ANNONS
Integritet på Tailsweep

Heta räkor i chili och vitlök

/

Nu är jag hemma från Stockholm! Somnade inte förrän 03 inatt för jag var så speedad. Missade sömntåget och satt och jobbade istället. Men vaknade 8 och kände mig så glad för jobbet vi gjorde igår. Det är skönt att arbeta med proffs. Kommer anlita både Rickard och Linda, blev så fina bilder.
Sedan bonus för positiv energi. Jag älskar människor som är lika spralliga som jag, haha. Mer glädje och energi när man jobbar så blir resultatet bättre.
Lite middagstips kanske? Den här rätten gjorde jag och Lisa-Marie förra veckan och det blev så gott. Jag älskar skaldjur och det kan man göra så mycket med.
Jag låter de tina långsamt i kyl, då blir det godast.
Heta räkor i chili, vitlök och grönsaker 2-3 port
2 påsar 70/90 räkor med skal
1 hel chili eller chiliflakes
2-3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 bunt sockerärtor
1 röd paprika
10-12 färska champinjoner
2 msk soja
1 msk sweet chili
2 msk olivolja
Pinjenötter
Salt och peppar
Gör så här:
Skär vitlöken i små bitar och kärna ur chilin.

Skär chilin i småbitar och fräs på hög värme med olja i en stekpanna. Strimla grönsakerna och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i torr stekpanna tills vätskan är borta. Tillsätt salt och peppar och lite smör för smakens skull. Ta upp de ur pannan.
Fräs grönsakerna med lite olivolja i en stekpanna snabbt. Jag gillar när grönsakerna är knapriga och inte för mjuka. Ha plattan på ganska hög värme. Häll i soja, sweet chili, salt och peppar och pinjenötter.
Ta upp allt ur pannan.
Fräs vitlöken och chilin i 1 msk olivolja. Lägg i räkorna. Det går snabbt! Rör runt så allt blandas noga, men bara en minut. Räkorna krymper snabbt annars.
Lägg i grönsakerna och rör runt utan värmen. Lägg upp och njut. Jag älskar detta, så galet gott och fräscht.


Det är ju gott att bara ha räkorna som plock, det gör vi ibland som förrätt. Så gott!


8

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00