Heta räkor i chili och vitlök


Nu är jag hemma från Stockholm! Somnade inte förrän 03 inatt för jag var så speedad. Missade sömntåget och satt och jobbade istället. Men vaknade 8 och kände mig så glad för jobbet vi gjorde igår. Det är skönt att arbeta med proffs. Kommer anlita både Rickard och Linda, blev så fina bilder.
Sedan bonus för positiv energi. Jag älskar människor som är lika spralliga som jag, haha. Mer glädje och energi när man jobbar så blir resultatet bättre.
Lite middagstips kanske? Den här rätten gjorde jag och Lisa-Marie förra veckan och det blev så gott. Jag älskar skaldjur och det kan man göra så mycket med.
Jag låter de tina långsamt i kyl, då blir det godast.
Heta räkor i chili, vitlök och grönsaker 2-3 port
2 påsar 70/90 räkor med skal
1 hel chili eller chiliflakes
2-3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 bunt sockerärtor
1 röd paprika
10-12 färska champinjoner
2 msk soja
1 msk sweet chili
2 msk olivolja
Pinjenötter
Salt och peppar
Gör så här:
Skär vitlöken i små bitar och kärna ur chilin.

Skär chilin i småbitar och fräs på hög värme med olja i en stekpanna. Strimla grönsakerna och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i torr stekpanna tills vätskan är borta. Tillsätt salt och peppar och lite smör för smakens skull. Ta upp de ur pannan.
Fräs grönsakerna med lite olivolja i en stekpanna snabbt. Jag gillar när grönsakerna är knapriga och inte för mjuka. Ha plattan på ganska hög värme. Häll i soja, sweet chili, salt och peppar och pinjenötter.
Ta upp allt ur pannan.
Fräs vitlöken och chilin i 1 msk olivolja. Lägg i räkorna. Det går snabbt! Rör runt så allt blandas noga, men bara en minut. Räkorna krymper snabbt annars.
Lägg i grönsakerna och rör runt utan värmen. Lägg upp och njut. Jag älskar detta, så galet gott och fräscht.


Det är ju gott att bara ha räkorna som plock, det gör vi ibland som förrätt. Så gott!


8
5

Plåtning bokomslag!


Vilken dag! 12 timmar senare och 1300 bilder. Är så tacksam för Linda Fernström som kom och sminkade och gjorde mig fin och Rickard L Erickson som plåtade fantastiska bilder. Alltså wow vilket team! Jag är så nöjd, så glad och så spänd på vad förlaget tycker.
Vi började vid 9 i morse med smink och hår och har fotat i en svit vi hyrt på Lydmar hotel så nu ska jag krypa ner här och sova gott efter en lång dag.


Osminkad och dassig, endast dagkräm utan färg i ansiktet. Tröttis men sedan kom Linda med sina magiska fingrar. När man plåtar är det viktigt med rätt smink, bra underlag så med min iphone ser jag ”mer sminkad” ut än vad jag kommer göra på de riktiga bilderna.
Älskar läppstiftet.
Åh fina Linda, hon är duktig. Hon var med när vi fotade och hjälpte oss med fön och ljus och allt fix


Rickard L Erickson. Grym fotograf, ödmjuk, duktig och tar magiska bilder. Han plåtade mig för 10 år sedan och redan då gillade jag hans bilder.


Min kompis Linda kom upp och var med och hjälpte oss välja ut bilder. 1300 blev 300 som blev 150 som blev 30 och nu har vi tagit ut 15 bilder som vi mailat Annika på Bladh by Bladh som är mitt förlag.


Jag är supernöjd och vi har flera olika alternativ på känsla som ska passa boken. Kan nästan inte hålla mig att visa för er vad ni tycker.


Rickard, jag och Linda. Tack världens bästa team för en grym dag.
Har hunnit skriva ett parti i boken när alla hade gått hem, fick sån feeling här efter den här plåtningen och då måste jag köra på men nu ska jag stänga datorn.
Måste bara visa en bild till, haha den är så cool! Linda fick fria händer till ett annat projekt. Detta är absolut inte en bild som är kandidat till omslaget.
Tantraffig och leopardporrigt är kul.Sov gott, tack för alla hejarop och pepp.

32
0

Mot Stockholm


Nu har vi precis kommit fram till Stockholm och hotell Kung Carl. I morgon är det nämligen dags för att fotografera omslaget till min bok. Så taggad och peppad jag är! Lite pirrigt också, omslaget är väldigt viktigt och man vill att det blir så bra det bara går.
Bilden är från igår, lilla skruttan är hemma med tjejerna.


Känner mig så trygg med min fotograf Rickard L Erickson. Han är grym och vi har jobbat ihop innan. Linda Fernström ska komma till hotellet och sminka mig och göra mig fin. Hon är så duktig. Vi kommer jobba från morgon till kväll och hinner vi inte klart är jag kvar i Stockholm.
Förresten! Har ni märkt att det står ” din kommentar inväntar granskning” när ni kommenterar? Herregud vilket teknikstrul. Något galet har hänt och jag får inte ordning på det. Spamkommentarer ramlar in  och alla era kommentarer måste jag sitta och godkänna hela tiden, har alltså inte kryssat i den inställningen.
Jag vill ha helt öppet kommentarsfält så hoppas en tekniker kan hjälpa mig i morgon så vi får ordning på allt.


Janne är med och det känns tryggt, jag sover mycket bättre om vi sover ihop. Han ska även på ett jobb i morgon och möten så det passade så bra att han åkte upp med mig ikväll.
Här sitter han och letar fler hotell i Miami efter vi kommit från kryssningen i Karibien. Spännande!Idag var han uppe på billingen och åkte skidor, så avis jag var. Men jag fick sitta och jobba, jag har massor med jobb med boken så det fick bli datorn och kaffe istället.
Läs gärna Jannes fina blogg HÄR. Man blir glad och inspirerad, jag tycker han skriver bra. Fin bil han lånade också. Min lilla pärla. Toyota CH-R är verkligen en pangbil.


Tågresan upp till Stockholm blev kraftigt försenad för vi frontalkrockade med en älg. Jag hörde hur det dunsade till rejält och kände vi körde på något som var under tåget. Hemskt. Så vi fick stå still så de fick kolla om vi kunde fortsätta. Sedan längre fram hade polisen spärrat av körriktningar pga en människa på spåren.
Mycket som hände på den här resan men allt gick bra. Vi tittade inte hur det såg ut längst fram på tåget, tror det var mindre trevlig syn.


Rum 454 är så mysigt, jag sover bra i det rummet och frågade om det var ledigt. Här känner man sig som hemma, har bott på Kung Carl i många år nu och alltid lika mysigt att bo här.


Kram från en pirrig Johanna, ska lägga mig nu så jag är pigg i morgon.

27
0