• 2018-03-27, 15:04
  • 24

Innehåller reklam för Royal Caribbean 

Vi är ombord på Harmony of the seas och åker med Royal Caribbean i Karibien. En drömresa! Vi klev ombord i lördags och har kryssat till havs i två hela dagar. Just nu är klockan 9 här hos oss men det står att jag skrivit det 16 pga tiden hos er.

Jag gör ett delsamarbete med Royal Caribbean och kommer skriva mer utförligt om det i nästa inlägg.

Lördagen var väldigt jobbig för jag var så fruktansvärt ledsen. Sorgen har olika faser, chock och kaos, sedan kommer gråten då man minst anar det. Men jag märker att det är lite lättare, nu börjar jag förstå vad som hänt att Annica är borta. Jag har bestämt mig för att njuta av resan och det gör jag. Hur gör man när det bara kommer över en, det är svårt att ta bort känner jag.

Men kände på söndagen att jag vet att Annica hade velat att vi njuter av vår resa och att vi måste leva vidare. Vi måste.

Idag är första stoppet vi gör på resan och har kryssat till havs i två dagar. Det är häftigt att bara vara mitt ute i karibiska havet och inte se något annat än hav.

Men nu har vi precis lagt till i St Marten! Vi ska äta frukost på rummet och vid nio går vi av. Så kul det ska bli!

Jag kommer skriva massor om båten, vad som ingår, vad man kan köpa till osv i nästa inlägg.

Frukost på rummet ingår och det är det bästa på hela resan. Vi har valt det tredje dagen i rad nu och jag njuter av att sitta på balkongen, titta ut mot horisonten och känna lugnet.

Solen är stekhett, vi smörjar oss med över 30 hela tiden, men det känns lyxigt när jag ser det fortfarande är vinter hemma. 

Här kommer några bilder från vår kryssning de första dagarna.

Så underbart att ha med mina tjejer på resan.

Här går vi ombord. Större fartyg än vad man kan föreställa sig.

Fartyget är enormt, 18 däck och det finns något för alla. Så mycket aktiviteter, tjejerna har så kul. Men vi solar mest på dagarna och tar det lugnt. Ligger inte vid barnpoolerna, det finns utrymme för alla. Det är mycket familjer, inte så små barn, ganska mycket par, så många olika nationaliteter.

En vit söt tunika som är genombruten spets, flera som frågade på instastories vart den finns och ska länka lite senare för hittade den inte på webben just nu.

Här strosar vi i “Central Park” som jag tycker är den mysigaste platsen. Lugnt och lummigt, så fint med alla små lampor. Här ligger även flera specialrestauranger. Vi har bokat till 3 extra som vi ska gå på i veckan.

Däck 5 har ett jobbigtrack, älskar det. Här springer vi varje morgon. Har vaknat tidigt men nu börjar vi komma in mer och mer i tiden. Ligger 6 timmar efter er i Sverige nu. Jag har varit bombad varje kväll och kämpat mig fram till 23 men mycket beror nog på allt som hänt också.

Vi brukar vakna vid sju nu och det är skönt att komma igång tidigt.

De har ett enormt stort och fräscht gym. Vi gillar aktiva semestrar och tränar varje dag, mår bra av det speciellt nu. Sedan äter vi typ hela tiden så kroppen måste röra på sig. Typ äter hela dagarna, haha.

Men detta fick jag inte med Janne på, hehe. Igår körde jag högintensivt pass vid poolerna, vilken duktig instruktör. Sån energi! Härligt med bra musik och glada människor.

Genomsvett och röd som en tomat efter det passet.

Vi är oftast på aktern, där är det lugnt och det är skönt att bara stå och titta ut över havet.

Här sitter vi en del och jobbar, jag skriver på boken och Janne betar av mail men även bloggar flitigt. Läs gärna hans fina inlägg HÄR.

Balkong måste ni ha när ni kryssar. Det är jättehärligt.

Dagtid äter vi alltid på de restaurangerna som ingår, jättebra mat. Inte alls kaos, det är så stort här så det finns gott om plats till alla.

Igår blev vi inbjuda upp till Kapten och hans team, det var riktigt häftigt. Vi blev som barn allihop. Så coolt. Ska visa er mer bilder där ifrån i nästa inlägg för nu väntar de på mig.

Klockan är snart 9 är i Karibien och nu ska vi gå av vid St Marten!

 

 

 

 

 

Kommentarer

Lisa 3 år sen

Hej Johanna,
undrar så vart du har köpt den blåvitrandiga klänningen du har?
Vänligen Lisa

Paula Magnusson 3 år sen

Jag har inte följt bloggen på länge. Läser nu att Annica gått vidare. :( Jag beklagar djupt! Så otroligt tragiskt. Kramar till dig ?

Cecilia 3 år sen

Njut på ni! Klart att Annica hade velat det ❤️. Ta till vara på varje sekund och bara mys på för allt vad ni är värda. Stor kram

Marie i Kroatien 3 år sen

Vilka underbara bilder! Och sorgen … den är sådan. För några år sedan råkade samhället där jag bor ut för en naturkatastrof som tog två människoliv på vår lilla gata och totalförstörde allt människor byggt upp. Jag kunde stå i en kö för att handla mat och plötsligt börja gråta hejdlöst. Jag kunde njuta av vacker väder och känna mig stark och lugn men plötsligt invaderas av en sorg så stor att tårarna sprutade och det var inget jag kunde göra för att hindra dem. Vistelsen i sol och vid hav är säkert välgörande under sådana omständigheter. Frid vare med dig och din familj.

Annika 3 år sen

DRÖMRESAN!! Vet inte varför, men just Karibien lockar mig nåt oerhört. Är inte alls dragen till Thailand, Maldiverna och dyl, men en kryssing där. Oh yes!

Viktoria Björk 3 år sen

Wow! Helt otroligt att det kan skilja i väderlek så ?
Jag har en dröm att åka på denna kryssning, fick mersmak efter vår kryssning med Vision of the Seas. Shit, vilka fartyg! Vilken personal, vi blev behandlade som kung o drottning.

Ha det underbart, ser framemot uppdatering ????

Caroline 3 år sen

Det där är min absoluta drömresa! Hoppas ni njuter trots sorg ❤ Jag undrar såklart vad en sån resa kostar och om det passar en barnfamilj? Vi har 4 barn: två tonåringar och en 3 + 5-åring… bör man vänta tills dom små har blivit större? Och kan man känna av sjösjuka på en sån stor båt? Ja du kommer säkert svara på det mesta när du recenserar ? kram till dig och din fina familj!

Jeanette 3 år sen

Härliga bilder! Försök att njuta av er fantastiska resa även om sorgen är så nära ❤️ Annika hade velat att du njöt varenda minut det är jag säker på ! Kram och fortsatt härlig resa

E. 3 år sen

” nu börjar jag förstå vad som hänt att Annica är borta”

Johanna, jag känner jag vill fråga nåt, men vill absolut inte vara taktlös, så om du tycker min fråga är taktlös ta bort den är du snäll. Jag undrar, är det kanske stressen som gjorde att Annicas kropp kollapsade, fast läkaren meddelade några månader? Annica hade ju mycket ångest. Om det var stressen och ångesten, så är det något skrämmande…man har ju alltid vetat att stressen är mycket skadlig, men att den kan ha så stor impakt på kroppen det har jag inte kunnat föreställa mig…

Svar på kommentaren:
Åsa 3 år sen

Jag undrar också hur det kunde gå så fort :-(

Åsa 3 år sen

Cancer är en elak sjukdom men tyvärr oxå smart och effektiv: När den eskalerar så tar den bokstavligt talat över och till slut ger kroppen upp. Jag hoppas att forskarna knäcker cancergåtan snart. Skitcancern har tagit och tar alldeles för många människoliv?

Malin 3 år sen

Min mamma fick oxå ett sånt besked, att det finns inget mer att göra, så det gick lika fort för henne. Hon gick bort i maj förra året och blev 57 år. Jag har oxå alltid undrat, att hur kunde det gå så fort för henne det sista. Och så har jag följt fina Annica och det är så sorgligt att hon är borta. ? Men jag tror att det kanske kan vara så att när man får ett sådant besked, så tappar man nog hoppet, den innersta styrkan och kraften man har kvar. Och när man tappar den, då tar cancern över. Det är svårt att förstå, hur det kan gå så snabbt det sista, man fattar det inte…

Solveig 3 år sen

Annica kämpade så otroligt mycket och när hon inser att det inte går att kämpa emot längre. Då går det fort.

Lajnda 3 år sen

Samma sak med min svärmor. Så länge hoppet fanns där även från sjukvårdens sida så kämpade hon och klarade sig förvånansvärt bra. Men när beskedet kom, att det inte längre fanns mer att göra så gick hon bort inom några dagar. Saknar henne så mycket!!
Stor kram till Annikas familj och en stor kram till Johanna. Säger som så många andra här, försök njuta av resan Johanna, för det hade Annika velat!! ❤️

Maria Blomström 3 år sen

Johanna – Ni MÅSTE TA EN TAXI till Maho Beach på St maarten där flygen landar över stranden – känns som de landar över huvudena otroligt häftig upplevelse – Varit själv på St maarten 4 ggr bla lagt till med Rccl de var då vi vart så frälsta i ön helt magiskt….

Caroline 3 år sen

Undrar oxå om man känner av någon sjögång? Fina bilder?

Annette Gunnesson 3 år sen

Vilken båt helt otrolig. Wow ??. Fortsätt att njut av er fina resa. ❤️ Förstår att det är tungt det som hänt. Vet hur det känns när nära och ens fina vänner rycks bort alldeles för tidigt. ??. Ha en fortsatt fin resa. Ser fram mot nästa inlägg. ❤️❤️❤️ Styrkekramar.

Sandra 3 år sen

Vilken resa ni gör. Se underbart ut på fartyget. Hade några kompisar som åkte med det förra året och tyckte det var bra.
Så härligt att sitta på balkongen och bara njuta av utsikten ☀️
Bra att du försöker njuta trots det tuffa som hänt. Livet måste gå vidare. Man få vara ledsen ibland med. Men lev i nuet (som Annica sa).
Varm kram Sandra ?

Anna 3 år sen

Åh vilken härlig resa ni är på, kul att få se!! Tack för en bra blogg

anne 3 år sen

Guuud Johanna!
Vilket paradis på jorden. ♥
Satte kaffet i halsen när jag såg bilden när du sitter med världens blåaste hav i bakgrunden.
Vackert!
Ja.skriv gärna vart du införskaffat den härliga spets blusen.
För den kan väl alla åldrar ha va?
Jag är ung 50plus. :)
Min son åkte denna tur för ngr år sen.
Ha det bra nu.du varma själ★

Barbro 3 år sen

Vilka underbara bilder man blir lite avundsjuk.Ha nu en fortsatt bra resa.
Kram på er alla.
Ps Du Ulrika ett tips åt din gå till apoteket och köp åksjukeband det hjälper mej när jag åker buss i utlandet Ds

Svar på kommentaren:
Ulrika 3 år sen

Jag har testat åksjukeband, tuggummi, tabletter etc men hjälper liksom inte när gunget sätter in men tack ändå för tipset : )

Åsa 3 år sen

Njut av er resa, båten är fantastiskt fin. Vi åkte i Karibien med Harmony of the Seas i november 2016. Tittar på dina bilderna och blir såå avundsjuk och sugen att göra en tripp till. Bästa stället tyckte vi var balkongen i hytten. Bara sitta där och njuta och se ut över havet var bara såå underbart.

Ulrika 3 år sen

Jättehärligt inlägg! Vilka fina foton!
Känner man av någon sjögång på båten? Jag kan inte ens åka Kielfärjan utan att bli sjösjuk. Fast “ert” fartyg är ju såå mkt större så säkert mindre gung.
Må så gott : )

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I april åkte vi på en fantastisk kryssning i karibien med MSC cruises och deras fartyg Seaside, jag har bloggat massor med tips HÄR! Passa på nu om ni tänkt resa och…