• 2018-03-25, 17:37
  • 58

Det känns konstigt att vara här i solen när det är sorgset och mörkt i hjärtat. I går seglade vi ut från Fort Lauderdale mot Karibbien men det var en tung dag.

Det var det svåraste besked jag någonsin fått ge er. Jag kan fortfarande inte förstå att Annica inte finns hos oss längre.

Igår grät jag hela dagen, läser era hälsningar här på bloggen, instagram, facebook, alla mail och sms från vänner. Det värmer att läsa era vackra hyllningar men jag gråter ännu mer. Annica har påverkat tusentals, att aldrig ge upp, att alltid leva i nuet. Hon har betytt så mycket för så många och hon har gjort skillnad. Hennes historia har inte lämnat någon oberörd.

Nu går alla mina tankar och kärlek till hennes familj. Jag har lovat Annica att fortsätta leva i nuet och vi kommer alltid att minnas henne i våra hjärtan.

Jag vet att hon ville jag skulle ha en fin resa, det var det sista hon sa när vi kramades sista gången. Även om det är svårt just nu försöker jag njuta av vår resa, det vet jag Annica ville.

Idag är vi ute till havs någonstans på det karibiska havet, men först några bilder från Miami de sista dagarna innan vi gick ombord igår. Klockan är 11.30 här hos oss nu och vi ska snart gå ner och köra ett gympass, kryssningsfartyget är enormt stort och häftigt. Vi reset med Royal Caribbien.

Vi tog förstås en turistbuss som vi alltid gör någon gång på resor, men den här var inte värd sitt pris. Vi har hyrt bil och kommer åka runt mycket när vi kommer tillbaka från kryssningen men jag tycker det är lite kul att sitta på taket på en turistbuss och åka runt. Men snacka om att det gick fort över bron över till Miami, de var nästan komiskt. Ingen såg något för han körde som en galning. Alla fick sitta med huvudet ner i knät, haha.

Men det var ändå en rolig upplevelse som vi har skrattat mycket åt.

En tarpoon och en pelican nedanför där vi satt.

Nästa inlägg kommer bilder från kryssning dag ett.

Stor kram och kärlek från mig

Kommentarer

Louise salomonsson 2 år sen

Jag har som så många andra följt Annikas kamp och gång på gång förvånats över hennes mod och styrka. Var finns rättvisan i livet? Varför fick inte hon se sina pojkar växa upp tillsammans med sin livskamrat? Annika var en kämpe och hennes vilja att leva inspirerade många till att ta vara på varje ögonblick, varje sekund är ett liv! Sov gott! All kärlek till dig och dina nära! ❤️❤️❤️

Cecilia 2 år sen

Vila i frid vackraste Annica! Tack för att du gav så mycket av dig själv och hjälpte så många som har det svårt genom din kamp! Du lämnar ett starkt avtryck här på jordelivet. Nu får du äntligen vila och du kan vaka över de dina tills ni möts igen!

Lisbeth 2 år sen

”Jorden måste snurra ändå…”
Undrar hur dessa ord känns nu

Jennie 2 år sen

Har följt hennes kamp länge och känner en stor sorg för henne och hennes fina familj och vänner. En riktig skitsjukdom är vad cancer är, jag var 5 år när min pappa lämnade min mamma och min bror och mig ensamma, pga av samma sjukdom. Unga människor ska inte dö. Barn ska inte mista sina föräldrar, tyvärr händer det ändå. Ta hand om er alla nu, och bevara minnen av henne nära hjärtat. Många kramar, Jennie

Malin 2 år sen

Men hon skulle ju få några månader??? Hur kan läkaren ta fel?????? Så tragiskt! Hemskt. Kära Annica! Vi tänker alla på dig och dina kära.

Hege jeanette lillebö 2 år sen

Du och Annicas närmaste är i mina tankar och böner ❤❤ Försök att njuta den vackra naturen ❤❤

Nettan 2 år sen

Njut av er resa och ta vara på varandra. Annica finns alltid med i ❤️.

Christina 2 år sen

Tänker på dig Johanna och på Annikas familj❤️❤️❤️?❤️❤️❤️

Monika 65 2 år sen

Instämmer med sign Ellos. Tänker sååå på hennes pojkar…

Anna 2 år sen

Ta hand om dig Johanna kanske är bra att du är iväg och kan skingra tankarna. En sorg är ju med hela tiden och gå i vågor. Kram

ellos 2 år sen

Marie : De sa nog inte “fel “. Specialistläkare kan aldrig veta exakt tid kvar att leva. Man säger på ett ungefär ,och vet att alla lever olika länge. Det går ej att förutspå cancerns utveckling helt och hållet.
Och det jag har sett flera gånger ,att när dödsdomen kommer och den drabbade vågar släppa taget ,då går det ofta fort. Mycket är ju VILJAN och psyket som får en att leva på ” lånad tid “. Så när man väl släpper taget så är läkarnas gissning ofta inte i överensstämmelse.

Jag tänker SÅ på Annica pojkar,make och mamma ! ❤❤

Svar på kommentaren:
Helena 2 år sen

När min man dog av sin cancer, så var det så, 10 dagar efter vi fått bekräftat att cancern var tillbaka, och att det enda man kunde göra var att ge cellgifter för att bromsa, inte bota. Nu hann han aldrig få några cellgifter då han hade för dåliga värden, men ingen hade kunnat tro att vi bara skulle ha 10 dagar kvar. Han sa några dagar innan han dog “jag hoppas jag lever till sommaren” De orden sitter för evigt i mitt minne. Han dog i November. Jag kan ändå känna viss tröst i att det gick fort, för att sitta i dödens väntrum, och bara vänta är ett straff värre än döden. Både som anhörig och den som är sjuk och lider i svåra smärtor och dödsångest över att inte få vara med, se sina barn växa upp, älska och uppleva livet mer.

Louise 2 år sen

Så fint du skriver Johanna, så mycket kärlek och omtanke ?
Jag hoppas att ni kan ha en underbar resa trots det sorgsna
Kram ?

Lotta 2 år sen

Ingen rolig start på er fina resa?, ofattbart att det gick så fort.

Jag har en vän som dog i cancer för några år sedan som oxå uttryckte samma vilja som Annica ”lova att du som är kvar lever livet fullt ut, det skulle jag göra om jag fick vara kvar o vara frisk”. De orden försöker jag ha med mig när det är motigt. Ha nu en härlig semester❤️❤️❤️❤️❤️

Ullis 2 år sen

Så sorgligt att läsa att Annica har fått sluta sina dagar här på jorden. Mina tankar går till hennes man, barn och mamma, men även till dig Johanna. Förstår att det känns konstigt att vara långt borta i denna stund. Men du vet att Annica vill att du ska fortsätta njuta av ditt liv. Jag kände inte Annica, men av hennes inlägg här har jag förstått att hon var en mycket generös och godhjärtat människa. Tag hand om varandra. Kram ❤️

anne 2 år sen

Njut av resan och livet Johanna. ♥
Varje dag är en gåva. ♥♥

Emma 2 år sen

Beklagar din förlust Johanna ❤ tänk att livet kan vara så orättvist. Stor kram

Agda den förste. 2 år sen

Beklagar din förlust, Johanna.
Försök ändå att njuta av er underbara resa ni gör.
Hälsningar Skåne.

Helena 2 år sen

❤❤❤❤❤

Carolin 2 år sen

Känns så ofattbart märkligt när någon man håller av bara är borta. Idag har jag förstått hur ofta jag tänkt på Annica. Har följt henne i flera år och hennes styrka hjälpte mig och min fina vän Karolina under vår (hennes, men hon stod inte ensam) cancerresa. Vi har gråtit och skrattat med Annica. Jag är tacksam för min mediala gåva som förberedde mig, mitt andliga jag visste och nu måste mitt kroppsliga jag hänga med. Annica är en stark själ, hon kommer att kännas av och märkas där breve dig Johanna vid morgonkaffet eller breve sina fina barn när dom gör läxorna. Nu kramar hon om sin pappa och bror och väntar med öppna armar på de som stod henne nära ?
Kram och styrka till dig Johanna ?

En annan Nina 2 år sen

Johanna njut av din resa så mycket du kan. Du har varit en så fin vänninna till Annica och värnat om henne och hennes familj så kärleksfullt och självklart gör det ont nu efter hennes bortgång och jag beklagar din sorg mycket.
Annica har funnits i mina tankar sedan jag läste ditt inlägg om att hon lämnat jordelivet för hon berörde så starkt. Vilken kämpe hon var men livet är skört.
Kram till dig Johanna och tack för att vi läsare fick ta del av Annicas kamp och styrka som verkligen manade till eftertankar. Hon var en fantastisk kvinna ?❤️

Svar på kommentaren:
Barbro 2 år sen

Jag håller med precis vad du skriver En annan Nina.
Försök att njut nu av semestern det hade nog Annica ha velat.

Annika 2 år sen

Det gick så fort. Hon skulle ju få några månader. Ofattbart. ?

Svar på kommentaren:
Marie 2 år sen

Vad hände ??? Gick alldeles för fort

Marie 2 år sen

De sa fel??!! Vad hände ????????

Helena 2 år sen

Jag kunde inte sova under natten efter att ha läst ditt farväl till Annica. Även fast jag inte kände henne personligen har hon berört mig så starkt. Jag förstår mig inte på livet i sig och “fördelningen” av lycka/otur. En del liksom glider genom livet medans andra måste slåss för sitt liv. Hoppas Annica är någonstans där körsbärsträden blommar, där gräset är grönt och där sjukdom inte finns…

Svar på kommentaren:
Elsa 2 år sen

Precis det samma pratade jag och min man om ikväll. Att varför är det så orättvist fördelat med lycka och olycka? Många kriminella och banditer lever bara vidare och fortsätter förstöra på sin väg och kan bli hur gamla som helst. Jag fattar bara inte logiken! Nån mening kan det inte finnas! Är det ödet? Eller hur förklarar man
..jag blir snart galen på allt. Varför varför måste Annica dö??

Ulli 2 år sen

Fina Annica ? kan fortfarande inte ta in det gick så fort men Annica levde verkligen i nuet, hoppas du Johanna kan njuta av sin resa och de dina ? förstår att det är tungt och mycket tankar som far, ha en fortsatt härlig resa och va rädda om varandra ?

Sara 2 år sen

Njut av er härliga resa Johanna även om det är tungt. Det förtjänar du❤ Är det något Annica lärt oss alla är det just att ta vara på livet i stort o smått. Känns så overkligt att hon är borta. Även om jag o många med mig inte kände henne personligen så fattas hon. Det är nästan så man väntar på ett nytt inlägg från henne där hon berättar vad som hänt. Antar att det är för att allt gick så snabbt på slutet?

Sandra 2 år sen

Fina Johanna. Har tänkt på dig mycket. Förstår att det är tufft för dig. Du har mist din nära vän. Och att samtidigt vara på semester gör ju kontrasterna så stora. Även om sorgen hade varit lika stor om du varit hemma. Du är stark och fantastisk som orkar dela med dig till oss. Annica har satt djupa spår i mitt hjärta ❤️
Har läst inlägget “Farväl fina Annica” flera gånger för att försöka förstå.
Förstår att du är jätteledsen, men försök njuta på resan och tänka som du gör, att Annica ville att du skulle har det bra på resan. Hon finns i ditt hjärta- alltid.
Stor varm kram och kärlek från mig ❤️❤️❤️

Sara 2 år sen

Ja livet är här och nu. Svårt att ta in att Annica inte finns med oss längre. ? tror också hon ville att ni skulle njuta av resan och skapa fina minnen tillsammans med din familj. Ta hand om varandra därute. Kram Sara ? ?

Cecilia 2 år sen

❤️❤️❤️

Kristina S 2 år sen

Måste tala om hur fint jag tycker att ditt Farväl Annica-inlägg var, du uttryckte dig verkligen värdigt och respektfullt.
Jag blev verkligen chockad över hur fort det gick på slutet, men kanske är det så att Annica helt enkelt inte orkade kämpa vidare efter det fruktansvärda beskedet nyligen.
Styrkekramar till dig och alla Annicas nära och kära, vilken fantastisk person hon var!
Hälsningar från en ledsen bloggläsare som inte kände Annica personligen

Camilla 2 år sen

Så fint du skriver Johanna om din fina vän Annika ❤
Jag har fortfarande svårt att förstå att hon inte finns längre, även om jag inte kände henne, men hon gjorde ett starkt intryck på din blogg så hon kändes som en vän. ❤
Du betydde mycket för henne och hon för dig, en sådan vän skulle man vilja ha.
Styrkekramar till dig också Johanna och du får lov att vara ledsen, du är omgiven av dina nära nu som tar hand om dig och stöttar dig i din sorg. ❤
Kram ❤

Svar på kommentaren:
Camilla 2 år sen

Ska vara Annica med C

Johanna Toftby 2 år sen

Tack snälla❤️ Och tack alla andra.
Det är så ofattbart. Grät så mycket igår så det känns som inga tårar finns kvar.
Kan inte förstå hon är borta.
Så här skulle det ju inte bli.
Men Annica vill att vi lever vidare, jag vet hon är med oss.
Kram Johanna

Camilla 2 år sen

❤❤❤❤❤

Marita 2 år sen

Annicas kamp mot cancern och hennes förmåga att vara positiv och leva i nuet har berört mig väldigt mycket! Jag är övertygad om att Annica nu har gått vidare till ett annat liv och det är det livet som är det viktigaste för oss människor – evigt liv! Det är inte alltid lätt att vara människa och förstå Guds vilja, men det handlar om tro på en kärleksfull Gud, som har all makt i himlen och på jorden. Självklart går tankarna till pappa Krille och barnen och jag vill också gärna vara med och fixa något för dom framöver. Tack Johanna för att Du är en sådan fin vän till familjen och för allt Du gjort för Annica! Tack för härliga bilder och info från er resa!

KLM 2 år sen

Åh vad jag minns Miami fort lauderdale njut av kryssningen och resterande av äventyren som återstår ja allt är Big el hur Glöm. Inte ordet Amazing el Fabolus ?? Njut

Karin 2 år sen

Så fruktansvärt tragiskt och ofattbart med Annica ! Men , ja livet går vidare, njut och ha det så skönt ni bara kan ! Kram till er alla !

Annette 2 år sen

Alla tankar till Annicas familj.

En tanke till alla som vill skicka en blomma till Annicas begravning, tror ni inte Annica själv hade velat att ni skänkte pengarna till cancerforskning istället? Inget ont i blommor, men de vissnar snart……all kärlek till er därute <3

Katarina 2 år sen

Johanna, vilken fin vän du har varit för Annica och vilket stöd du gett henne och hennes familj?Önskar dig en fin semester även om det känns tungt också men som du säger, Annica ville att du skulle ha det och hon är klok❤️

Gisela 2 år sen

Det är en skum känsla att livet snurrar på som vanligt fast hjärtat är fyllt av sorg. Annica berörde många med sitt liv och allt hon delade med sig. Hon kommer finnas kvar i hjärtat för evigt ❤️

marre 2 år sen

tycker du samlar in alla hennes inlägg och ger det till ett bokförlag,gör en bok kommer inspirera många som är i samma situation,samt en ära för annica för hon ville ju bli ihågkommen….. finaste skulle väl vara att ge ut en bok om hennes kamp mot cancern…

Marie Ekman 2 år sen

Njut av din resa Johanna med dina kära precis som Annica ville. Jag håller med om att insamling till Annicas familj vore bra. Kramar

Gabriella Touma 2 år sen

Vackra bilder på dig å din familj. Njut ja det är givet att Annica skulle vilja att du gör på er resa. ❤️ Hon är med er i solskenet.

Annie 2 år sen

Njut av er resa. Det hade Annica velat! När du träffade henne förstod du då att det var sista gången? Du behöver såklart inte svara. Vilken fin vän du var till henne. Beklagar Er sorg. Kram

Annelie 2 år sen

Vill gärna se en insamling för familjen,kram.

Susanne 2 år sen

Så sorgligt, men som Annica sa njut av din resa med dina kära. Hon verkar ha varit en underbar person Annica, önskar att jag fått äran att känna henne. Så ödmjuk och snäll mot alla. Fina fina Annica. Detta besked chockade mig men jag hoppas du funnit frid nu och inte längre har ont ❤️

Vill gärna också skicka en blomma till begravningen och sedan tycker jag att vi måste starta en insamling till hennes barn. Dom behöver komma bort tex i sommar och få samla ihop sin familj igen. Stackars pojkarna, vilken smärta dom ska känna. Jag förlora min pappa i samma sjukdom när jag var 19 år. Önskar jag kunde hjälpa dom ❤️

Och till dig Johanna, beklagar din sorg ❤️

Svar på kommentaren:
Sanna 2 år sen

Bra skrivet!!! Jag håller med!!! Starta en insamling för familjen!!

Mamma till 3 2 år sen

Jag tycker oxå pojkarna ska ha ngt kul o mysigt med sin pappa att se framimot. Bra idé

Mina tankar går särkildt till pojkarna o krille ??

Sanna 2 år sen

Helt ofattbart! Förutom modiga Annica är du min idol Johanna! Vilken fantastisk vän du har varit. Det är helt sjukt att det gick så fort?Du har verkligen gjort ALLT för din älskade Annica,du uppfyller ju bara hennes önskan genom att leva här och nu❤️Du är fan i mej bäst! Stackars Annicas famil????lider med dem❤️❤️❤️❤️Kram

Maria Cecilia Hultén 2 år sen

Jag är ledsen hela tiden, vet ju självklart att Annica var mycket svårt sjuk, men jag trodde vi skulle få ha henne kvar ett tag till. Hon var ju liksom precis på Melodifestivalen! Vilken tur att hon hann få uppleva sin julklapp. Jag tänker på hennes familj, hennes pojkar. Så viktigt att familjen inte blir bortglömd, att dem får kärlek och stöttning. Johanna, vad kan vi som är långt utanför periferin göra för familjen? All värme och kärlek, det här gör så ont, jag förlorade en nära vän för bara 2 månader sen, det gör så ont så ont.

Ulrika 2 år sen

Ni ska försöka njuta av nuet och er resa.
Vet du när det blir begravning?
Min man och jag vill så gärna skicka en vacker blomma om vi får.
Kram från Ulrika

Susanne 2 år sen

Ja såå sorgligt … Men, tror inte Annica hade velat att ni skulle skippa resan.
Känner inte varken dej eller Annica, men uppfattningen man fått är att Annica ville att man ska ta vara på livet.
Annica gav mej en tankeställare, klaga inte över bagateller, man vet aldrig när det ändras.
Kram och ha en skön resa

Svar på kommentaren:
Mamma till 3 2 år sen

Håller med. . Många tankeställare

Carina H 2 år sen

Ja detta är så tråkigt och ledsamt.men som Du skriver så går livet vidare.man ska leva som dagen vore den sista.vet så väl hur familjen mår,då man själv har 2 erfarenheter,och jag lever precis som jag skrivit. Ha nu en bra resa och väntar med spänning på bilder.

anonym 2 år sen

Jag trodde Annica hade några månader kvar så jag är chokad av det. Vet hur svårt det är för anhöriga. Det är så smärtsamt. Vad livet är orättvist. Kram.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Ett av våra fyra stopp på kryssningen med MSC Seaside i karibien var Mexico och staden Cozumel. Så härliga stopp vi gjorde, Jamaica, Cayman Island, Mexico och Bahamas. Jag var riktigt sugen…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…