ANNONS

Välj rätt flyg!

/

I Sverige! Vid 16 idag landade vi på Landvetter, regn och 7 grader varmt. Vart är våren alla pratat om? Men den kommer nog. Vi fick en chock av kylan och letade fram en halsduk och en extra tröja i handbagaget. Men underbar frisk luft.


Resan över Atlanten gick bra. Sover ni när ni flyger? Jag är nog ett väldigt tråkigt sällskap, för innan vi är uppe i luften sover jag. Kan bara inte hålla mig vaken.Satte i mina öronproppar, tog fram nackkudden och ögonmasken och sov i fem timmar. Haha. Älskar att sova uppe i luften, vet att många har svårt för det men jag tycker ljudet är sövande och blir helt klubbad. Stackars Janne som inte sov så mycket.


Efter en bensträckare och lite vatten så somnade om jag igen och sov en timma till och då skulle vi landa. Galet. 9 timmar över Atlanten gick bra eftersom jag sov nästan 7 av dem.  Arlanda-Landvetter sov jag också så den resan kändes som 5 minuter. Större plats i planet än det över Atlanten.En sak vill jag tipsa er om när ni flyger långresor. Janne flyger alltid med Lufthansas stora monsterplan A380 när han flyger långt så de bokade vi också och flög med ner till Miami. Grymt!


Det är enormt stort, gott om plats, sköna utrymmen överallt och bara gå och hämta något att dricka eller snacks när du vill. Två måltider ingår på 11 timmars flygresa. Massor med mat.


Allt ingår under hela resan, bara gå till baren så får du vad du vill ha. Filtar ingår också, här ser ni hur stort det är.
Hemresan idag flög vi med Norweigan eftersom vi tyckte det var smidigt att de gick från Fort Lauderdale då vi bara hade 15 minuter till flygplatsen. Kollade även flyg med Lufthansa från Miami men fanns inga platser på den dagen.


Vi bokade om våra biljetter och var skeptiska till annat flyg eftersom nedresan var så bra men vi chansade. (Mycket dyrare dessutom)


Snacka om skillnad. Lika lite plats som i ett charterplan, sätet går inte fälla lika långt bak, ingen dryck eller mat ingår alls. Inte ens en filt! Den får du köpa. Jag satt i blåst med en kall fläkt rakt ner i nacken så fick ta på mig tre tröjor och halsduk över nacken. Till slut fick jag dem att höja värmen.Maten var ett kapitel för sig. Jag är verkligen inte kräsen när det gäller flygplansmat. Man vet det är enkelt. Men detta var det värsta jag sett. Kunde inte ens fota och visa er för ni hade mått illa. Maten var en grå hemsk sörja som skulle verka kyckling och mos. Gick inte äta. Janne sa samma och han klagar aldrig.


När vi frös fick vi köpa två tunna filtar för 50kr styck. Inga pengar att gnälla om men tycker det ska ingå. När frukosten kom sov jag men Janne öppnade påsen och därför väckte han mig inte. Gick inte äta. Torr brödbit. Jag fick kaffe men de hade ingen mjölk.


Du flyger i över 9 timmar, det måste vara bättre oavsett bolag.


Så jag är glad jag somnade från allt och sov skönt genom hela resan. Alla var trevliga som jobbade, men vi åker aldrig mer en långresa med Norweigan.


Nästa långresa bokar vi med Lufthansas A380 som när vi åkte ner. Fantastiskt plan och du kan hitta grymt billiga biljetter men allt ingår ändå.


(PS. 270 dollar fick vi även betala för övervikt på Norweigen gick inte köpa till en väska. Borde plockat ut kläder som jag kunde haft som filtar eftersom man fick köpa filt när det var kallt på flyget)


Dela på FB

28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00