• 2018-03-05, 17:47
  • 13

Oj vilken uppmärksamhet det blev kring mitt bokkontrakt! I morgon, tisdag, ska jag vara på Radio Skaraborg klockan 07.20 och prata om boken. Det känns riktigt pirrigt men roligt. Hur många gånger jag än varit i radio så är det mycket lättare att prata och tycka om något annat.
Lyssna gärna om ni är vakna!

Pressreleaser och intervjuer och allt… det var länge sedan det blev så mycket uppmärksamhet kring något jag gjorde. Dessutom bara från människor som tycker att det är roligt. Jag har vant mig vid att saker jag tycker blir uppslagna i andra medier och tycker förstås att det är roligt, men det är något annat när det handlar om något som är helt i mina egna händer.

Jag har ju boken i mitt huvud redan, där har den bott länge eftersom den bygger på mitt liv. Men att få ut den är en helt annan sak, allting vill komma ut samtidigt. Jag kommer förmodligen att prata sönder det stackars radioinslaget eftersom jag vill säga så mycket utan att veta var jag ska börja.

Kommentarer

Mia 3 år sen

Hörde dig! Vilket bra ämne i din bok Johanna.
Den kommer sälja massor! Bra i radion var du.
Kramar

Louise 3 år sen

Hörde dig precis på radion! Du gjorde bra ifrån dig. Tack för all pepp du ger. Kram Louise

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack!
Sprang in med andan i halsen efter skottat bil och ramlade in i studion typ. Haha

Kram och tack!

Michela 3 år sen

Det är nog en spännande resa att fundera, tänka och skriva och du har nog redan skrivit en bok egentligen genom de kortare kapitlen som en blog innehåller så du har redan övat under några år även om känslan om en bok att hålla i måste vara magisk speciellt när ens namn står som författare.
Snart kommer den att synas bland hyllorna <3

Mia 3 år sen

Härligt, ska lyssna! Ser fram emot boken Johanna.

Hanna Hanna 3 år sen

Tack för pepp! Ska sätta mig ner och bara börja skriva, det är nog det bästa sättet. Så blir det vad det blir. För skriver jag inte så blir det ju definitivt igen bok. ☺️ Kram och tack!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Precis så! Skriv skriv skriv! Kram

Jessica 3 år sen

Jätteroligt för dig Johanna. Är lite nyfiken, hur långt tid beräcknas det ta att skriva en bok? När kommer den ut? Runt jul eller senare? Som sagt, hoppas den kommer i ljudbok
kanske med författareuppläsning?! Du har ju så härlig dialekt. Ha det gott kram Jessica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack!

En bok kan man skriva på hur länge som helst, men man bestämmer ihop med sitt förlag. Ska du tex släppa en bok till hösten måste allt vara klart till våren. Det är mer än vad man tror. Manus, informationsblad, allt som ska fotas, alla pressbilder och sist men inte minst. Omslaget. Det ska vi fota i helgen, wohoo!

Jag skriver för fullt, hela boken har jag haft i mitt huvud länge, ett par kapitel är helt klara som förlaget fick innan jag fick mitt kontrakt, de måste veta vad de ger sig in på. ;)
Ska boken ut till hösten måste det med till säljare mm när förlagen presenterar årets böcker de släpper.

Boken kommer ut slutet på augusti innan bokmässan! För då är jag på plats och signerar. För den som vill förstås ;)

Tack för komplimangen, min dialekt är ju inte klok, haha.

kram Johanna

Jessica 3 år sen

Tack Johanna för svar. Det uppskattas ska du veta. Att du tar dig tid att faktiskt förklara. Klart vi kommer. Vi är nog många som längtar efter denna bok.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack vad glad jag blir!

Stor kram

Hanna Hanna 3 år sen

Dröm att få skriva och ge ut en bok! Jag har också ”en bok i huvudet” som jag egentligen bara skulle kunna skriva, men jag har tyvärr inte samma möjlighet att få den utgiven. Lättare om ”man är ett namn” innan. Grattis! Så kul! ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Stort tack!
Ja det är en stor dröm som blir verklighet och häftigt att ha den hos Bladh by Bladh.
Absolut inte, du måste skicka in en synopsis!

Aldrig tänka det inte går!

Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår blev den klar! Min bok Middag hos mig har gått iväg på tryck! Jag kan knappt tro det är sant. Tårarna rann i bilen igår när allt blev klart. Känslan är…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…