• 2018-05-01, 11:27
  • 9

Glad första maj! Jag älskar den här månaden, nu kommer allt snart att slå ut och bli grönt överallt. Hoppas ni hade en fin Valborg även om det var regn och blåst. Vi var inne och hade en skön hemmakväll och mina tjejer var på fest. Just Valborg är ju en stor festarhelg men nu är det skönt att tjejerna börjar bli vuxna, även om jag sover kass när de är ute ändå.

Vi hörs alltid och jag vill att de alltid hör av sig. Visst är det jobbigt? Jag tror jag kommer tycka det hur gamla de än blir.

Vet ni vad vi åt igår, världens godaste pasta med havskräftor. Janne köpte med kräftor från Göteborg som var så fina. Gillar när de är riktigt stora och det blir läckert till pastan.

Detta är ett helt annat recept än det vi gjort innan så testa den här också.

Detta ska ni göra om ni vill bjuda på en riktigt festlig pastarätt. Bland det godaste jag vet!

Kräftorna var så färska och fina, krämig pasta med lite hetta och grädde, oj oj. Så gott.

Pasta med havskräftor 4 port

10-12 stora havskräftor
2 stora vitlöksklyftor
1 ask babytomater
1-2 tsk honung
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk sambal oelek
1 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 kruka färsk basilika
skvätt vitt vin
Olivolja
Flingsalt
Salt och svartpeppar
400 gram spagetti
Grillade tomater på kvist

Riven parmesanost

Pasta: Jag hade barillas Bucatini för det är tjockare än spagetti. Jättegod och passar till kräftpastan

Gör så här:

Hacka vitlöken och fräs i 1 msk olivolja, doften är magisk. Skär tomaterna i halvor och lägg i, de i kvist ska in i ugnen så ta inte dem nu.

Häll i creme fraiche, grädde och sambal oelek och rör om, sänk värmen och låt allt puttra ihop. Lägg i honung, vitvinsvinäger, skvätt vitt vin. Klipp en kruka färsk basilika i små bitar, spara några kvistar till garnering.

Låt allt koka ihop 10 minuter, späd med vätska om det blir för tjockt.

Koka pastan när du har 10 minuter kvar på såsen och förbered kräftorna.  Ta bort stjärten och dela den mitt i ut, inte hacka. I pastan gillar jag att det är hela kräftstjärtar när man köper färska kräftor men man kan dela dem på längden. Om du vill ha klor, ta bort skalet och lägg med dem också.

Spara fyra fina kräftor med skal till garnering och lägg en på varje tallrik.

Lägg tomater på kvist med lite olivolja i ugnen och gratinera 10 minuter.

Rör ihop pastan i såsen, vänd allt ordentligt och vänd försiktigt ner kräftstjärtarna. Lägg på en liten kvist tomater och basilika och en stor kräfta.

Magiskt och alldeles underbart!

Jag har varit ute på min morgonrunda, finns ingen bättre start än promenad före frukost.

Hade ont i halsen hela förra veckan och känner fortfarande av mina luftrör efter flygresan men så mycket bättre nu, kör ingen hårdträning så kroppen hinner återhämta sig.

Idag skriver jag massor på boken men packar också till Paris! I morgon åker vi, tjoho!

Njut av en skön söndag, kommer in här med ett roligt tips jag tror ni gillar om en stund.

 

Kommentarer

Sussie 3 år sen

Vad lustigt!
Vi åt något liknande, fast med räkor, såååååå smarrigt !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Åh vad gott!
Kram från Paris!
Nu har vi landat✈️

Sara 3 år sen

Låter hur gott som helst! Ha det så härligt i Paris, njut!!! Kram

Maria 3 år sen

Hej Johanna! Titeln på din bok har verkligen fastnat i huvudet på mig. Jag har ju såklart hört det där om trettio minuter pulshöjande aktivitet förut, men när du skrev om det bestämde jag mig för att faktiskt prioritera just detta just nu och vet du, det känns fantastiskt! Ibland är det riktigt svårt att komma igång men känslan efteråt, när jag känner mig som superwoman, är så värd ansträngningen. Tack för att du sprider så mycket inspiration! Jag ser verkligen fram emot att läsa din bok!

Britt Hammar 3 år sen

Wow, vilken mästerkock du är Johanna! Jag har nu provat lax med broccoli och krämig kycklinggratäng och båda rätterna var supergoda. Nu slänger jag kokboken och går in på dina recept i fortsättningen. Ha det så bra och tack för en superblogg. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack snälla du! Älskar att laga mat, bästa jag vet :)

Kul att du gillar mina recept. Kramar!

Barbro 3 år sen

Åh vad gott det ser ut-kommer gärna och käkar med er nån dag!
Ha en fortsatt bra dag.
Kram på er..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Barbro! Visst är det gott med hemmagjord fin mat :)

Ha en fin söndagkväll, eller tisdag kanske det är, haha.

Kramar

Lotta 3 år sen

Wow wow wow :-)

Janne kan vara lycklig över all din goda mat.

Ser gott ut!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk  Glad halloween! Vilken skön luft det är ute nu, lite så där kusligt dimmigt men vackert. Jag ska strax ta gå ut och gå, ska även sätta ljus på minneslunden…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…