Pestofylld kyckling med rostad potatis
God morgon! Vi ska precis gå ner och äta frukost och idag lämnar vi underbara Fort Myers och åker vidare mot vårt sista mål på resa. Fort Lauderdale! Kan nästan inte ta in så mycket vi fått vara med om, det kommer massor med tips i samlade inlägg med länkar till allt vi gjort, ni är många som ska till USA och ville ha tips, så roligt ni följer alla våra resor.
Jag har mycket kontakt med Bonnier som jobbar för fullt med allt nytt med bloggen. Facebook knappen för delningar och bloglovin kommer. De jobbar även med problemet kring kommentarer, ni är vana att kunna kommentera lätt och skriver alltid mycket så håll ut, det kommer. Men kommentarsfältet är helt öppet som vanligt så det går att skriva, men det kan vara svårt att svara på någon annans.
Gillar ni pesto? Visst är det gott, så lätt och mycket godare att göra själv. När man varit ute och rest så länge som vi gjort så kommer det blir gott att laga mat hemma igen, den här rätten måste ni testa.
Pestofylld kyckling med rostad potatis 4 port
- 4 fina kycklingfiler
- Marinera kycklingen en stund innan, jag tycker denna är god. HÄR
- Skär längs med kycklingfilén men inte ända igenom. Banka ut så den blir jämn, fördela ett tunt lager med pesto över hela filén och rulla sedan ihop den. Lägg alla rullader i en form, gratinera i ca 20 min i ugnen på 220 grader.
Rostad potatis med paprika
- Borsta potatisen och skär dem i halvor. Ringla lite olivolja i en form och lägg i potatishalvorna, salta och strö riktigt med paprikapulver över.
- Gratinera i mitten av ugnen på 220 grader tills de fått färg och blir knapriga.
Pesto
- 45 g basilikablad
- 40 g pinjenötter
- 120 g parmesanost
- 30 g skalad vitlök 1
- 1/2 dl olivolja
- salt och peppar
- Mixa basilika, nötter, parmesan och vitlök med 2 msk olivolja. Kör mixern på låg hastighet och häll i resten av oljan långsamt. Smaka av med salt och peppar.
Kall grillsås med Creme fraice, vitlök och sweet chili. HÄR.
Jag älskar den här rätten och blev en stor succe hemma, skippa potatis och lägg på mer grönsaker om du hellre vill.
Våren och sommaren är på väg hemma, visst blir man sugen på grillat!
Nu måste jag packa ihop, om en timma kör vi cabben ner mot Miami som ska lämnas där och sedan vidare mot Fort Lauderdale.