• 2018-02-23, 14:26
  • 140

 Jag blir så trött på alla som klagar på människor som väljer att äta nyttigt. Uppriktigt skitförbannad blir jag. Jag fick precis nu meddelanden på Instastories där en tjej klagade på att jag fokuserade för mycket på träning, att jag borde peppa mer att alla gör som man vill. Det behöver ingen hjälp med, att förstöra sin kropp och sitt liv är många redan alldeles för bra på.

För fan, alla gör väl som de vill oavsett vad jag lägger ut. Det pågår rena mobbningen mot den som försöker leva ett hälsosamt liv, det är inget att uppmuntra. Jag fick en syrlig kommentar på ett möte nyligen att jag måste väl köpa en bulle till kaffet också, inte bara sitta där med en tråkig kopp kaffe. 

Varför måste jag det? 

När jag hade ett jobb där vi satt tillsammans i lunchrummet fick jag alltid höra pikar när jag åt min mat, lite så där spydiga kommentarer: “Äter du kyckling och sallad nu igen?” “Jaså ingen potatis idag. Bara grönt och tråkigt.”

Jag kräks på sånt, fullkomligt kräks. För vet ni, jag kan gärna svara: “Jaså, äter du kebabtallrik med pommes nu igen? Hur kan du vräka i dig så mycket fett varje dag. Du blir ju bara tjockare och tjockare.”

Det är exakt samma sak, men så säger man inte. Faktiskt är gnället på den som äter nyttigt värre eftersom det uppmana någon att skada sin kropp.

Jag blir fullständigt galen när idioter klagar på hur andra äter när det är nyttig och näringsrik kost. Det är bara de som vräker i sig en massa skräp som klagar, skulle det sitta en till vid lunchbordet och äta nyttigt skulle inte den personen klaga. 

Det är enbart det dåliga samvetet från den som äter fet och onyttig lunch som gör att han eller hon vill gnälla. Så genomskinligt. Till er som är elaka och klagar på dem som väljer att leva sunt och nyttigt vill jag säga några saker:

Tänk om ni fick höra ständiga pikar om att det ni stoppar i er är fel.

Tänk om ni fick sitta och lyssna på tjat från arbetskollegor eller vänner om hur onyttiga ni är som är feta och väljer äta snabbmat eller fet mat till lunch.

Tänk om ni fick höra “Nej minsann nu har du gått upp kring midjan igen. Nu är du för fet!”

När jag gick ner alla mina kilon hade jag ett helvete med alla som talade om att det är bättre att ha lite hull än vara för smal. Jag fick förklara mig, be om ursäkt. En del läsare sa att mitt huvud ser för stort ut till min kropp när jag är smal.  Tänk om jag skulle säga att ditt huvud ser för litet ut till din stora feta kropp.

Se dig själv i spegeln istället och tänk efter vad det är du vräker ur dig. Var och en väljer själv, men du kan inte gnälla på vad den dåliga maten gör med din hälsa, det hjälper inte.

Vill du fika varje dag med fika så gör det du. Jag väljer äta nyttigt och träna mycket på veckorna, här inne ger jag mina tips till de som vill lyssna. Övriga kan strunta i det. Till helgen lyxar vi till det med lite gott, för oss är det livskvalitet att röra på oss och leva ett aktivt liv. Vi mår bra av det.

Dags att skärpa oss, allihop! Även vi som måste höra spydigheterna om att vi äter kaninmat i stället för att förgifta oss själva.

Så nästa gång, ge igen med samma medel: “Sitter du här och vräker i dig fett igen?”

 

2018-02-23 Hälsa , , , ,

Kommentarer

Jenny 3 år sen

Bra skrivet av dig/kramar

Filip 3 år sen

Obegripligt att det är nästintill tabu att diskutera välfärdssjukdomar som exempelvis fetma, samtidigt som det är fullständigt socialt accepterat att öppet kritisera den som väljer att prioritera träning och hälsosam kost i sitt liv. Se er omkring på stan. Att folk skulle vara överdrivet smala till följd av någonslags hälsohets är knappast det mest utbredda problemet i ett land där 2 av 3 ungdomar rör sig för lite. Jag tycker du är bra Johanna som utgör en sund förebild – den som följer dig över tid ser också att du har balans i livet och att det finns både träning och fest i din tillvaro. Det där med “balans” verkar annars vara det som har gått förlorat i hela Västvärden, där övervikt snart är mer norm än undantag.

Emma 3 år sen

Jag tror att samhället börjar tröttna på det eviga pratet om att träna och “äta nyttigt”. Vad ska man uppnå genom att inte äta socker, mjöl eller halvfabrikat? Vad menas ens med begreppet “nyttigt”? Om någon av er har en definition så får ni gärna lägga fram den. Det finns inget isolerat livsmedel som är farligt eller onyttigt, det är en mängdfråga men det är inget som någon diskuterar. I en välbalanserad kost med frukt och grönt finns det absolut plats för det som i den här diskussionen benämns som “onyttigt”.

Det som återkommer är att man vill vara hälsosam men vad är då hälsosam? Vara vältränad och fri från sjukdomar som diabetes, slippa högt blodtryck osv? Det kan man uppnå även om man fikar några gånger i veckan, äter limpa till frukost eller spontanköper godis en tisdag.

Det råder en allt-eller-inget-mentalitet i Sverige just nu, antingen är man överviktig och sjuk eller så är man en person som “värderar hälsan” och gör det fullt ut. Var är mellantinget? Många glömmer bort att hälsa är en sovmorgon med familjen, att dricka varm choklad på kafé efter en vinterpromenad eller att välja det på menyn som man är sugen på just då. Det som SJÄLEN mår bra av.

Man blir inte tjock av att det som är gott ibland eller av att hoppa över ett träningspass.

Hälsningar från en som haft en fettprocent på 14%, tränat nio pass i veckan och knäböjt 100 kg men som mår bättre nu.

Svar på kommentaren:
Bettan 2 månader sen

14% kroppsfett på en kvinna är ohälsosamt, inte konstigt du mår “bättre” nu.
Träna 9 gånger i veckan är ohälsosamt, 1 gång var annan eller var tredje dag är optimalt för återhämtning.
Knäböj 100kg är ju inget “wow” heller, samtidigt har det inget med diskussionen att göra, talat från en person som lyft betydligt mycket mer men ändå anser att det man lyft som personligt rekord inte heller är något “wow”.

Jenny 3 år sen

Bra skrivet???

Hanna 3 år sen

Tack för du sa ifrån!
Att du står upp!
Har det liknande och blir näst intill idiot förklarad på mina val ang mat. Förstår inte varför folk tar sig rätten att läga sig i andras kost.
Sen jag slutade äta vissa saker har jag mått så oroligt mycket bättre.
Att vuxna männiksor inte kan glädjas över det i stället fö att klandra en för man inte äter som de.
Kör hårt och än en gång tack för all tid du lägger ner på din blogg!
Den är underbar och alltid härligt att titta in här!

Therese 3 år sen

Vilket I lands problem av högsta rang…folk svälter, dör i sjukdomar, krig över hela världen, antalet fattiga ökar, naturkatastrofer, barn och kvinnor blir bortrövade och torterade, trafficking osv… en del är glada om de få någon mat på en vecka…. men sitta är och petat om andras matvanor och getknoppar oc spinkiga….

Svar på kommentaren:
Therese 3 år sen

Fetknoppar*

Sandra 3 år sen

Bra skrivit Johanna. Klart man få äta som man vill och ingen, ingen annan ska lägga sig i det och kommentera.
Kram

Erika 3 år sen

Bra skrivet Johanna!?? varför ska man ursäkta sig för att man vill äta nyttigt och skippa en bulle /fika. Alla får väl göra på sitt sätt men sen ska man inte klaga på att man inte går ner i vikt om man trycker i sig massa godsaker.
Äta lagom o röra på sig minst 30 min varje dag ?

Therese 3 år sen

Men som jag håller med dig i detta! Jag är så fascinerad av att jag på fikat på jobbet alltid behöver ”försvara” att jag inte tar tårta eller bulle eller vad det nu är för onyttigt som bjuds vid vissa tillfällen. ”Jag kan väl äta jag som är så smal?!” Ja, eller så är jag smal just för att jag är noga med vad jag äter… Och precis som du skriver, om man äter hälsosamt och dessutom är smal är det tydligen fritt fram för allt och alla att kommentera ens vikt och matvanor.

Höjden för mig var när jag hade anlitat en PT i tre månader och slitit hur hårt som helst med både mat och träning och la ut mitt resultat när jag var i mål. Då får jag en kommentar som lyder något i stil med att det är upprörande att se hur folk hejar på när någon som är smal blir ännu smalare… ? Hur kan någon tycka att det är fel att man vill satsa på sin kropp och hälsa?

Cornelia Tonéri 3 år sen

Så vansinnigt bra skrivet! Det är så bra att någon vågar ryta ifrån. För ett drygt år sen röt jag själv ifrån på ett liknande ämne på Aftonbladet debatt. https://www.aftonbladet.se/a/Kg3Bo
Keep up! Du gör ett viktigt arbete ?

Marie 3 år sen

På min arbetsplats var där en tjej som var kraftigt överviktig och fick höra det bakom ryggen att hon var så tjock och åt fel och än det ena och andra, men sen när hon tog tag i sin vikt och gick ner 30 kilo då var det fel i det. Då snackades det om att hon blivit mager och såg så sjuk ut.
Det är konstigt, istället för att säja att vad hälsosam och frisk du ser ut. Nej den svenska avundsjukan gjorde sej till tals.

Linda 3 år sen

Du är toppen, tack för att du är den du är ❤️
Läser din blogg regelbundet och önskar dig
allt gott? Tack för att du förgyller min vardag…….

MariaZ 3 år sen

Ja, man får höra sån’t i alla småstäder. Bara att strunta i!

Jag bara ler… och fortsätter äta bra, oavsett andras t ex matlådor.

Folk tycker en massa. DET är helt onödigt. Dumt av dem att slösa sina tankar på det, men men, det är ders val.

Kajsa 3 år sen

Så bra skrivet Johanna! Tack för en superblogg! ??‍♂️

Marita 3 år sen

Ingen mello här? Du lovade ju

Svar på kommentaren:
C 3 år sen

Hon kanske har fått förhinder..?

Mona 3 år sen

Vad är et för dryg kommentar:
“Du lovade ju”?
Vad är du för läsare som är som en chef? lägg ner..

Johanna har inte skrivit att hon ska skriva om mellon idag!

ÅsaS 3 år sen

Men du, TACK!! Jag är en av de ”lyckligt lottade” som kan vräka i mig allt det goda som bjuds överallt, utan att gå upp minsta lilla i vare sig vikt eller volym. Jag är alltså naturligt smal, och får KÄMPA för att gå upp i vikt överhuvudtaget, och jublar över minsta lilla gram som fastnar på denna kropp. Jag vet inte hur många gånger under årens lopp jag har fått höra att jag är för smal och att jag borde äta pizza, chips, hamburgare varje dag för att bli ”lite tjockare”. Tack för omtanken, liksom.. Eller kommentarer som ”Äter du ingenting?” Visst, jag vill bli större, men jag vill inte förstöra kroppen med en massa skräp. Det har liksom blivit legitimt att säga att någon är för smal/spinkig, men skulle jag säga att någon är tjock/fet kallas det mobbing.. Nu kallar jag iofs inte folk för sånt, för jag vet hur man behandlar sina medmänniskor.
Än en gång Tack, för att du belyser detta ämne.
/ÅsaS

Camilla Persson 3 år sen

Alkohol varje vecka är definitivt inte hälsosamt! Å andra sidan väljer man ju det istället för bullar kanske…

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Ja, jag kan ärligt säga att jag väljer ett glas vin låååångt före en bulle. Tränar mycket och äter bra, men mitt vin rör ni inte??❤️

Ann 3 år sen

Bullar går FETBORT, HAHAHAHA
Vil fan inte sitta och moffa i mig en bulle, varför ska jag det liksom.
Tar hellre ett glas gott vin. Alla gånger!!

Syrran 3 år sen

Faktum är att en liten mängd alkohol varje dag är hälsosamt, det förebygger blodproppar bland annat. Problemet är att många har svårt att hålla det på den nivån.

Anki Aronsson 3 år sen

Skönt att detta tas upp! Jag har alltid varit en person som aldrig varit förtjust i vare sig godis eller fikabröd. Tänker också på vad jag stoppar i mig för jag känner att jag mår så mycket bättre utan mjöl! Min mage är lugn! Inga sura uppstötningar och inget bulleribång i magen. Jag får också höra onödiga kommentarer om vad jag stoppar i mig. MEN det som gör mig mest förbannad är då jag avböjer fikabröd; “vad du är duktig då!” Jag var såååå nära på att svara; “jag har diabetes” En av mina söner har haft diabetes typ 1 sedan han var 6 år nämligen och vi fick ju lägga om all kost hemma, vi åt alla lika och jag vande av mig helt med socker under dessa år tills han flyttade hemifrån. Varför ska man behöva förklara sig?? Äter jag idag en kaka, bulle så mår jag illa! Jag tar mycket hellre lite glass med bär! Kan vi inte få äta det som vi mår bra av, varför ska folk lägga sig i?

Fia 3 år sen

På min arbetsplats finns alla kroppar representerade, tjocka, smala, korta och långa. Ärligt talat struntar vi fullkomligt i om det är nyttigt eller onyttigt på kollegans tallrik. Vi pratar hellre om att det ser gott ut, doftar gott osv … om vi nu måste poängtera varandras mat. Väldigt tråkigt med kroppshets tycker jag.

Maria 3 år sen

Läste precis hur en bekant på FB gick i taket över att skolsköterskor “kritiserar” barn med övervikt fast barnen är friska, och hur barnen istället borde få höra att “du är fin som du är”. Jag blir mörkrädd! Ofta är skolsköterskan överviktiga barns enda chans när föräldrarna inte vet hur de ska tackla problemet eller inte ens vill inse att det finns ett problem. Vi vet ju att övervikt (och överdriven sockerkonsumption även hos normalviktiga) leder till problem, varför ska vi då stoppa huvudet i sanden och låtsas som om det inte är så?

MiaPet59 3 år sen

Det är upp till var och en hur man vill äta/träna…så länge man tänker på vad man förmedlar till barn/ungdomar. Äta sunt och dricka vin/öl varje vecka är inte så sunt…tycker JAG. Det är dock inte mitt val, jag undviker snabba kolhydrater, promenerar och dricker ingen alkohol alls. Jag har aldrig fått en negativ kommentar över mina val och ger inga till andra över sina val. Åsikter har jag men inget jag skulle säga till någon specifik person utan mer allmänt. “Så här tycker jag rent allmänt!”
Kan tycka att det här med att äta sunt…sockerfritt, mindre kött osv går för långt, särskilt när det sker i förskolorna. Har ett barnbarn på nu 8 år som under sina första 6 år åt väldigt dåligt. På förskolan blev det…”ta inte så mycket ketchup för det är socker i det”…”kött ska man inte äta så mycket av för det är inte bra”…osv osv…vad händer? Jo mitt barnbarn åt ännu sämre.
Så äta sunt men att tänka på vad man säger eller hur man uttrycker sig är viktigt.
Så alla människor, ät vad ni vill och strunta i hur andra äter…är deras val, deras liv. Äter “Stina” två salladsblad och “Augusta” 4 potatis med gräddsås och fläskkotlett så är det deras val…
Ha en fin dag!

Svar på kommentaren:
Maria 3 år sen

Men om vi inte talar om för barnen att det är onyttigt att äta ketchup och att man därför bara ska ta lite, hur ska barnen lära sig det då? Vi vill ju att de ska fatta bra beslut i framtiden.

Pirkko 3 år sen

Va bra skrivet..??

Pirkko 3 år sen

???

Caroline 3 år sen

Bra skrivit… angående ketchup kommentaren. Det handlar väl om balans, vad du äter på ett dygn, en vecka, år en livstid. Lite ketchup på spagetti och köttfärssås har nog ingen dött av

Cecilia 3 år sen

Ketchup är bra grejer! Trodde jag att de flesta visste numer..? Koncentrerade tomater!

Åsa 3 år sen

Hej johanna, jag känner också igen mig i det du beskriver. Jag är själv med i Viktväktarna och kör också med en pt. Både kost och träning känns inspirerande och kul. Jag får ofta höra att jag inte behöver gå ner i vikt och får ochså synpunkter på min kost i lunchrummet med kollegorna. Ofta från de som själva har lite att jobba med, vilket jag inte säger något om, men det kan kännas lite nedslående när folk vill trycka ner istället för pepp. Sen tror jag på en god balans, att äta sunt men även att njuta av livets goda ibland. De delarna finns också med i din blogg, vilket jag uppskattar? Ha en fin dag!

Eva 3 år sen

Johanna..jag känner igen det där fast på andra hållet, typ ska du bara äta det? ja jag äter inte lchf kan inte allt fett men äter lc low carb o snabba kh väljer jag bort, mår skit bra av det samt tar bort mjölk produkter …såklart väljer man själv ..mår man bra så varför göra annat? tack för din fina blogg igen & kram o fin lördag

Susanne 3 år sen

Alltså! Så bra skrivet och beskrivet! Jag skäms när jag försöker äta nyttigt, känner att folk ifrågasätter och undrar. Får kommentarer som “du behöver väl inte banta?” Nej, jag behöver inte banta, för jag äter nyttigt och tränar! Även nära kompisar som själva är noga med sin tränings och kost kan kommentera och säga “nu får du inte gå ner mer, det är inte snyggt när man är för smal när man börjar bli äldre” (jag är 46…). Nej, jag går inte ner i vikt, jag tränar och äter nyttigt för att må bra, jag äter inte lite mat, jag äter nog mer än de flesta! När ska folk förstå och varför ska vi som äter och tränar som man bör göra för att må bra och ta hand om sin kropp behöva förklara oss? Så trött på detta!

Marita 3 år sen

Kollar du är vad du äter med Annika Sjöö rann det samarbetet ut?

Caroline 3 år sen

Jag har följt dig drygt ett år tror jag och tycker din blogg är jättebra. Otaliga är de recept och klädesplagg jag lagat och köpt efter inspiration från dig:)Är dock väldigt kluven till detta inlägg. Jag tycker inte man bör säga nedlåtande, pikar, dumma kommentarer till någon oavsett hur man ser ut. Behandla andra som du själv vill bli behandlad är mitt måtto och jag skulle aldrig komma på tanken att säga en dum kommentar tillbaka om någon säger det till mig pga livsval( jag är smal, äter nyttigt och tränar ofta ). Det är bättre att vara ärlig isf och tala om att den kommentaren inte var så trevlig. Sen går det inte att frångå att överviktiga och framför allt tjejer i vårt samhälle som inte följer ” normen ” är rätt utsatta, mer än smala skulle jag säga. Det har jag sett hela min uppväxt i skolan, på rasten, på gymnastiken på restaurangen. Blickar, kommentarer, att uteslutas mm mm. För mig är hälsa viktig på väldigt många sätt men jag skulle inte säga nåt nedlåtande till någon annan som inte lever som mig, oavsett om jag fått en ” pik ”. Ha en trevlig lördag !!

Marika 3 år sen

Håller med dig, Johanna! Av nån konstig anledning verkar det finnas rent generellt, ett synsätt, där det är ok att påpeka att någon är för smal, äter för nyttigt, tränar för mycket etc. Men skulle du säga tvärtom till en överviktig person, ja då är det inte ok, då klassas det som kränkning och allt vad det är. Borde vara lika hög tolerans på att kommentera åt andra hållet också, kan man tycka…

Susanne 3 år sen

Bra där! Tänk å hålla på å vuxenmobba så där. Ständigt. Finns så många gnällspikar i vuxenvärlden.
Detta är ju inte riktigt samma sak men ja har alltid varit väldigt smal som har m min ämnesomsättning å göra och har fått höra i alla år att ” nu får du väl börja äta. Herregud va smal du e har du anorexia? ” oftast från människor som e överviktiga. Inte fasen säger ja oj va tjock du e ska du inte banta snart.
Tycker det e för jäv…. att man inte kan få se ut som man vill å göra som man vill utan att bli nertryckt.
Tack Johanna för att du tog upp det.

Malin 3 år sen

Håller med dig till fullo. Började precis på viktväktarna & har tappat ganska många kg och de som är mest negativa är faktiskt mina vänner. Ingen pepp, eller någon kommentar om att det syns att jag gått ner (inte för det behövs, men hade varit kul), kommentarer som; blir det inte tråkigt; vad kan man äta då (eh mat); är det inte jobbigt?? Etc etc. Jag blir så trött ?

Svar på kommentaren:
Ida 3 år sen

Dina vänner låter som avundsjuka och missunsamma människor. Hoppas du har någon omkring dig som är uppmuntrande! ??

Therese 3 år sen

Du är grym som lyfter detta. Att man så fortman väljer nyttigare mat så påpekas det. Eller om man väljer bort alkohol ärendet detsamma. Man måste ”försvara” sig för att man väljer ett nyttigare alternativ eller väljer bort alkohol, helt sjukt när man tänker på det!

Birgitta 3 år sen

Hej igen! Har sett på nära håll hur det kan gå för dessa människor som har några kilo för mycket att släpa på. På arbetsplatsen t ex . De orkar ingenting . Är ofta sjukskrivna,har ont både här och där. Det är de som smygäter då de tror att ingen ser. De måste börja se sanningen i vitögat. Och inte skylla på både det ena och det andra för att slippa ta tag i sina problem. Johanna du är bara bäst.

Birgitta 3 år sen

Jantelagen fuck! Jag håller på att öppna eget företag och gissa vad jag fått höra , det kommer aldrig att gå , hur ska det där löna sig, ska du leva på det ? Går aldrig osv osv. Och när jag gick ner i vikt lät det , du var finare förut. Du har så smala ben. Du fick mera rynkor osv osv. Vi borde väl uppmuntra varandra istället eller hur? Johanna tycker jag har ett förnuftigt sätt till mat och träning fortsätt att inspirera.

Svar på kommentaren:
katja 3 år sen

Ja, man ska helst inte gå utanför comfort zone! Likadant för mig när jag skulle jobba utomlands som sjuksköterska….Bara negativt. Det bästa jag gjort! Kvinnor borde bli bättre på att peppa varandra, det är jag tacksam för att ha fått från idrottsvärlden som yngre!
Ha en fin dag och lycka till!

Lena 3 år sen

Jag dricker inte alkohol. Tycker helt enkelt inte om vin,sprit,söta drinkar mm mm. Kan dricka öl någon gång. Med andra ord-väldigt sällan. Får exat samma kommentarer! VARFÖR måste jag förklara mig mm om det?!
Nu har jag tagit tag i “mitt liv” ordentligt. Jag har lärt mig om kolhydrater mm. Och tack vare det o mer träning (som jag älskar ) har jag sen i november till nu gått ner 7,5 kg. Såå nöjd o glad. Kommentarer?!.. Gissa någon..
TACK Johanna för ALLT du delar med dig av här! För mig är du en STOR inspiration källa både med mat o träning.
Stor Kram! ???

Marianne Danielsson 3 år sen

Va trött man blir, känns som de som inte kan höra om kost och motion är de som har dåligt samvete. Håller med dig till punkt och pricka 80% är kosten och 20% träning. Tyvärr blir vi mer och mer överviktiga, folk äter för mycket o fel. Fler sjukdomar är relaterade till övervikt, högt blodtryck bl.a Jag är själv snart 65 år tänker jämt på vad jag äter och att jag rör på mig tillräckligt. Går jag upp ett par kilo så tar jag tag i de på en gång. Då blir de aldrig jobbigt. Älskar dina härliga matrecept och all pep. Tack o kram från Marianne, gillar din blogg

Therese 3 år sen

Vad jobbar alla som får kommentarer om vad ni äter ???? Aldrig hört något liknade på alla ställen jag jobbat? Ät vad du vill …sen tycker jag ordvalen feta, tjocka är hemska ord

Svar på kommentaren:
Marie.S 3 år sen

Men gode gud. Vart jobbar du… :)

Hör det till och med på tåget , även på restauranger när folk står i kön. Känt tyvörr och det märker du nog om du läser alla kommentarer.

Förstår precis varför Johanna skriver ordval som feta och tjocka, för det är precis samma sak som när andra säger till när någon är väldigt smal och klagar på om man äter för lite.

Tack Johanna för att du skriver om detta!!

Caroline 3 år sen

Känner samma som dig… har aldrig upplevt detta någonstans där jag har jobbat eller i bekantskapskretsen

anne 3 år sen

Vilken tur du haft som har jobbat med människor som fattar. .det är så vi vill ha det. .visst ord och att kalla varandra saker är aldrig ok.
Men spinkig. Benrangel. Är lika illa att säga som fet och tjock isf.
Det beror på hur man säger det. Jag och min väninna säger till varandra ” gud..nu har vi blivit lite tjocka. .el tvärtom. Men om nån kommentar på nedvärderande sätt hur nån ser ut .eller inte säger alls utan bara tittar oppifrån å ner när man kommer med mat brickan. .jag har alltid varit rätt så nöjd med mej själv. Är glad att jag är frisk. Pga av träningen och kost kanske. .måste poängtera att dom flesta människor är ok. Men har varit utsatt för hur liten jag är…
Ha en bra dag♥

Eva 3 år sen

Varför är det hemska ord? Det är ju dem som ser de orden som hemska som tydligen ser något fel i att vara, om man nu får säga orden, fet eller tjock. På dig Therese låter det som att det är något fel och hemskt att vara det?

Therese 3 år sen

Eva, det är inte alls något fel i att vara ÖVERVIKTIG,
Marie S, på en statlig myndighet, ingen som kommenterar varandras mat, har heller inte hört det på offentliga platser heller… jag antar att jag inte bryr mig om sånt här trams

Anonym 3 år sen

Jag tror också det handlar mycket om okunskap. Det är ju ingen vikthets i att försöka få folk att träna och äta hälsosamt?! Puckon. Det gör oss alla gott, jag tycker attJohannas tips är hälsosamma och helt vanliga idéer. (Ps. Framförallt mystecepten till helgerna är gudomliga. Ta er an dem, dra den obekväma stören ur baken och njut av livet litegrann va )

Katarina 3 år sen

Allt du skriver är så mitt i prick! Alla vuxna människor är ju fria att stoppa i sig vilken skit de vill, du har ju ingen skyldighet att påpeka det. Pust. Så trött på alla ohälsosamma människor som misshandlar sina kroppar med kopiösa mängder socker, processad mat, stillasittande osv osv. Och sen har de mage att ha bittra synpunkter på hur andra lever. Dessutom tycker de vansinnigt synd om sig själva när de blir sjuka (vilket de blir förr eller senare). ”Man mår som man förtjänar” har man ju lust att säga till dem…………

Svar på kommentaren:
Linda. L 3 år sen

WORD WORD WORD!!!!! Fattar inte varför de sitter på feta rövar och klagar, ofattbart!

Therese 3 år sen

Herregud !! Detta var det sjukaste jag läst på länge…. och sen att folk sitter på sina feta rövar,,, är ni 13 år eller ? Omoget

Katarina 3 år sen

@Therese
Eh nä? Jag är 37. Varför inte framföra din egen åsikt i ämnet istället? Sådana kommentarer som din bidrar liksom inte med så mycket förutom dålig stämning. Och man undrar ju onekligen varför du verkar ta vår kritik så personligt….

Therese 3 år sen

Katarina , min åsikt är: jag bryr mig inte ett skit om kost och träning, däremot då tycker jag all folk som du som uttrycker dig så nedlåtande måste ha en mycket låg intelligensnivå…men det finns bättre ord att använda, tex överviktig, under normalvikt, normalviktig…. de sitter med på stolar och gnäller BIG TIME… men med ett lågt IQ så inser man inte detta , alla sitter och klagar oavsett vikt!!

Karin 3 år sen

Din blogg är är bra och inspirerande mestadels men ibland drar det iväg och du generaliserar otroligt mycket utifrån dina åsikter och vad du tror. Som i detta inlägg idag exempelvis. Du kan inte veta orsaken/känslan inombords hos de som kommenterar en hälsosam livsstil hos andra. Det kan bero på en mängd olika saker och inte endast avundsjuka eller dåligt samvete. För övrigt behöver inte en osund livsstil och kosthållning innebära övervikt och fetma. Finns många normalviktiga som inte tränar och äter nyttigt. Du har tidigare skrivit om ditt varumärke som du byggt upp med hjälp av bloggen. Visst får du uttrycka dig argt, irriterat osv. Kanske vill du öka trafiken och skapa diskussioner. Det är din blogg men fundera gärna en vända till och analysera din text. Trovärdighet kan också vara en god grund till ett starkt varumärke

Svar på kommentaren:
Evan 3 år sen

Nu handlade ju inlägget om att folk kommenterar nedsättande vad andra människor äter. Hur man än mår inombords finns det väl inga godtagbara ursäkter för att säga taskiga saker till någon? Hur trovärdigt inlägg som helst tycker jag!

Karin 3 år sen

Evan…har du läst mitt inlägg i debatten? Snälla gör det innan du kommenterar. Har jag påstått att det beror på hur man mår inombords? Johanna gör det och menar att det är orsaken? Hon har helt plötsligt blivit folkhälsovetare, psykolog och jag vet inte vad. Johanna har längre föraktat överviktiga. Hon menar att hon vill inspirera och uppmuntra till en hälsosam livsstil via sin blogg. Med sådana här inlägg tar hon fullständigt tappar det blir det bara pinsamt. Okunnig och obildad

Marie 3 år sen

Karin …. eh …. du har tappat det totalt tror jag. ?
Närmare 100% här inne håller med Johanna.

Detta är vi läsare med om, tyvärr verkligheten.
Det ÄR ok att tala om för någon som är FÖR smal… men inte ok att tala om till någon som är för tjock!
Varför? Det är ju det hela debatten handlar om.
Jag hatar när folk sitter och talar om för alla
Som vill äta nyttigt att de bara äter nyttigt….

Helt rätt Johanna! Säg tillbaka med samma
skit. Det ska jag göra nästa gång någon säger jag äter för nyttigt.

Karin 3 år sen

Marie…man kan skriva på olika sätt. Johannas läsare inklusive jag själv representerar inte hela befolkningen, sanningen, verkligheten osv. Johanna skriver inte nyanserat och välgrundat. Vilken psykolog, forskare osv hade sågat hennes argument direkt. Tycka kan man ju men att antyda att det är allmängiltigt för alla är nonsens.

Camilla 3 år sen

Men Karin då får du väl läsa nån blogg som skrivs av och för psykologer och forskare i stället? Det enda Johanna skriver är att folk ska sluta klaga på oss som äter nyttigt och tar hand om oss själva. Resten är dina egna slutsatser. Lite dåligt samvete för kebabtallriken som talar kanske?

Evan 3 år sen

Ja Karin det påstod du.

Eva 3 år sen

Karin jag förstår inte vad som är pinsamt och varför hon skulle tappa trovärdighet? Visst det behöver inte bero på avundsjuka el dåligt samvete och kanske borde hon skrivit skräpmat ist för fett, men jag tycker inte alls att Johanna är okunnig el obildad, tycker Johanna har helt rätt, en klok analys och Johanna är mycket trovärdig.

Therese 3 år sen

Karin; Klockrent…?

Helena 3 år sen

Samma typ av kommentarer får vi som avstår alkohol. Det finns inget som är effektivare för att förstöra fest humöret än att bli ifrågasatt, “varför dricker du inte”, “vad tråkig du är” osv. Jag är inte absolutist utan bara ointresserad av alkohol, något som av många upplevs som provocerande. Det är jävligt märkligt att det är vi som inte dricker som måste försvara vårt val!

Svar på kommentaren:
Stina 3 år sen

Håller med man får hela tiden försvara o h förklara sig varför man avstår alkohol…

Sissi 3 år sen

hej ! Läser din blogg regelbundet och gillar den starkt, särskilt dina recept, supergoda! Nu till ditt inlägg. Jag tror att det kanske inte är svart el vitt. Få är ju så dedikerade att hålla på men träning och tänk kring mat som du. Ofta handlar det om att man prioriterar barnen/aktiviteter/jobb och annat och så läggs träning sist. Jag själv är periodare med sådant…hehe. Orkar heller ärligt inte äta rätt jämt utan vill ta det onyttiga och supergoda och då gör jag det. Tränar ändå men inte så regelbundet. Nu är man 40 plus och man struntar hur folk gör runt om. Mer att man känner, gör din grej och var nöjd. Vissa vill som du Johanna köra hårt med träning/kost och vissa vill göra tvärtom. Fokusera på sin grej är min grej och borde vara allas. Ha en go helg!!! Ikväll blir det fokus onyttigt-skål men redan på Söndag springer jag igen. Ying o Yang

Susanna 3 år sen

Heja dig! Alla lever som man vill. Vill man inte se hur du lever ditt liv kan man ju avfölja.
Kram
http://www.jagraktuppochner.se

Lena Gustafsson 3 år sen

Du är så jäkla duktig Johanna och folk är bara avundsjuka!!!! Jag älskar själv att träna och tänker på att äta nyttigt samtidigt som jag ibland faller för frestelsen….men jag känner ibland att jag har för lite tid att hinna träna så mycket som jag vill…dels för att jag jobbar skift och har tre barn… ingen ursäkt men det tar faktiskt mycket tid… så Johanna du är min förebild!! Så duktig och du har vilja och en jäkla karaktär!!!
Sen allt du gör för Annika,bara det visar att du är en godhjärtad människa❤️

Jenny 3 år sen

Håller verkligen med dig. Får ofta höra exakt samma sak och det är så tröttsamt. Ska börja säga ifrån och ge tillbaka med samma mynt ?? Heja oss ????

Carina L 3 år sen

Bra att du ryter ifrån Johanna! Du har helt rätt inte ofta någon kommenterar när man äter en stor bakelse men vilka kommentarer man får om man inte fikar varje dag!!

Camilla johansson 3 år sen

Hej du har så himla rätt, du tog orden ur min mun, jag försöker och kämpar att äta bra, men på mitt jobb tjatar nästan alla om att, och du ska väl inte ha nån fika som vanligt!!!! Blir så jäkla trött på dem, folk är så förbaskat avundsjuka, tror att de vet så mkt bättre vad som är bra för mig , usch vad trött man blir varför kan folk inte vara glad för andras skull??????? Kram Johanna till en underbar blogg ?

Birgitta 3 år sen

Heja Johanna, så himla bra skrivet. Fetknopparna har bara dåligt samvete.Gillar väl inte att du lyckas med både kosten och träningen. Att det har gått bra för dig. Det är oftast de som gnäller mest. Håller på dig. Kramar

Svar på kommentaren:
Susanne 3 år sen

Fetknopparna? Usch vilket dåligt ordval.. Jag tycker verkligen synd om dem som vill gå ned i vikt och inte lyckas . Har en närstående som har detta problem, och det siste jag skulle säga till honom är att du är en fetknopp

Susanne 3 år sen

Min son blev mobbad och kallad fetknopp hela mellan- och högstadiet p ga övervikt som resulterade i PTS till slut.
Som mamma raljerar man inte precis om fetknoppar då….
Nu har han som vuxen gått ned 50 kg på ett år, och mår bra
Men snälla, använd andra ord om överviktiga och försök att förstå att många kämpar verkligen med detta

Caroline 3 år sen

Väldigt onödigt att uttrycka sig på det viset

Therese 3 år sen

Mycket omoget att använda ordet fetknopp, en vuxen person uttrycker sig inte så , antar att du är 13 år.., fy!!

Therese 3 år sen

Omoget uttryck!! Usch på den

Mona 3 år sen

Fetknoppar håller jag med om eftersom dom kan klaga på de som är smala. Varför fan är det ok då att säga till att någon är för smal?? Kan inte fatta det!!

Sluta försvara de som mobbar de som är smala. Varför kan man inte få säga till den som är tjock då? Vad är skilnaden???

Marie 3 år sen

Exakt!
Vad fan är skillanden ?? Varför ska alla
få klaga och säga nån är för smal? För liten eller för mager?
Då är det helt sant det Johanna säger!
Är du för tjock nu igen?
Varför får man inte säga så? Det gör man liksom inte!
Men för smal får man?

Sinnesjukt…..

Agneta? 3 år sen

Bra skrivet Johanna!!!??

Mia 3 år sen

Brukar inte kommentera, men du har HELT rätt i detta!!! Bara ren avundsjuka för att man själv kanske äter för mycket onyttigt och VET att man kanske borde röra sig mer samt äta lite nyttigare.., Ser ju att du äter väldigt massa gott samt ”unnar dig” (dumt uttryck) en hel del. Och det fungerar ju så länge man gör av med mer än man tar in.
Så bara skit i alla dumma avundsjuka kommentarer!!!???????

Jennie 3 år sen

Så bra skrivet. Alla har ett val. Alla gör som dom vill. Gillar man inte det du skriver och står för, är det ju bara att låta bli att läsa och följa dig.
Fortsätt vara den du är?

Karin 3 år sen

Så bra skrivit Johanna ! Det är inte ok att höra såna pikar nästan dagligen ! Du är bäst Johanna , Kram

Lena 3 år sen

Mycket bra skrivet! Har också fått höra av andra äter du inte tårta godis m,m nej! Jag slutade med det för 5-6 år sen och jag mår så mycket bättre med nyttigare mat och träning! Älskar dina recept!! Johanna! Och jag har gjort några av dem och det är så gott!! Fortsätt vara den du är!!_ många kramar Lena ??

Yvonne 3 år sen

Lika jobbigt är det när folk tjatar om att man vid en viss ålder bör skaffa barn. Antingen vill man inte eller så kan man inte. Tack för tipset om jeansklänningen med lång ärm ( så snygg ) från Ellos nu äntligen fick jag tag iden.

Anna 3 år sen

hahaha fortfarande migrän? :) haha nä skämt å sido du har helt rätt och det hade varit så kul att säga det där med “äter du kebab med pommes idag med” eller “ditt huvud är för litet för din feta kropp”

Jeanette Svensson 3 år sen

Så himla bra skrivet, skulle nästan vilja trycka upp detta i ansiktet på alla negativa människor som kritiserar alla som försöker göra nåt bra med sina liv. Fortsätt så Johanna! Du är en ren inspiration för oss som följer dig.

Jenny 3 år sen

Förstår dig verkligen! Så trött man blir. Samma sak för mig som vegetarian. “Vad äter du egentligen?”, “Får du inte massa bristsjukdomar?”, “Hur kan du leva utan kött?”. Ständigt ifrågasatt. Låt alla äta vad de vill!

Camilla Persson 3 år sen

La om min kost och har gått ner 20 kg på 3 mån. UTAN TRÄNING! Har en ryggskada som gör att jag bara kan ta kortare promenader och rida lugna turer. Ett bevis på hur mycket kosten betyder! Är mätt och belåten och saknar verkligen inte socker och fett!

anne 3 år sen

Förstår precis vad du menar.
Har många ggr fått höra. . (När jag går på diet eller vill ta en fastedag för mitt välmående)
Men!! Ska du banta! !!.du som är så smal.
Ät nu ..Här äter vi sörru! !
Ungefär så. Men nu säger jag tillbaka.
Jasså ru. .men va gött för dej da.
Till saken hör att jag äter mkt och älskar verkligen Nat.
Men har alltid haft en bra förbränning. .är inte så lång och var smalare när jag var yngre. .nu är jag mitt i livet. Och min dotter tränar så vi äter nyttigt på veckan.
Alltså. .folk gör som dom vill.
Ska se ut som dom vill. .men att klanka ner på varandra står mej opp i halsen.som du nog förstår har jag hört detta till leda.
Folk ska stötta varandra.
Fortsätt Johanna med dina hälsotips.♥

Therese 3 år sen

Grymt bra inlägg Johanna! Spot on!
Kramar

Lotta 3 år sen

Mm, instämmer helt! När jag hade tränat o ätit en mer balanserad kost fick jag höra ”du får inte bli smalare nu” eller ”äter du som du ska” fler pikar än de som berömde mig. Varför kan vi inte stötta o peppa varandra mer – alla gör sina egna val och är man själv nöjd o mår bra räcker det. Du mår bra av de livsval du gör Johanna o vill någon annan leva sitt liv på ett annat sätt är det upp till dem! Du inspirerar o peppar många – tack för det?❤️

Jessica 3 år sen

Ja man undrar ju hur det står till ibland… Min man har kämpat och krigat med kost och träning för sin vikt och hälsas skull och lyckats gå ner 20 kg. Förrut fick han ständigt höra att han var tjock och nu tycker samma människor att han ska unna sig istället när han har diciplin och stå emot, orka!

Sanna 3 år sen

Tror tyvärr att vissa som inte lyckas leva som de vill projicerar över sitt missnöje på andra. Ingen ursäkt för beteendet men tror det är därför det händer och hur svårt det än är att inte reagera så är det enda sättet att hantera det.

Carola 3 år sen

Det är bara folk som har stora problem med sin självkänsla som tackar ner på folk på det sättet. Fram tills 5 år sedan var jag vältränad o smal. Fick alltid ,o då menar jag alltid, kommentarer om hur smal jag är o “äter du aldrig” . Märkligt nog är att ingen säger ngt nu när jag av ren slöhet (nä till viss del sjukdom också) gått upp över 20 kg. Det gör lika ont o sårar precis lika mkt att bli kallad tunnis som tjockis. Kan inte folk bara sköta sitt o ta hand om sig själva istället. By the way.. fullkomligen älskar din blogg. O börjar känna mig taggad att komma igång med träningen igen.

Svar på kommentaren:
Carola 3 år sen

O trackar skulle det stå inte tackar ?

Cecilia 3 år sen

Gillar din blogg och går in då och då . Du är en mycket positiv och härlig människa , jag inspireras av goda recept , träning mmm och jag läser här för att jag gillar det.Enkel regel för mig.

Maria 3 år sen

Bästa inlägget på länge.. att folk inte kan sköta sig själva istället för att klanka ner på det minsta lilla

Maria 3 år sen

Helt rätt???

Anna Bergsten 3 år sen

Tack för jättebra inlägg!! Håller helt med dig!
Jag får ofta frågan varför jag inte dricker alkohol av vuxna människor!? Varför ifrågasätta alls?! Om jag inte vill dricka alkohol ska jag väl inte behöva bli ifrågasatt?? Det värsta av allt är nästan att vad jag än svarar är inte svaret tillräckligt ?
Vilket resulterar i att jag inte gärna går ut o äter en bit mat med ytligt bekanta längre!

Gunilla Johansson 3 år sen

Bra rutit Johanna! ??

Martina 3 år sen

Oavsett om man äter supernyttigt eller inte tycker jag att man ska hålla dig för sig själv. En smal människa som tränar mycket är inte en bättre människa än en som är normalviktig och inte tränar dagligen. Forskning visar ju att några kilos övervikt (nu talar jag inte om det som räknas som fetma) inte förkortar livet. Tvärtom för äldre personer är det bättre med några extra kilon, de lever längre än smala. Jag tycker det har blivit tråkigt att alla människor ska prata vikt hela tiden, är det fika så ska alltid några sitta och prata om kalorier och att de minsann inte äter, medans någon kanske för en gångs skull unnar sig en bulle eller dylikt. Och supertråkigt när folk tar upp sina mobiler när man äter lunch för att räkna kalorier. Alla fördelar sina mål olika, typ äter bara till lunch och sedan inget mer, men det har ju inte andra att göra med. Så tråkiga beteenden och kommentarer finns från både de som säger att de lever hälsosamt och de som inte gör det.

Svar på kommentaren:
Ann 3 år sen

Kost och motion är väl egentligen en självklarhet.
Men alla är vi olika …..jag har varit dålig på både och.
Vilket inte är bra det vet jag.Jag är liten i vikt och har alltid varit.
Men försöker att äta ganska nyttigt iallafall.Och promenera med hunden:)

Martina 3 år sen

Exakt, äta någorlunda nyttigt och röra på sig ska alla försöka göra oavsett vikt.

Sissi 3 år sen

Tackar för många goda recept och ett bra levnadssätt….. Jag tänker precis som du!

Tina Johansson 3 år sen

Hej Johanna! Tycker att du visar upp att man kan ha en härlig balans i livet. Träna, äta nyttigt och unna sig. Jag har tröttnat på alla träningsbloggar som bara visar upp yta och pekpinnar. Din blogg och tänk om hälsa inspirerar verkligen.

Nyttnickidagigen - so shoot me! 3 år sen

Äsch sånt där är inget att bry sig om. Jag kör frukt och bär och lägger upp fint – känner snarare att mina kollegor blir lite mer lockade av mitt alternativ än att trycka i sig bullar mer vaniljbomb på. Vissa har faktiskt gått över till min taktik.

Fattar inte att du är så lättretad faktiskt. Visst kan det vara tröttsamt när folk kommenterar vad man äter men låt dom…så länge man själv äter det man tycker om och tror är bra så spelar det ingen roll vad andra tycker. Ser dom ätstörningar och allt blinkar rött för dom så ja – då gör dom det. Inget jag är intresserad av att ändra på eller påverka så länge jag själv vet att jag trivs.

Svar på kommentaren:
Ann-Sofie 3 år sen

Men gumman … Johanna är inte lättretad.
Då hade hon nog skrivit om detta varje dag ?

Hon sätter ju ner foten för att tala om vart skåpet ska stå.

Hon hjälper andra genom att skriva detta.

Helt rätt Johanna du är grym! ???

Stella 3 år sen

Hej Anna/Linda! Hur går det med polisen? Eller är du på kryssning i Karibien fortfarande?

Nyttnickidagigen - so shoot me! 3 år sen

Hej Stella/Johanna/Janne,

Jag är INTE Linda/Anna. Ni har dock publicerat mitt IP-nummer i samma veva som ni publicerade fullständigt namn och IP nummer på den så kallade Anna/Linda i Eskilstuna. Jag tror (eller jag vet) faktiskt att det inte var riktigt OK men orkar inte bry mig. Hur går det själva med era utredningar? T.ex. den tidigare där ni hade DNA-bevis och allt låg hos Polisen i Skövde som skulle dra det hela vidare. Gick det bra? Sitter personen inburad eller vad hände?

Akta nu så det inte börjar ryka ur öronen på er av ren ilska att jag har oförskämdheten att öht finnas till.

Stella 3 år sen

Sorry Linda jag är varken Johanna eller Janne. Bara en vanlig läsare som tycker att ni små troll är jätteroliga där ni sitter o gnäller på andra men sen tycker så synd om er själva när nån säger emot er.

Lena. K 3 år sen

Ditt nickname och ditt sätt att skriva känns igen, även jag ser igenom dina kommentarer. Du skriver alltid skit till Johanna.
Vidrigt. Säkert du som höll med den där Anna som skrev så hemskt här inne.

Eva 3 år sen

Haha Stinalina besserwissern med alla nicks såg direkt att det var du som skrev, och när du sen erkände att det var du och ditt ipnr som visades här.. var väl ifrån Göteborgsområdet (Lerum?) och du härjade även hos Lotta Gray och jobbar i vården, var det inte så? Nej det är inte Linda/Anna men ja hon typ försvarade henne lite. Varför skriva massa olika nicks?

Barbro 3 år sen

Mycket bra skrivet.
Ha en fortsatt bra fredag.

Lena 3 år sen

Exakt Johanna!! ? jag får ofta höra på jobbet, måste du äta så nyttigt? Jag försöker äta bra under veckorna men äter egentligen allt men inte jämt. Är just nu på semester och pratade innan om att det va så bra med ett gym på hotellet som verkade bra. Får då höra att ”ja men skulle du inte ha semester?? JO precis, det ÄR semester för mig, att träna när jag vill utan tider att passa, så inte ens det kan man göra??.

Pernilla 3 år sen

Tidigare var jag överviktig, men för fyra år sedan tog jag tag i mig själv.
Anledning? Jag vill leva länge och jag vill vara frisk.
Sambandet mellan övervikt/vällevnads sjukdomar är starkt kopplat till vad du stoppar i dig.
Övervikt är ett jätte problem i samhället, det kostar svensk sjukvård enorma summer. Jämfört med ex. Cancervården överstiger kostnaden för fetma relaterade sjukdomar med många gånger om. Dödligheten för kost/levnads sjukdomar är den klart största. Tänk alla resurser som tas från de som inte har orsakat sin sjukdom själv.
Det är kanske dax att man får ta ansvar för sin vällevnadssjukdom och betala ex skatt för det.
Bra inlägg, bra att någon vågar ta upp frågan.

Svar på kommentaren:
Therese 3 år sen

Eller så blir man påkörd i morgon, lev i nuet … njut och ät vad du vill, nyttigt , onyttigt.. man väljer själv… sjukdomar man orsakat själv???

Serenity 3 år sen

Bra skrivet ✊?

Maria Andersson 3 år sen

Så JÄVLA bra sagt Johanna!!! Så bra…

Stina 3 år sen

Håller med dig, men det klagas precis lika mycket åt andra hållet skulle jag vilja påstå. Jag har aldrig varit smal men är rent konditionsmässigt vältränad. En person tittade en gång ner i min varukorg på ICA och kommenterade att jag inte skulle äta vitt bröd. Jag skulle aldrig någonsin lägga mig i vad någon äter, tvärtom blir jag sporrad av att mina arbetskamrater etc äter nyttigt och vill själv bli bättre. Så vi kan väl enas om att man låter folk vara ifred med sina egna val. Nyttiga eller dåliga. Är så trött på respektlösa människor. För de finns på alla håll. Önska dig en fin helg där du äter vad fan du vill haha ;)

Svar på kommentaren:
Anneli 3 år sen

Nja håller inte med alls. Vi har fler överviktiga på jobbet, men alltid samma visa. De gnäller på alla som äter nyttigt.
För jävligt.
Inte ett ord till de som inte tränar alls. En är väldigt stor, tänk om man skulle säga något liknande till henne som hon gör till oss som är smala?
Samma sak som Johanna skriver.

Det är fler som talar om för en som är för smal än att man talar om att någon är för tjock. Så är det tyvärr.

Stina 3 år sen

Då tycker vi olika och det gör man ju ibland. Själv tycker jag att det är väldigt skillnad för en smal tjej är inte alls lika stigmatiserad som en tjock. Det märks tydligt på kommentarerna här. Tjocka är lata och sjukskrivna… ungefär, nej på mitt jobb är den tjockaste minst sjukskriven av oss alla trots att hon är äldst så den generaliseringen tror jag inte ett dugg på. Prova att vara tjock en dag så får ni uppleva hur medmänniskor behandlar er annorlunda, och inte till det bra sättet. Är lite trött på gnället faktiskt. Det finns otrevliga människor överallt, tjocka som smala. Och det är väl ingen tävling i vem som har det sämst. Nej var lite positiv istället!

Anonym 3 år sen

Håller med till viss del. Jag tex kör ju 5:2 och har gjort det under en lång tid. Det funkar bra för mig. Men upplever att de gör lite narr av mig i fikarummet. Typ jaha är det 5:2 i dag. Hur orkar du hålla på osv. Inget bra att svälta sig. Bl.a. bl.a. bl.a. De menar säkert inget illa. Men det är tröttsamt att höra. Jag har valt att leva efter 5:2. Var snäll att respektera det. Jag sitter inte och kommenterar er livsstil.

Linda 3 år sen

Ja så sant.. precis så är det!! Jag själv är smal och får alltid höra kommentarer som ”äter du inget”, ”nu får du äta mer mat” osv.. älskar att träna och gör det för att jag mår så mkt bättre och vill gärna bygga up min kropp med styrka, har jättesvårt för att gå upp i vikt. Men fel är det att säga ”tjockis” till någon.. och det skulle inte falla mig in att göra heller. synd bara att vi som tränar, äter nyttigt, är smal av anlag måste utstå kritik.. man blir så arg!!
Bra inlägg Johanna!! Kram Linda

Annika 3 år sen

Bra skrivet ???????

Eva 3 år sen

Det klagas åt alla håll hela tiden, inte bara åt det håll du beskriver här. Jag kan pga en muskelsjukdom inte träna, promenader och BK träning är det som gäller för mig. Håller mig till låg kolhydrat kost, inte för viktens skull utan för att hålla nere inflammationer i kroppen som kommer av min sjukdom. Jag blir då istället hånad av de som ”tränar på riktigt” som de gärna kallar det, att min sjukdom bara skulle vara ett svepskäl för att ”slippa undan”! Tro mig, om någon skulle vilja byta med mig så, tack, GÄRNA! Så det här med klagandet, det finns från alla håll, det handlar mer om att man inte ska få vara som man vill eller kan vara! Och det är riktigt trist, tycker jag! Folk borde mer tänka ”sköt dig själv och skit i andra” och inte bli provocerade av att andra väljer en livsstil än man själv väljer. Man ska inte klanka ner på någon!

Kristina 3 år sen

så sant det du skriver. Känner igen det där. Man tackar vänligt nej till påtår med tårta/alkohol/godsaker vid bjudningar och man får höra “lite till får du plats med” eller
“vad tråkig du är”

Malin 3 år sen

Samma regler gäller tydligen inte alla… Man själv ska alltid ta emot kritik… Men dem själva klarar inte det minsta… Jag brukar ignorera det till att börja med.. Hjälper inte det då får man säga ifrån… Men då är man idiot helt plötsligt???

Carolina 3 år sen

Klockrent! Kunde inte ha sagt det bättre själv. Men jag har tur som har bra kollegor som vet hur jag äter och att jag inte äter fredagsfika etc. Ingen säger nåt. Alla gör som dom vill, fattar inte vad problemet är. Vill du äta onyttigheter och vara en soffpotatis så gör det, vill du äta hälsosamt och träna så gör det. Men det är fortfarande konsekvenserna av det du väljer som du får leva med.

Agneta 3 år sen

Skulle ju va intressant att höra från er som klagar på oss som äter nyttigt varför ni gör det?

Annica 3 år sen

Förresten det är ingen tjejresa planerad snart?:) typ till hösten?

Linda 3 år sen

Så bra skrivet Johanna, jag tål inte dom som klagar för jag väljer äta god och nyttig mat.
Tränar varje dag som du och får ständigt höra pikar.
Det är inte ok!

Annica 3 år sen

Klockrent! Du är bäst Johanna!

Maria J 3 år sen

Klockrent !!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I går skrev jag om min blodbrist och bad alla som kommenterar att inte skrämma mig i onödan. Tack snälla alla som respekterade det! Men ni som tycker att ni vet bättre än…

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…