• 2018-02-22, 18:30
  • 12

Vad ska ni äta till fredagsmys? Redan snart helg! Jag ser fram emot en mysig after work i morgon! Vill tipsa er om en grym pasta vi gör ibland. Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och saffran. Ta den bredare bandpastan, blir så gott och festligt. Ta bort kycklingen och lägg i mer grönsaker för vegetariskt.

Idag har jag kört träning före frukost och det blev löpning på bandet och 30 min på crosstrainern. Den ska man inte glömma, men det gör man gärna för den är så galet jobbig.

Men ta den på morgonen och variera er träning, jag kan vara så trög och seg och känner inte för att gå ner, men redan efter 15 minuter så kickar endorfinerna in och jag blir så glad!

Älskar laga mat och älskar unna mig lite lyxig pasta när det blir helg.

Här kommer recepet.

Festlig saffranspasta med kyckling och soltorkade tomater 4 port

3 kycklingfileér
1-2 paket saffran
2 vitlöksklyftor
1 burk soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl vatten
Olivolja
Salt,peppar
Färsk basilika

1 paket pappardelle

Gör så här: 

Stek kycklingen i olja, salta och peppra. Lägg på tallrik och strimla den i mindre bitar. Koka upp vattnet till pastan med salt och lite olivolja.

Skala och hacka vitlöken och fräs den i oljan i en panna. Lägg i den strimlade kycklingen och fräs ihop med vitlöken. Lägg i saffran och hackade soltorkade tomater. Häll i vattnet och creme fraiche grädde, låt koka ihop och puttra i några minuter medan pastan kokar.

Lägg i pastan i krämiga såsen och vänd runt allt. Servera i en gryta eller stor fat mitt på bordet.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Pia Ahnstedt 3 år sen

Tack för tipset! Gjorde pastan ikväll. Den gick snabbt att göra och var mycket god. Passade bra efter en dag i slalombacken. Alltid kul att läsa din blogg? Du är en stor inspiration?

Madeleine 3 år sen

En fråga om receptet, lägger du i torr saffran eller gör du saffran blandning man brukar göra när man gör ex lussekatter??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Lägger rakt ner i grytan!

Lovisa 3 år sen

Ska äta den här pastan! :-)
Ser så god ut. Tränar också mycket på veckorna och unnar mig god mat till helgen.

Så gott!

Marica 3 år sen

Mums, bästa pastarätten!
Idag har jag varit ute på promenad före frukost och sedan lite tung styrka. Håller på och repar mig från en utmattning som blev en depression och börjar äntligen tycka att det är härligt med träning igen!

Ha en fin helg! Tack för all inspiration!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja den är så god så god!

En dag i taget, vad härligt att du hittat tillbaka, motion är så skönt när man märker man mår bättre.

Ha en fin fredag! Kram

Carro 3 år sen

Morgonträning verkar så viktigt…men åker man hemifrån till jobbet kl 05,30 så är det inte jätte lockande att träna innan jobbet,.. Mvh Carro

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Men alltså man måste ju anpassa sin motion efter sina tider. Jag älskar morgonträning för det är otroligt härlig start på dagen, sedan skönt att ha det gjort, sedan är det bra förbränning före frukost.

Men åker man 05.30 klart man inte kan köra innan, men då kan du träna efter istället, sedan är helgen skönt att kunna träna på fm eller på morgonen också, sova tills man vaknar och sedan kan man gå ut och gå eller springa.
Grym start på en dag!

Sofia 3 år sen

Så är det. Lite skillnad om man kan sova till 8, träna och sen äta frukost kl 11….

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Din kommentar känns lite bitter? Hoppas inte.

Jag är inte avundsjuk att man måste åka hemifrån 05.30 verkligen inte. Men då måste man göra det allra bästa av det. Eller hur? Vi har vårt egna ansvar att göra så det blir så bra som möjligt utifrån hur var och ens liv ser ut.

Nu har jag mina tider, jobbade från 08-03 förut så jag är tacksam och stolt över att kunna styra mina tider och njuta av livet.

Allt har sin tid!

Motion före frukost är ju fantastiskt för det är en skön start. Klart inte alla kan ha det så, men två dagar på helgen är inte fy skam av 7 dagar. 2 av 7 dagar kan man göra samma sak. Gå ut och springa när man vaknar och sedan en god frukost till nyhetsmorgon.

Alla gör sina val, sedan är det mycket pyssel under veckan när man arbetar, det vet jag.
Jag kan ju inte låtsas att jag inte tränar på morgonen när jag gör det, eller hur?

Jag skriver ofta om träning och motion, men just nu älskar jag morgonträning men de betyder inte att ni läsare måste göra samma sak. Förstås :)

Ewa 3 år sen

Hej Johanna
Jag tycker du ska ge ut en kokbok du gör så goda maträtter!! ?
Jag gillar din blogg du inspererar och peppar och jag köper många
kläder du har från bl a från Clarks.
Kram Ewa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack snälla!

Vad glad jag blir!
Stor kram på dig

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk  Glad halloween! Vilken skön luft det är ute nu, lite så där kusligt dimmigt men vackert. Jag ska strax ta gå ut och gå, ska även sätta ljus på minneslunden…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…