• 2018-02-22, 14:33
  • 10

Jag ser på nyheterna att ungdomarna som överlevde skolmassakern i Florida vill få Trump att ändra vapenlagen i USA. Trumps förslag. Låt lärarna bära vapen, de kan få träna så de är trygga om det händer något.

Ilskan kokar i mig, ännu fler vapen ska alltså stoppa fler massmord?

Jag tror inte det är sant. Jag står på bandet på gymmet och springer fortare och fortare, jag bubblar av ilska. Idioten vill att lärarna ska gå beväpnade ifall det ramlar in fler psykon som ska skjuta ner barnen? I stället för att se till att det blir svårare att få tag på vapen som bara gjorts för att döda människor?

Kan någon tala om varför människor röstade på att Trump skulle bli president? Jag får inte in det i mitt huvud! Jag finner inga ord! Jag ryser när jag läser nyheterna, blir så jävla arg på galningen som ska styra ett helt jättestort land och tillåta barn och ungdomar att skjutas ner, för det är precis så det är.

Men han påverkar också hela vår värld. Vart ska det sluta? 

Samtidigt är jag så imponerad av ungdomarna. Deras vänner och klasskamrater har mördats för bara några dagar sedan och de försöker använda sin ilska och sin sorg till att se till att det aldrig får hända igen. De är inte äldre än mina tjejer, de kunde själva ha mördats och de är så modiga och starka nu!

Jag exploderar och blir ledsen på en gång när jag tänker på om det hade varit mina barn som hade gått på en skola i USA.

Tårarna rinner när jag hör en pappa berätta om sin förtvivlan över sin dotter som sköts till döds. Skjuten nio gånger, på tredje våningen. 

Jag får en tjock klump i halsen, jag blir så berörd.

Tänk om man varit lärare och arbetat på en skola och Trump vill att jag ska bära vapen, som om lärarna inte har tillräckligt med ansvar? Låt dem också ta fram pistolen och skjut ner den som kommer in med automatvapen, som om det var en riktigt dålig actionfilm.

På bråkdelen av en sekund ska man plötsligt som lärare skjuta någon till döds och se till att man absolut inte missar och träffar någon oskyldig i stället, något som är svårt nog för vältränade poliser och militärer.

Jag orkar knappt läsa mer om galningen, det räcker nu. 

 

2018-02-22 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Sofia 3 år sen

En fråga bara. Hur kan du Johanna sitta och kalla Trump för idiot när du själv förespråkar en mobbingfri miljö???
I detta fall är du inte ett dugg bättre än dina sk mobbare. Lev som du lär.

Pernilla 3 år sen

Jättekonstigt att folk röstar på honom. Var i usa i somras och hälsade på olika vänner jag fått genom åren. En familj röstade på Trump. De vettigaste och mest jordnära personerna jag känner men ändå röstar de på honom.

Millo 3 år sen

Håller med dig, trodde att jag skulle tappa öronen när jag hörde hans idéer trodde att han skojade. Har själv en dotter som pluggar i califonien och det känns sådär i hans styre.

Maria 3 år sen

Trump fick många röster av högreligiösa/anti abort förespråkare… har en gammal väninna som följer honom blint pga att han är ‘PRO-LIFE’..
Men jag förstår inte att man som djupt troende då kan se genom fingrarna gällande de många andra brister han har (oräkneliga och ‘syndiga’). Han kan ju omöjligt få sitta kvar hela perioden, skrämmande!!!

Lena 3 år sen

Hej Johanna!
Jag känner exakt likadant ! Hur i he…..te kan den idioten vara president ? Jag fattar inte . Nånting måste gått väldigt fel ! Tål inte se människan , säger han någonting som är vettigt överhuvudtaget? Hoppas han blir avsatt!! Jag jobbar själv i skolan , i Stockholm så jag känner såå med alla dessa ungdomar som råkat ut för detta, eller alla anhöriga ,vänner och klasskamrater. Kan inte ens tänka mig att vuxna skulle gå runt med vapen i skolan , vad ger d för signaler??

Sunny 3 år sen

Trump vann inte med flest röster utan han vann pga ett konstigt och dåligt röstsystem! Hillary hade 2 milj fler röster än Trump men förlorade iallafall. Trump är säkerligen inte för vapen egentligen men han är köpt av lobbyisterna (tror det heter så?!) som är för vapen och han måste värna om vapenlagarna annars får han inte pengar till sin valkampanj från dom vilket tydligen är stooora pengar… tyvärr :(

katja 3 år sen

Ja, det är hemskt!

Sandra 3 år sen

Håller med dig Johanna. Såg detta imorse med, blir så arg på hans uttalande!
Lider med dom som förlorat nåt av sina barn i detta. Så hemskt ?

Kram till dig ?

Lotte 3 år sen

Ja du vad ska man säga…. Tur vi inte bor där borta iallafall!
https://lotte4.blogspot.se

Anna 3 år sen

Stor jävla gris är han! ?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag har vi kikat på två stugor här uppe, så kul att åka runt och titta, drömma och tänk när man hittar något som känns rätt. Så spännande! Vi har kört längdskidor…