• 2018-02-26, 20:12
  • 69

Tack alla ni som engagerade er när jag blev arg på alla som kommer med dumma pikar mot oss som äter nyttigt och tränar! Blogginlägget finner du HÄR. Nu har jag blivit intervjuad i GT/Expressen och fått prata ut om alla mobbare som vill att vi ska vara lika ohälsosamma som dem. Läs artikeln HÄR.

Jag vill inte tvinga någon att börja leva nyttigare, däremot hoppas jag kunna inspirera och tipsa människor som vill få ordning på hur de äter och rör på sig. Och jag blir fly förbannad på alla som verkar tycka att vi ska skämmas för det.

Många av er som kommenterade verkar ha varit med om samma sak. Att träna mycket, äta nyttigt och ta hand om sin hälsa är tydligen provocerande för en del människor som väljer att förstöra sin hälsa i stället. Jag får inte in i mitt huvud varför det är så.

Nu får det vara nog! Från och med nu tänker jag besvara spydigheter med spydigheter. Det är inte okej att försöka mobba folk till att äta fet skräpmat.

Häng med och sluta ta emot, visa att vi inte gör något fel och att vi inte ska skämmas för att vi vill må bra!

 

 

 

 

 

Kommentarer

Eva 3 år sen

Lika sjukt som när man måste ”försvara” och ”förklara” varför man inte dricker alkohol!? Jag får ofta ta pikar för att jag tränar och äter hälsosamt! ”Du behöver ju inte träna som är så smal”! Jag tränar inte för att vara smal utan för att det är hälsosamt att träna oavsett om du är smal eller överviktig! Jag tränar för att förebygga hjärtsjukdom som jag tyvärr har genestiskt i min släkt! Vill inte behöva försvara det!! Tack! ❤️

Christina 3 år sen

Vilket onödigt tjafs om ingenting.

Pirkko 3 år sen

Hej. Alla får ju göra precis vad man vill med sina liv.
Jag själv har tränat backträning maraton.mm har aldrig hört något negativt.
Plus jag åt precis allt möjligt..? ha det gött

Svar på kommentaren:
Annika 3 år sen

Kanske för du “åt allt möjligt” och inte så nyttigt ;-)

Läser du alla kommentarer i förra inlägget om detta är det nog 100% som håller med och tycker det är jobbigt med alla som tjatar när man är nyttig. Och tränar.

Pirkko 3 år sen

Hej. Jo jag åt vanlig husmanskost hade hög förbränning. Jo jag har läst ??

Lena 3 år sen

???

Anonym 3 år sen

Snälla Johanna är det vad du vill att din blogg ska handla om?? Mobbning och en massa hårda ord. Vet faktiskt inte om någon annan bloggare som beter sig så! Du ansvarar väl ändå för vad som skrivs Här? Eller har jag fel? Tycker verkligen att det gått för långt nu. Och nej jag är inte överviktig och jag unnar mig ibland men tackar nej till alkohol.

Svar på kommentaren:
Eva 3 år sen

Vad menar du Anonym? Handlar bloggen om mobbning och hårda ord?? Hur beter sig Johanna menar du, hon har ju inte mobbat någon? Att vissa skriver hårda ord när hon har öppet kommentarsfält kan ju inte Johanna ansvara för, tyvärr tar trollen sig in och skriver skit, “någon/vissa” passar på för fullt nu också att försöka smutskasta Johanna.

Susanne 3 år sen

Kan tycka att det går för långt här inne…. Och inga svar från dej Johanna? Du svarar ingen i detta inlägg du gjorde?
Känns lite konstigt eftersom du responsar på andra positiva inlägg.
För mej känns det så fel allt, slutar läsa nu. Känns inte seriöst. Möt spydigheter med spydigheter?? Har man ett gott självförtroende så behövs det absolut inte. Ta det som det är bara… en del säger lite för mycket, so what?

Madde 3 år sen

Susanne vad ska johanna svara när det är en del korkade kommentarer och skit från en del?
Hon lär ju inte få göra annat än bara svara på kommentarer, ser att hon svarar på allt annat vi frågar om, men ingen som frågar något. Inte lätt att svara då.
Bara åsikter. Vad säger man då?

Martina 3 år sen

Tycker också att det gått för långt. Att skriva att du ska inspirera andra att äta hälsosammare och träna mer är ju som att säga att du är bättre än andra människor. Och jag antar att du inte heller är någon kostexpert som vet att just din kosthållning är den bästa. Låt alla leva som de vill, vuxna människor får ju ta eget ansvar för sitt liv. De som vill följa olika dieter, som det också går mode i, just nu är kolhydrater det värsta som finns. Forskning visar t.ex. att äta mycket kött inte alls är bra men om man inte äter kolhydrater blir det lätt en massa kött istället, vilket jag personlingen inte tycker är bra. Men det är min åsikt, inget som jag propagerar för eller emot och jag får aldrig några negativa kommentarer när jag äter vegetariskt men jag försöker inte heller säga att jag är bättre för att jag väljer vegetariskt t.ex.

Lisa 3 år sen

Heja Din inspirerande blogg !!

Mona Persson 3 år sen

Lite trist att man inte kan skriva vad man vill, skriver man något negativt här inne, blir man genast bombad med arga mail, alla är vi olika och lever olika, varför inte ta vara på varje ny dag som kommer och veta att man har hälsan i behåll, tänker på stackars Annika som har det jobbigt och haft i flera år, undrar hur hon tänker om hon läser allt detta som verkar vara så viktigt för en del av er, jag dricker nästan aldrig alkohol och vissa dagar äter jag (försöker i allafall) nyttigt och vissa dagar känner jag lite onyttigt måsta man få unna sig. Om man vill förändra sin vikt så ett tips du kan äta vad som helst (och då menar jag vanlig husmanskost) bara att man tar mindre än förut dvs halva tallriken med grönsaker och den andra halva med mat och ta bara en gång och sedan röra på sig skadar ju inte heller. Detta funkar kanonbra för mig. Ha en fin dag och va rädda om varandra.

Marie 3 år sen

Har följt din blogg i flera år och tycker du är fantastisk och har gjort en otrolig resa. Imponerande! Men att bemöta spydigheter med spydigheter? Låter inte som den Johanna jag har följt. Tänk ett varv till och kom med ett annat förslag på hur du ska bemöta dessa negativa kommentarer. Du kan bättre än så här!

Svar på kommentaren:
Linda 3 år sen

Du kan bättre än så här? Haha är det en tenta Johanna ska klara av? Hon skriver väl vad hon vill på sin blogg.

Bra skrivet, läste även artikeln i Expressen igår.

Älskar din inspirerande blogg och får mycket tips här. Kramis

Anonym 3 år sen

Bra skrivet Marie! Vet inte varför attack har blivit bästa försvar, tycker att det känns olustigt.

Filip 3 år sen

Jag är helt med dig här. Dels har jag aldrig någonsin sett att du försöker ”pracka på” någon annan en sund livsstil, eller att du ser ner på någon som lever annorlunda än dig. Du uppvisar bara ett sunt och positivt exempel, med förhoppning om att inspirera andra. Fattar inte varför du ska behöva ta kritik för det. Visst är alla människor vackra, var och en på sitt vis. Men i ett land där 2 av 3 barn rör sig för lite, fetma är en av dom mest utbredda folksjukdomarna och där vår generation är den första på hundratals år som befaras leva kortare än sina föräldrar pga diverse välfärdssjukdomar – så är det konstigt att det är socialt accepterat att hälsomedvetna människor får ta så mycket skit, samtidigt som det är fullständigt tabu att ens diskutera hälsoriskerna som exempelvis rökning och fetma innebär. Trots att det är vårt gemensamma välfärdsystem som belastas, varje gång någon får hjärt/kärl-sjukdomar, kol eller utslitna knäleder pga övervikt och exempelvis rökning.

Sanningen är ju nämligen att ”hälsohetsen” som du blir felaktigt anklagad för är ett marginellt problem jämfört med den stora, livstilsrelaterade ”o-hälsohetsen” här i landet. Hela Västvärlden har fullständigt tappat balansen när det kommer till motion och kost. Tack för att du är en av dom som utgör en sund förebild.

Svar på kommentaren:
Anna Lundberg 3 år sen

Riktigt bra kommentar, håller med till 100% Övervikt och fetma är ett stort problem.
Varför ska de som tränar och äter nyttigt ta emot skit när inte övervikta får det?

Varför är det så känsligt att prata om fetman?

Johanna, du är fantastisk! Läser alla kommentarer i förra inlägget om detta, alla är på din sida och många får ofta höra på klagande och gnäll på sina arbetsplatser. Skrämmande.

Vakna om ni bär på fetma och gör något åt ditt problem.

Anonym 3 år sen

Håller med dig Johanna. Så tröttsamt!! Fortsätt inspirera för du lyckas iaf inspirera mig. Har flera gånger fått höra tjat om vad jag äter/inte äter. Så tröttsamt. Gör hur du vill men jag vill ta hand om mig på ett sätt som får mig och min kropp att må bra!

Marita 3 år sen

Nu är bloggen tråkig samma ämne 18 tim

Svar på kommentaren:
Camilla 3 år sen

Jag instämmer med dig ett himla tjat om detta nu. Bloggen är tråkig numera när allt bara handlar om att EN person hade gått emot henne.
Tagga ner i stället, det ärende dagens I-landsproblem

Malin 3 år sen

Älskar din blogg Johanna! Lagar dina recept som du lägger ut varje vecka, i helgen gjorde vi räkgrytan, oh milde tid! Barnen ville ha den i veckan igen.
Såg på instagram en gratäng du gjorde igår? Såg god ut!

Kramar

Lotta 3 år sen

Jag är med, ska aldrig mer tacka ja till en torr tråkig kaka för att göra någon annan glad. Jag äter gärna något gott till kaffet eller skräpmat ibland tex pizza/hamburgare men då ska det vara mitt aktiva val och något jag verkligen tycker om och väljer själv! Så bra att du lyfter detta Johanna.

Caroline 3 år sen

Alltså nu är nivån för låg här inne…skriva att ” tjockisar äcklar mig” och ” småfläskiga barn”. Fy så otrevligt!

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Trollet…..??
Syns direkt när hon skriver.

Camilla 3 år sen

Instämmer helt med dig. Tycker också att det har gått för långt med att kalla dom som är överviktiga för tjockisar och att dom är äckliga.
Denna diskussionen har totalt urartat inget kul alls att läsa längre på bloggen.

Anette.S 3 år sen

Tar ni åt er? Gnällkärringar…
kallar man någon för benrangel eller FÖR SMAL går det bra minsann. Men tjock? Vad är skillnaden?

Berätta gärna!

katja 3 år sen

Varken vuxna eller yngre borde kalla varandra för saker…..Det pågår krig i världen ….

Anette.S 3 år sen

Men berätta varför man får säga någon är för smal? Varför är det ok att vräka ur sig spydigheter och pikar till den som äter nyttigt? Det är ju ingen som säger ifrån om man kallar någon för dryga saker när man äter hälsosamt…

Varför är det då inte OK att säga tjock? Man säger ju för smal?
Nyfiken!

Camilla 3 år sen

Tagga ner Anette.S inte ok att kalla någon för något men det är ju det ända som detta ämne handlar om.
Jag påstod aldrig att jag har sagt att någon är spinkig.
Denna diskussionen på bloggen har helt urartat ETT påstående från en person och hon går till attack.

Eva 3 år sen

Carolina; det var trollet som skrev det för att förpesta Johannas blogg och för att försöka framställa Johanna i dålig dager. Det är trollet Linda/Anna som är tillbaka eller den andra tanten med alla olika nicks, det ser man direkt. Men håller med så fult och illa skrivet. Camilla du behöver ju inte läsa kommentarerna då och hur vet du att endast EN person sagt något? Och att kalla blogginlägg för en attack?

Eva 3 år sen

Så den vanliga Göteborgstanten då ja, ja jag visste det man ser det direkt. Mogen kvinna. Hon känns fullkomligt normal och inte det minsta bitter ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Jepp. Mycket mogen. Not…
Göteborg stämmer.
Skrivet riktigt mycket skit (enbart) sedan 2011

Marita 3 år sen

Nu är här en anonym igen

Lena 3 år sen

Jag tycker att det är kanon att man vill äta hälsosamt och att träna. Det jag kan bli less på är att man så ofta ska visa kroppen också, man söker liksom bekräftelse hela tiden. Det borde ju räcka om man själv är nöjd! Kram

Therese 3 år sen

Tycker verkligen inte man ska svara spydigheter med spydigheter! Behandla alla människor med respekt för vem de är. Du kan utgå från att behandla andra utifrån hur du vill bli behandlad, men så fort du plockar upp saker som är annorlunda hos den individ du möter, se då till att bemöta dem som de vill bli bemötta. Utan att göra avkall på den du är!

Vi ses i en lyckligare och gladare morgondag!

Svar på kommentaren:
Anonym 3 år sen

Therese har rätt om man frågar mig. Bra skrivet
Ha det bra alla, nu lämnar jag som läsare denna blogg! Trött på hets, fördomar och spydigheter.

Monika Söderström 3 år sen

Jag är en av dom som bet ifrån förra veckan till en jobbarkompis till mig. Jag fick höra varje dag elaka kommentarer om vad jag åt.
Att jag bara tänker på vikten osv. Blir så trött!
Jag sa ifrån att jaha sitter du där och äter fet mat nu igen, tröttnar du aldrig?

Personen tystnade och bad om ursäkt.

Maria 3 år sen

Å nej en anonym gnällspik ska inte komma tillbaka! Snyft! Hej då.

Hanna 3 år sen

Oj, vilka känslor. Först o främst, tycker inte man ska missbruka ordet “mobbning”. Fråga den lille pojken som mår dåligt och inte vågar gå till skolan av rädsla av vad de andra barnen ska hitta på och säga… det är inte ok att tro att man mår lika dåligt av att någon frågar “var är såsen”.
Och sedan – möta med spydigheter? Vad blir bättre av att bete sig illa?
Tycker du och dina läsare ska sluta vara så nedlåtande, och sluta kalla folk för tjockisar. Med det här inlägget så låter det som att du uppmuntrar dina läsare till att gå runt och vara spydiga och elaka.
“Do no harm , but take no shit”. Säg bara att var och en sköter sig själv, säg att det inte uppskattas att någon lägger sig i. Klart och tydligt, men utan spydigheter.

Svar på kommentaren:
Anonym 3 år sen

Håller med även här. Ordet mobbing ska användas sparsamt med tanke på de som verkligen är utsatta. Läs artikeln i Piteå tidningen häromdagen och tänk till vad som är ett uttryck för missriktad oro, en pik och ren mobbing. Förstå mig rätt, mobbing i alla dess former är fel, fel, fel. Gränsen för vad som är mobbing är förmodligen hårfin ibland och ibland är det svårt att avgöra då “budskapen” ofta är subtila men ändå…”var är såsen” bör man kunna skratta åt eller bemöta på ett mer sofistikerat sätt än med motsvarande spydigheter.

Marie 3 år sen

Finns ingen annan som kan säga att det inte är mobbing om man upplever det själv.
Tjata och pika och klaga på någon varje dag ÄR mobbing.

Hanna 3 år sen

Nej Marie, det är inte mobbing att undra var såsen är. “Mobbning skapar stort mänskligt lidande och lämnar ofta djupa själsliga sår hos de som utsätts och deras omgivning. ”
Om någon tar så illa upp av att man är hälsosam, så har man nog några fler problem?
Det är skrämmande att vissa läsare inte har förmågan att tänka själv, utan tar vad Johanna skriver som något som är rätt och riktigt utan att reflektera.

Mallan 3 år sen

Hanna en sak sak du har klart för dig. Mobbing kan ingen annan bestämma om personen mår dåligt. Sämsta uttryck jag läst. “Om någon tar illa upp av att man är hälsosam så har man problem”? Det är alltså inte personen som ger pikar som är ansvarig??

Är du på riktigt? Jag kan väl må väldigt dåligt av att mina kollegor klagar varje dag på min mat, är det mitt problem då menar du?

Hjälp.

Hanna 3 år sen

Om någon tar SÅ illa upp så den får själsliga sår och lidande – av att någon tycker man äter för hälsosamt. Ja, då har du problem. HERREGUD!

Hanna 3 år sen

Herregud OCH hjälp. Och suck.

Jenny 3 år sen

Jag förstår inte vad ni lever i för värld?
Jag hör aldrig någonsin något åt vare sig det ena eller andra hållet..?
Ingen kommenterar någonsin någons matlåda eller matvanor.
Att säga “har du inte glömt såsen” är INTE samma sak som att säga “ska du vräka i dig ännu mer fett”.
Att sjunka till en så låg nivå, barnsligt.

Svar på kommentaren:
Anonym 3 år sen

Håller med. Det är inte samma sak.

Anna.S 3 år sen

Detta problem finns överallt.

Arbetade på sjukhuset innan och i matsalen hörde jag ofta- jasså ska du minsann bara äta sallad idag, ska du bara äta en potatis. Hånskrattade. Ren och skär mobbing!

Jenny 3 år sen

Anna.S Jag har faktiskt aldrig upplevt detta som ett problem.
Blir chockad över att det faktiskt existerar!
Verkar som att mina arbetskamrater och jag trivs med oss själva eftersom vi inte behöver kommentera varandras val av mat. Självklart kan det bli frågor när någon har en likadan matlåda för 3:e dagen irad, men inget elak utan snarare “3:e dagen, tröttnar inte du på att äta samma mat?”. Men inte att folk skulle vara elaka, aldrig! Blir bara mörkrädd när människor här inne ska svara på det sättet de gör, att de ska på något sätt “ge tillbaka”. Antagligen ser inte personerna själva det som en “komplett” måldtid om man inte har ris eller sås till? Men att kasta skit tillbaka, det är lågt!
Min personliga åsikt är att man får göra precis som man vill med sin kropp, ät, drick, träna, gör precis som DU själv vill, så länge du själv mår bra.

MiaPet59 3 år sen

Att “besvara spydigheter med spydigheter” är att sänka sig till samma nivå som dom som kommer med spydigheterna först. Lite barnsligt kan jag tycka. Omoget.
Varför inte fråga vad dom menar? Be dom förklara sig på ett moget sätt varför dom alltid ska påpeka vad man äter/gör, det får dom flesta att komma av sig och börja tänka till.

Svar på kommentaren:
Anonym 3 år sen

Håller med MiaPet59. Det blir lågt och det finns bättre och smartare sätt att hantera det på.

Vi ansvarar alla för oss själva och för de val och beslut vi gör. Man får också ta ansvar för beslutens konsekvenser. Detta gäller oavsett hur högt eller lågt ens BMI är och vad man äter eller väger. Och man kan bara ta med sig själv.

Håller i sak med att man blir lätt motarbetad, snarare än peppad, om man försöker ta ansvar för sin hälsa och kropp. Jag har aldrig förstått varför den stora massan reagerar så. Själv peppar jag alla som försöker leva sunt och hälsosamt. Men, jag tycker det är lika illa att slentrianmässigt uttala sig om överviktiga människor i termer av “tjockisar”. Vad är skillnaden? Var och en tar ansvar för sig själv.

Och ska nu spydigheter besvaras med spydigheter, nej… där tappade du mig. Det som tidigare var en blogg som sprudlade av energi, kost och träning med en skön upplandning av vardagsliv i övrigt har blivit något annat. Vissa saker tenderar till hets på den här bloggen. Synd som sagt.

Tjorven 3 år sen

Ja heja heja! Sååå bra där Johanna. Tjockisar äcklar mig också så tack för att du peppar! Småfläskiga barn eller tonåringar är det värsta så klart, dom ska bara tuktas för att jag så är det – dom ska lära sig.

Svar på kommentaren:
Anonym 3 år sen

Ja, du är sarkastisk. Point taken.

Eva 3 år sen

Alltså “Tjorven” suck! Lägg ner!! Vilken tur va att du lyckas ta dig in här och skriva skit, vilken tur du har så du kan fortsätta att försöka smutskasta Johanna och hennes blogg. Sjukt.

Hanna Hanna 3 år sen

Så sant så sant. Feta människor mår dåligt och VET att de äter fel och rör på sig för lite och för att döva det dåliga samvetet gå de på oss som tränar och är sunda. Obs, jag äter också skit ibland, men jag tränar och äter bra annars så jag kan unna mig en kardemummabulle ibland. :-)

Svar på kommentaren:
Tjorven 3 år sen

Ja ja…Hanna jättefint. Dricker du också alko typ varje dag? Du vet väl att max är 1.5 flaska vin i veckan om man ska undvika problem och inte 1.5 flaska om dagen som JT verkar konsumera. Vad är sundhet och vad är bara larv?

Anonym 3 år sen

Till Hanna, hoppas det du skriver är ett dåligt skämt eller sarkasm för annars är det så fördomsfullt och lågt så jag finner inte ord. Till Tjorven, onödig kommentar. Du känner inte till något om JT och hennes alkoholvanor. Några bilder på bloggen är inget du kan dra några slutsatser kring.

Annelie 3 år sen

Tjorven är nog trollet som alltid skriver samma språk till Johanna.
en människa som vill ha uppmärksamhet alltså.

Camilla 3 år sen

Ny dag, nytt namn på trollet. Men samma fantasier om hur mycket andra dricker. Avis efter att ha blivit portad på Systemet?

Maria 3 år sen

När jag började äta enligt LCHF var det lite intressant att folk hade så mkt åsikter om sättet att äta och krävde svar på hur min kropp skulle reagera med att äta på det sättet.
Man kräver inte den som äter smågodis eller pizza att förklara vad som händer med kroppen med det sättet att ”äta”.

Svar på kommentaren:
Maria 3 år sen

Oj vad jag upprepade mig många gånger haha ”men det är väl mitt sätt” ?

Marita 3 år sen

Heja dig Johanna ❤️ Ack ja så mycket skit man har fått ta genom åren allt från att man har anorexia till att du ska inte tro du är snygg , är man då på andra hållet då är där fel på det . Ren avundsjuka tror jag för att dom inte fixar det själv och träningen ja jösses så mycket skit man får för det skulle nog kunna skriva en bok om detta , ha en fin Måndag

Cemilia 3 år sen

Jag brukar fråga varför stör det dig att jag väljer att inte äter potatis eller pasta till min mat? Det brukar bli tyst då när de får granska sitt eget beteende. Den frågan vill jag gärna ha svar på. Varför bryr sig folk vad jag äter? Du har glömt såsen är en vanlig kommentar eller det ser lite torrt ut. Och att jag äter kaninernas mat. Sen är jag inte rädd för fett det är inte det som är boven enl mig det är sockret.

Svar på kommentaren:
Annelie 3 år sen

Fy fan… är med om samma sak. Kommer säga ifrån nu!

Elisabeth 3 år sen

Du är bäst Johanna!!???

Jenny 3 år sen

Go girl? bra åsikter ??

Ann 3 år sen

BOOM!! Kan inte alla tjocka bara sluta klaga på alla som vill äta bra mat?

Svar på kommentaren:
Karin 3 år sen

Hur vet du att det är tjocka som klagar? Har du någon statistik på det?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…