• 2018-04-15, 19:31
  • 28

 

I Sverige! Vid 16 idag landade vi på Landvetter, regn och 7 grader varmt. Vart är våren alla pratat om? Men den kommer nog. Vi fick en chock av kylan och letade fram en halsduk och en extra tröja i handbagaget. Men underbar frisk luft.

Resan över Atlanten gick bra. Sover ni när ni flyger? Jag är nog ett väldigt tråkigt sällskap, för innan vi är uppe i luften sover jag. Kan bara inte hålla mig vaken.

Satte i mina öronproppar, tog fram nackkudden och ögonmasken och sov i fem timmar. Haha. Älskar att sova uppe i luften, vet att många har svårt för det men jag tycker ljudet är sövande och blir helt klubbad. Stackars Janne som inte sov så mycket.

Efter en bensträckare och lite vatten så somnade om jag igen och sov en timma till och då skulle vi landa. Galet. 9 timmar över Atlanten gick bra eftersom jag sov nästan 7 av dem.  Arlanda-Landvetter sov jag också så den resan kändes som 5 minuter. Större plats i planet än det över Atlanten.

En sak vill jag tipsa er om när ni flyger långresor. Janne flyger alltid med Lufthansas stora monsterplan A380 när han flyger långt så de bokade vi också och flög med ner till Miami. Grymt!

Det är enormt stort, gott om plats, sköna utrymmen överallt och bara gå och hämta något att dricka eller snacks när du vill. Två måltider ingår på 11 timmars flygresa. Massor med mat.

Allt ingår under hela resan, bara gå till baren så får du vad du vill ha. Filtar ingår också, här ser ni hur stort det är.

Hemresan idag flög vi med Norweigan eftersom vi tyckte det var smidigt att de gick från Fort Lauderdale då vi bara hade 15 minuter till flygplatsen. Kollade även flyg med Lufthansa från Miami men fanns inga platser på den dagen.

Vi bokade om våra biljetter och var skeptiska till annat flyg eftersom nedresan var så bra men vi chansade. (Mycket dyrare dessutom)

Snacka om skillnad. Lika lite plats som i ett charterplan, sätet går inte fälla lika långt bak, ingen dryck eller mat ingår alls. Inte ens en filt! Den får du köpa. Jag satt i blåst med en kall fläkt rakt ner i nacken så fick ta på mig tre tröjor och halsduk över nacken. Till slut fick jag dem att höja värmen.

Maten var ett kapitel för sig. Jag är verkligen inte kräsen när det gäller flygplansmat. Man vet det är enkelt. Men detta var det värsta jag sett. Kunde inte ens fota och visa er för ni hade mått illa. Maten var en grå hemsk sörja som skulle verka kyckling och mos. Gick inte äta. Janne sa samma och han klagar aldrig.

När vi frös fick vi köpa två tunna filtar för 50kr styck. Inga pengar att gnälla om men tycker det ska ingå. När frukosten kom sov jag men Janne öppnade påsen och därför väckte han mig inte. Gick inte äta. Torr brödbit. Jag fick kaffe men de hade ingen mjölk.

Du flyger i över 9 timmar, det måste vara bättre oavsett bolag.

Så jag är glad jag somnade från allt och sov skönt genom hela resan. Alla var trevliga som jobbade, men vi åker aldrig mer en långresa med Norweigan.

Nästa långresa bokar vi med Lufthansas A380 som när vi åkte ner. Fantastiskt plan och du kan hitta grymt billiga biljetter men allt ingår ändå.

(PS. 270 dollar fick vi även betala för övervikt på Norweigen gick inte köpa till en väska. Borde plockat ut kläder som jag kunde haft som filtar eftersom man fick köpa filt när det var kallt på flyget)

Dela på FB

2018-04-15 Resor

Kommentarer

Helenr 3 år sen

Vi flög SAS hem från USA sist vi varit i Florida dom väntade på oss när vi blev sena vid bytet i New York🤗god mat och bra service. Men behöva betala för filtar mm går bort!!
Tror inte dessa snåla flygbolag kommer vinna i längden med sk ”billiga biljetter” som inte blir billiga när vi får betala extra för mat, kaffe, dricka, filtar, bagage, mm mm
Kram från mig

Johanna 3 år sen

Vill dock varna lite för att Lufthansa verkar strejka ofta, fyra timmar i telefonkö dagen innan avresa är inte kul.

Anna 3 år sen

Köpte ni inte tur och retur med Lufthansa?
Lågprisflyg ok på korta resor tycker jag men jag skulle aldrig använda lågprisflyg på långresor. Priserna blir inte så billiga i slutändan eftersom man måste betala xtra för allt.

Flyger alltid Virgin Atlantic till US, det måste ni testa det är superbra på alla vis. Har aldrig testat Lufthansa dit så jag kan inte jämföra.

Katarina 3 år sen

Hur lång tid tog resan? Var det direktflyg från Sverige

Malin 3 år sen

Nyfiken på vilket sorts flyg ni åkte med? Vi var supernöjda med Norweigens dreamliner till USA förra året, en av de bästa långflygningar vi gjort. Så smidigt dessutom med direktflyg.
Slippa byten var värt massor för oss.

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Tror man ska vara försiktig med att åka med Norweigen nu för det går väldigt dåligt för dem.
BA skulle ev köpa upp dem.
Kan bli trist att bli av med sina biljetter.
Därför de drar in på allt under resorna.

Lena 3 år sen

Maldiverna alla gånger! Hade passst er perfekt👍

Ulrika 3 år sen

Jag flög samma sträcka med Norwegians Dreamliner för några veckor sedan och var såå nöjd. Maten och servicen ombord var 100%. Samt deras belysning och tryck i kabinen gjorde att vi alla kände oss superfräscha när vi landade. Tur du kunde sova bort din upplevelse.

Svar på kommentaren:
Linda 3 år sen

Har också flugit med det Norweigen dreamliner men även med Lufthansa som Johanna skrev om.
Går inte jämföra, Lufthansa slår allt!
Ni förstår om ni åker det.
Största plan jag åkt med.
Så bra!

Niclas Pantzar 3 år sen

Jag kommet att flyga med Brititsh Airways A380 :)

anna 3 år sen

Men va olika det kan vara.. jag har åkt Norwegians Dreamliner 2 ggr till NY och tyckt det var toppen! har inte alls samma upplevelser som ni.
jag har även åkt med SAS och Lufthansa, och inte tyckt det var så stor skillnad, mer än priset..
Oavsett vad, så har det varit kul o följa er på er resa, ni verkar haft det fantastiskt, vilket inte är så svårt iofs i detta underbara land!!

Svar på kommentaren:
Marie 3 år sen

Håller med! Tror inte dom åkt med deras Dreamliner…..

Svar på kommentaren:
Mona 3 år sen

Jag betalade 5000 kr t/r till NY med Lufthansa och allt ingick!
Bästa plan jag åkt med.

Norweigan är på väg att konka har jag läst, det går dåligt för dem så annat bolag ska nog köpa upp dem.

Marie 3 år sen

Flög ni Norweigans Dreamliner???

Anita+Andler 3 år sen

Lufthansa A380 är suverän – håller helt med! Till Miami har vi också flugit Göteborg Frankfurt-Miami /one stop och funkar bra. Och även Stockholm-Miami. Ok men inte super/SAS.
Summa: A380 🌹

Helena 3 år sen

Tack för tips! Vi åker dit i januari och hade tänkt åka med Norwegian.
När ni bokat Lufthansa, vilken kategori rekommenderar du? Fanns economy; basic, basic plus & flex. Samt premium economy; basic.

Svar på kommentaren:
johannatoftby 3 år sen

Allt ingår oavsett.
Välj efter budget och hur ni vill resa.
Men alla har stora platser oavsett.
Boka Lufthansa! Bäst!

Svar på kommentaren:
Helena 3 år sen

Tack snälla för svar! Då ska jag kolla upp Lufthansa! Vi åker 3 vuxna och ett barn på 5år, så vi vill ha bästa möjliga comfort!

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Virgin Atlantic är superbra. Kan starkt rekommendera de.

Sara 3 år sen

Du skriver att ni bokade om flyget hem, när var det meningen att ni skulle åka hem ? Har din tjejer semestrat på egen hand eller har de varit med dig och Janne hela tiden ?

Svar på kommentaren:
johannatoftby 3 år sen

Va??
Mina tjejer var med som planerat i 2 veckor sedan kunde inte de vara lediga mer.
Jag valde ta med dem så länge de kunde.

Svar på kommentaren:
Marie 3 år sen

Det är nog den här meningen du svarade va på
Vi bokade om våra biljetter och var skeptiska till annat flyg eftersom nedresan var så bra men vi chansade. (Mycket dyrare dessutom)

Cecilia 3 år sen

Vi flög med SAS när vi var över sist, inte vidare gott om utrymme där heller fast vi bokat med extra benutrymme… Norwegian funkar för kortare resor.
Nästa gång provar vi nog Lufthansa 🤗

Svar på kommentaren:
johannatoftby 3 år sen

Boka INTE Norweigan för längre resa än ett par timmar.
Ett skämt….

Annika 3 år sen

Norwegian duger för kortare resor, men långflyg – Aldrig!

Svar på kommentaren:
johannatoftby 3 år sen

Så är det.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ellos Sommaren är här! Hurra! Har varit ute på en runda med Lucy, det är riktigt skönt idag. Kanske lite båt i eftermiddag? Tacksam vi har den i sommar…

Vilken härligt fredag! I Skövde hade vi flera minusgrader i morse men det känns som vi närmar oss jul mer och mer. Underbart! Nu får det mer än gärna komma snö också. …

Innehåller annonslänkar till Blueco. Här kommer mer tips på riktigt bra rabatt, i morgon är det Black Friday och jag vet många gillar att fynda om man letar efter julklappar eller har…