ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Marinerad lax med limeyoghurt och ingefära

/
DSC_0983

Måndag och ny vecka, hoppas ni haft en fin helg. Nu är det fokus på bokskrivandet och riktigt mycket jobb. Fortfarande i bubblan att jag ska ge ut en bok, så glad och tacksam för alla hejarop här inne! Ni är bäst.
Blev sugen på fisk, försöker äta fisk minst ett par gånger i veckan, gärna oftare. Gott och nyttigt.
Här kommer ett enkelt recept men fräscha och goda smaker. Marinera gärna laxen så blir den ännu godare, jag har mycket ingefära och sweet chili.
Marinerad Lax med yoghurt och lime 4 portioner
4 laxbitar, gärna färsk.
Marinad:
1 dl olja
skvätt soja
1 msk Sweet chili
1 msk färsk riven ingefära
1 pressad lim plus rivet skal
salt och peppar
Lite chilikrydda
Blanda ihop marinaden i en skål och lägg i laxen. Låt den stå en stund i kylen. Torka sedan av laxen, grilla i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad lime
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Rör ihop allt och låt stå kallt innan servering.


Servera med grönsaker och ris eller enbart massor av grönt. I den här enkla rätten är det marinaden som gör smakerna, det blir galet gott med ingefäran in.

DSC_0989


Gör en god sallad till, jag brukar även ha i lite pinjenötter, så gott!


Idag åt jag den så här. Fräscht!



Kram från oss, nu åker vi hem till Sverige efter magiska dagar i Alperna! Kommer mer bilder från resan i nästa inlägg.

7

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00