• 2018-04-11, 08:20
 • 8

God morgon! Vi ska precis gå ner och äta frukost och idag lämnar vi underbara Fort Myers och åker vidare mot vårt sista mål på resa. Fort Lauderdale! Kan nästan inte ta in så mycket vi fått vara med om, det kommer massor med tips i samlade inlägg med länkar till allt vi gjort, ni är många som ska till USA och ville ha tips, så roligt ni följer alla våra resor.

Jag har mycket kontakt med Bonnier som jobbar för fullt med allt nytt med bloggen. Facebook knappen för delningar och bloglovin kommer. De jobbar även med problemet kring kommentarer, ni är vana att kunna kommentera lätt och skriver alltid mycket så håll ut, det kommer. Men kommentarsfältet är helt öppet som vanligt så det går att skriva, men det kan vara svårt att svara på någon annans.

Gillar ni pesto? Visst är det gott, så lätt och mycket godare att göra själv. När man varit ute och rest så länge som vi gjort så kommer det blir gott att laga mat hemma igen, den här rätten måste ni testa.

 

DSC_3612

Pestofylld kyckling med rostad potatis 4 port

 • 4 fina kycklingfiler
 • Marinera kycklingen en stund innan, jag tycker denna är god. HÄR
 • Skär längs med kycklingfilén men inte ända igenom. Banka ut så den blir jämn, fördela ett tunt lager med pesto över hela filén och rulla sedan ihop den. Lägg alla rullader i en form, gratinera i ca 20 min i ugnen på 220 grader.

Rostad potatis med paprika 

 • Borsta potatisen och skär dem i halvor. Ringla lite olivolja i en form och lägg i potatishalvorna, salta och strö riktigt med paprikapulver över.
 • Gratinera i mitten av ugnen på 220 grader tills de fått färg och blir knapriga.

Pesto

 • 45 g basilikablad
 • 40 g pinjenötter
 • 120 g parmesanost
 • 30 g skalad vitlök 1
 • 1/2 dl olivolja
 • salt och peppar
 • Mixa basilika, nötter, parmesan och vitlök med 2 msk olivolja. Kör mixern på låg hastighet och häll i resten av oljan långsamt. Smaka av med salt och peppar.

Kall grillsås med Creme fraice, vitlök och sweet chili. HÄR. 

DSC_3616

Jag älskar den här rätten och blev en stor succe hemma, skippa potatis och lägg på mer grönsaker om du hellre vill.

Våren och sommaren är på väg hemma, visst blir man sugen på grillat!

Nu måste jag packa ihop, om en timma kör vi cabben ner mot Miami som ska lämnas där och sedan vidare mot Fort Lauderdale.

 

2018-04-11 Recept, Resor

Kommentarer

Malin 3 år sen

Jag gjorde det här receptet till middag idag och det blev supergott. Mina barn älskade det.

Kristina Östfelt 3 år sen

Hej Johanna.
Jag tänkte att jag skulle laga din meny som du lagade på morsdag (trerätters) i helgen. Men jag får inte fram marinaden som du har till kycklingen, det står bara att sidan inte kan hittas. Skulle gärna vilja ha den….
Tack på förhand Kristina😄

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad kul!
Men va? Finns den inte?
Jag lägger in det i morgon!
Kram

JENNY EVA ANITA 3 år sen

Hej Johanna vilken underbar resa ni har och har haft . <3

Masale 3 år sen

Hej, vad kul att följa er på ert äventyr. En sak jag undrar över, är hur mycket denna resa kostat totalt sett? Jag förstår ju att du är i ett samarbete, men hur mycket utöver detta har det kostat? Jag menar inget illa alls, ni tjänar era egna pengar och väljer att satsa på äventyr, inget fel med det. Men det hade varit kul att veta, för att skapa sig en uppfattning om man har råd med detta, eller åtminstone en liten del av det…. Vad kostar allt i FLorida? Hotell per natt, mat ute, restauranger, hyra bil, flygbiljetter, fisketurer m.m.?

Inget illa ment, men du kanske kan ge tips på hur man billigast kommer undan? Äventyret verkar ju vara underbart :-)

Tack på förhand! Kram

Svar på kommentaren:
Marie 3 år sen

Vi var i Florida förra våren, i maj. Vi hyrde bil i två veckor. En jeep, stor. Den kostade 11000kr med försäkring. Hotellen kostade mellan 500kr och 2000kr för oss, två vuxna och två barn. Vi hade bokat de första två nätterna innan. Sedan bokade vi allteftersom på nätet. Använde tripadviser och omdömena där stämde bra!

Marie 3 år sen

Flyger ni helikopter då mot Fort Lauderdale eller hur tar ni er?

Svar på kommentaren:
johannatoftby 3 år sen

I vår mustang som vi hyrt förstås!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg