Maria 3 år sen

Jag fick panikångest som en blixt från en klar himmel kort efter jag fått mitt tredje barn, blev totalt livrädd och vågade inte vara ensam med bebisen på ett bra tag för jag trodde att jag kunde dö verkligen. Mina läkare (flera st) ville att jag skulle äta antidepressiva mediciner, men jag kände hela tiden att det inte skulle vara rätt lösning. Började springa och gå hos en osteopat, och senare ta D vitamin, och är i stort sett återställd. Träning är jobbigt men det är oslagbart!

Annika 3 år sen

Jag började med morgonlöpning i höstas. Trodde inte jag var gjord för det, men det går hur bra som helst före frukost. Bara en dag i veckan, men hoppas lägga till en dag till när våren kommer.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Det är bättre än inget, kroppen vill ha mer så kör på :) Allt blir lättare när våren kommer!

Annika 3 år sen

Ja, alltså sen tränar jag väl en 5 pass till under veckans gång men dessa sker på lunchen och efter jobbet. Jag ligger i :-)

Emelie 3 år sen

En fråga till? vad ger mest i förbränningssyfte, 30min pw el 30 min löpning?
Tack!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Fysik här ;)

Samma sträcka förbränner lika mycket. Men du har så mycket mer hälsofördelar med att springa eller jogga.
Men promenader är bättre än inget.

Vill du förbränna fett tycker jag det är allra bäst att gå på morgonen. Eller jogga. Går väldigt raskt eller jogga i lagom tempo (före frukost för förbränning)

Men man måste gå väldigt raskt om man enbart vill gå. Ser så många som lunkar fram, det är avslappnande och skönt men det ger inte mycket alls rent konditionsmässigt.

Du måste dessutom gå mycket längre tid mot tex springa samma sträcka som går fortare så där får man prioritera tiden tex ;)

Emelie 3 år sen

Tack för en grym blogg! Älskar din blogg med kombination på bra matrecept och bra träningstips? En fråga: jag tränar löpning 4-5 ggr i veckan och alltid före frukost. Vad ger mest,ett långt pass el kortare fast med högre tempo?

Må gott!
Kram Emelie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack vad roligt!

Variation ger mest! Långdistans, kortare jogg, intervaller. Då får du grymma resultat.

Heja!

Cecilia Kratz 3 år sen

Låter så härligt med träning före frukost men har du något tips till oss som inte hinner träna innan jobbet och fortfarande vill försöka bränna lite. Börjar jobba kl 7 och har lite resväg så jag behöver åka ganska tidigt ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Jag förstår det är svårt, men kör på helgen!
Då kan man ändå sova ut, gå när ni vaknar, det gör jag och Janne varje helg. Oavsett om klockan är 8 eller 10. Ut ska vi! Gör hela dagen och man mår så bra efteråt. Ibland äter vi brunch, blir sen frukost på helgen.
Veckodagarna kan man förbränna genom högintensiva pass. Tabata, intervaller, spinning mm. Finns massor!
Men även tung styrketräning är bra, det förbränner efteråt om du lyfter tungt.

Kram!

Karin 3 år sen

Tränar inte , promenader och rör mig i ändå i jobbet , smal och äter aldrig mellanmål , ytterst sällan kakor och godis . Men får ofta höra pikar om detta . Varför säger ingen åt överviktiga att inte äta den där kakan eller godiset ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Oavsett hur man ser ut är motion viktigt, hjärtat behöver jobba, lungor behöver jobba, skelettet, blodtrycket. En del glömmer av varför vi faktiskt behöver röra på oss varje dag.
Även om man är smal är det viktigt vi tränar, spelar ingen roll om man är liten eller stor.
Så det är ju toppen du rör dig hela tiden i arbetet. Men jag tror ändå man behöver röra sig utanför jobbet så man får stressa av utan att arbeta.

Löpning är ju perfekt om du är smal, inte så tungt för dina knän. Får hjärtat jobba också.

Det där med att man säger till den som är smal som inte tar en kaka har jag varit med om så många gånger. Så tröttsamt. Jag kan ibland svara emot, jasså och du ska ta en kaka till?

För det är precis lika elakt som säga till den som INTE vill ta en kaka och hen är smal.
Tänkvärt.

Vet flera som äter nyttigt och vänner sitter och klagar på att de är nyttiga, finns inget värre.
De kanske ska se över hur de själva äter innan de klagar på de som äter nyttigt.

Har skrivit om detta mycket här inne och det är alltid lika mycket debatt kring det ämnet.

Kanske lyfta det igen! Kram Johanna

Caroline 3 år sen

Jag tränar 5 ggr i veckan rätt tung styrketräning. Älskar promenader före frukost men det hinns inte med, med jobb och 3-åring hemma. Problemet är att jag måste gå nästan direkt när jag vaknar isf för jag blir så himla hungrig och efter en promenad monster hungrig ? Skulle aldrig klara mig till 11:00?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Alla är olika och är man inte van måste man äta men kroppen behöver inte mat direkt, en del kan ta en kaffe, ett glas fil eller något lätt.

Jag brukar inte behöva det men om jag har ätit dåligt eller för mycket dagen före vill jag ha mer mat…
Promenader kan man köra efter jobbet eller på kvällen, eller någon annan tid på dagen. Men 30-60 minuter har man på 24 timmar. :)

Vet att det är rörigt när man har småbarn… men ännu viktigare att komma ut en stund ;)

Sarah 3 år sen

Funderar på om det är så att jag kommer i en sån djupsömn att det är därför? Har sömnbrist sen några år pga småbarn så ligger efter en hel del med sömnen ;)

Sarah 3 år sen

Hej Johanna!:)
Måste bara fråga…jag köpte magnesium från Betteryou efter ditt inlägg om just detta. Ätit i ca en vecka och är helt bombad! :P sover så djupt och är helt väck dagen efter. Känns nästan som jag tagit sömnmedel! Blev det så för dig med i början? Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Va?? Haha nej nej absolut inte. Detta är inte ett sömnmedel, aldrig hört talas om att man blir trött efter.

Kanske trött av något annat!

Kram Johanna

Lotte 3 år sen

Jag har med tränat idag, jag är med i mammafitness så det står i datan när jag ska träna haha. Skönt när man ser resultat :-)
https://lotte4.blogspot.se

Eva 3 år sen

Dricker också ingefärsshot varje dag och har även i gurkmeja. Nu kan vi inte vara utan den och är det vi börjar med det första vi gör på morgonen.
Och hoppas att den håller borta influensan också som alla har just nu.
Jag vill gärna ha något litet i magen innan träning så tar en halv kopp te med ett finncrisp.

Karolina 3 år sen

simmar tisdagar och torsdagar innan jobbet, kl 06.30 är jag där :) och har gjort detta i 7 år, jag bara älskar det :) ha en fin dag, mvh Karolina

Eva 3 år sen

Drick inte ingefärsshot varje dag! Drick det inte för ofta, kan orsaka leverskador. Gravida ska inte äta ingefära.

Svar på kommentaren:
Anette 3 år sen

Absolut ingen fara, allt sånt där kräver mycket mycket mängd.

Linda 3 år sen

Så snygg!!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…