ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mellofinal och godaste charkbrickan

/


Äntligen mellofinal! Dagen är här! Tänk vilken pirrig dag för alla grymma bidrag som tagit sig till final idag. Jag minns den pirriga känslan när vi var med och jobbade med Magnus bidrag för 3 år sedan. Oj oj, det är magiskt och mycket nerver för alla som tävlar. Har ni någon favorit?
Jag håller förstås på vår vän Jessica! Tycker det är ett pangsnyggt nummer. Sedan älskar jag John Lundviks vackra låt My Turn.


Så spännande det ska bli! Lisa-Marie är faktiskt på plats med sina bästa tjejkompisar i Friends arena. Så kul för dem. Tänk lite extra mycket på vår Annica att hon orkar. Jag ringde henne igår kväll och hon skulle göra allt för att ta sig upp och var så laddad! Den tjejen besitter en styrka jag beundrar.
Men ingen mello utan något gott att äta till. Vad äter ni? Jag älskar goda charkbrickor som man kan ha till!
Enkelt, mysigt och gott.


Jag har många varianter, dessa två här nedan gjorde vi faktiskt till onsdagsmys i veckan när vi var hemma tillsammans. Fler tips på mina charkbrickor HÄR. Jag älskar olika slags ostar, sedan gott med parmesanchips och olika kex till. Parmesanchips är busnenkelt. Riv god parmesan och lägg i små högar på en plåt. Kör dem i ugnen tills de smält, inte bränna dem. Det tar några minuter, de ska inte bli för mörka. Lägg tex en klick crem fraiche eller ost, jag tog en mjuk kantarellost som passade till. Sedan en bit lufttorkad bresaola! (Lufttorkad nötlår, italienskt) Så gott!
Jag älskar äta med ögat, har man gäster är det så kul att lägga upp fint. Ös på med frukter, färska kryddor du kan dekorera med.


Tomaterna är körsbärstomater jag delade, sedan lade jag i en brieost och ringlade lite olivolja, örter och in i ugnen snabbt några minuter på 200 grader. Så gott.Dessa är små getostskivor med hackade valnötter, lite honung. In i ugnen snabbt. Mumsbitar!
Jag strör ofta lite nötter över en god ost, sedan kan man också ha päron, ringa olivolja över. Galet gott.
Hoppas ni får en riktigt fin mellolördag! Så kul det ska bli. Jag är i Göteborg och vi har varit ute på en runda före frukost. Sedan slank jag in på NK och inhandlade det sista till fotograferingen vi ska göra på måndag. I morgon åker jag och Janne upp till Stockholm, han har ett jobb samtidigt där uppe så det passade så bra. Sover bättre när han är med.


Måndag morgon är det fullt ös non stop. Då är det omslagsplåtning hela dagen till min bok!
Janne ska på hockey idag men kommer upp efter, jag och Lucy åker snart mot Skövde och börjar förbereda inför kvällen. Vi ska ha hem några vänner som vi inte har träffat på länge.
Nu måste jag sätta fart. Stor kram på er, njut av en fin lördag.

10

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00