• 2018-03-30, 15:00
  • 5

Färsk lax i ugn med sweet chili och mandel, servera med limesås och pressad potatis eller ris. Detta är ett tips till påskbuffen eller som varmrätt. Tack fina Christina, för ett underbart recept som jag fick av min stamkund jag ofta hade på salongen.

Den är så god och alltid uppskattad av gästerna.

Lax med limesås och pressad potatis  8 port

Hel färsk laxsida (eller bitar om du vill ha mindre)
2 msk sweet chili
1 tsk salt
2 paprikor, röd, gul
1 knippe färsk sparris
3 msk mandelspån
ruccola att lägga över när den klar
citron att dekorera med
färsk dill att dekorera med

Gör så här: 

Lägg laxen i en form som du oljat eller smörat. Salta, peppra och pensla på sweet chilin på laxen. Skär paprikorna i små bitar och strö över. Strö flagad mandel över hela laxen, salta, peppra.

Ugnsbaka laxen i 220 grader ca 15 minuter.

Koka sparris med lite salt. Efter du tagit ut den lägg på sparris och ruccola på laxen, dekorera med skivad citron och färsk dill.

Limesås 

2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk mjöl
Rivet skal av 1 lime
1/2 msk pressad lime
1 tsk sweet chili
2 msk fryst dill

Gör så här:

Vispa ihop allt utom dill. Koka under omkörning och låt sjuda 10  minuter. Rör ner dill och salt. Såsen kan du ställa åt sidan och värma på när du ska servera.

Koka potatis eller ris, just pressad potatis tycker jag är festligare och passar till detta. Eller en sallad.  Smaken av chili, gott med mandelspån och fisken smälter i munnen.

 

 

2018-03-30 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Bettan 2 år sen

Tack, Du räddade min långfredag!

Paula Magnusson 2 år sen

Låter härligt! Blir avundsjuk ? Ser fram emot bilderna så kan man drömma sig bort! Vi är hemma bara, med familjen. Slappar ?

Tanja 2 år sen

Den kalla såsen du skriver om i slutet är den godaste jag ätit, alla älskar den när jag bjudit på mat. Imorgon bjuder jag igen på såsen ihop med din kyckling som har legat i marinad. Får prova laxen snart, ser riktigt god ut. Glad påsk!

katja 2 år sen

Blir så hungrig men ligger magsjuk….Hoppas ni njuter så gott det går trots det jobbiga som hänt. Tänker mycket på Annica och familjen.
Glad påsk!

Svar på kommentaren:
Paula Magnusson 2 år sen

Krya på dig ??

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…