Krämig kycklinggratäng med sambal oelek


Trevlig Valborg! Vad gör ni idag? Kanske lediga och förbereder middag? Här kommer tips på en jättegod gratäng! Kyckling med sambal oelek, massa grönsaker, chilisås och grädde, alltså den är så god! Servera med en god sallad eller ris, enkelt och supergott.
Hemmamaten slår ju de flesta restaurangerna även om jag älskar att gå ut och äta. Men duka fint och förbereda middag för nära och kära är ju så kul. Vi kommer ta det lugnt och bara vara hemma, har varit en hektisk helg och på onsdag morgon åker jag till Paris, men god mat måste vi ju ha ändå.


Jag har mycket recept här på bloggen som passar både mindre och större sällskap. Skriv in i sökfältet ovan så kommer alla recept upp. Pajer, gratänger, massor med olika grytor, pastarätter, men förstås massa tips på olika charkbrickor som är min favorit om man är många. Alltid lika trevligt med en härlig ost och charkbricka!
Jag ska laga kycklinggratängen som tjejerna älskar här hemma. Bara att skära och lägga i en form så sköter den sig själv i ugnen.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost
Gör så här: 
-Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar.


-Lägg kycklingen i en form. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.
-Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.
-Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.
Nu ska jag byta om, ska ner till gymet och köra ett härligt gympass, älskar att träna när det är helgdagar, så skön belöning om man ska äta en god middag på kvällen.


6
2

Hemmastädning med HomeMaid!

Hoppas ni har en skön helg! Vi har precis ätit lax med limesås, tröttnar aldrig på den rätten. Hemmet är nystädat och jag sitter och planerar Marilyns student, nu går det fort. 

I veckan hade jag HomeMaid hemma för storstädning efter vi kom hem från vår resa i USA. Visst är det underbart att få hela hemmet riktigt rent och fräscht. Jag gillar att städa och tycker inte det är tråkigt, men jag har inte tiden just nu.

Jag behöver ha all tid jag har till bokskrivandet och mycket jobb kring det så jag bokade städbolaget Homemaid som finns i hela Sverige och har ett bra rykte för att vara ett seriöst städbolag och proffsig städning.

Har ni städbolag hemma ibland?

Vi hade storstädning i hela hemmet så allt är som nytt, fyra personer kom hem och städade i över fyra timmar och putsade även fönster. Jag är så nöjd! Allt var så bra städat och vilket trevligt gäng. 

Killen som putsade fönster var jätteduktig och noggrann, de var så proffsiga och gjorde ett jättefint jobb. Jag beställde även storstädning till studenten, jag vet att den veckan är fullt ös så jag är så lättad för att ha städning den veckan. 


Man kan ha veckostädning, storstädning, men man kan även boka städning till speciella tillfällen till studenten, jul, flyttstädning förstås. De har även barnpassning eller om man behöver hjälp med trädgårdstjänster, semesterservice, djurpassning eller handla och stryka.

Jag tycker det är fantastiskt! Man behöver inte ha ett abbonemang utan du kan välja själv vad du vill ha hjälp med.


Självklart har de sekretessavtal, nyckelrutiner som de håller hårt på, kollektivavtal och avtalsenliga löner.

Det allra bästa är att HomeMaid finns i hela Sverige, klicka in HÄR så du kan läsa mer och se vilka bra priser de har. 

Jag tycker tiden är viktig och anlitar dem gärna igen. Ser fram emot riktig storstädning inför Marilyns student! Ser så fram emot den här tiden. 15
0

Snygga sittpuffar


Innehåller annonslänkar för Ellos, Jotex, Blueco.se 
Sköna söndag! Förr kunde jag tycka söndagen var tråkig och deppig, nu gillar jag söndagar. Skönt att bara vara, eller få tid att greja hemma, älskar inredning och pynta. Som terapi.
När jag var liten drog jag alltid igång projekt och mamma var galen på alla mina ideér och allt tokigt jag kom på. Ibland bra, ibland mindre bra, hehe.
Det kommer ni även få läsa om i boken, 30 om dagen. Min första bok som handlar om en livsresa, en bok som jag hoppas kommer kunna inspirera och hjälpa andra att hitta sig själv, kropp och själ hör ihop. Jag skriver för fullt och nu närmar jag mig slutet i boken, allt börjar falla på plats.
Nu till lite inredning!


Ni frågar ofta om mina puffar här hemma, jag gillar jordnära toner, har även en del rosa men annars är det mest beige, grått och vitt. Då kan man ändra om och allt passar. Puffarna kan du ha som extra platser vid soffbordet, eller i hallen är fint. Jag har även i sovrummet.
Jotex kör pangrea, har ni fått mail om ni handlat innan kanske? Då har ni rabattkoden där. Dessa är de minsta, men finns i tre storlekar. Jag har färgen lingrå, visst är den fin? HÄR. 
Jag har både sammet och tyg, dessa två är i 100% lin. Alla storlekar och färger HÄR. Sneakers i silver HÄR, blå off shoulder HÄR,  vita byxor med revär slut men klicka på dessa vita capri HÄR som är bästa jag haft, har flera par.
Nu ska jag skriva mer på boken så tittar jag in om en stund med lite restips! Perfekt att sitta och planera och kolla resor på en söndag.
Kramar

4
0