• 2018-05-02, 10:08
  • 22

Ni som har djur vet hur det känns om de blir sjuka. Gårdagen blev inte som vi hade tänkt oss, lilla Lucy vaknade sjuk och det blev bara värre under dagen. Så illa att jag trodde vi skulle få lägga in henne.

När Lucy vaknade igår morse så såg jag att hon inte riktigt mådde bra, lilla älsklingen. Hon kräktes ganska mycket och sedan gömde sig under bordet, inte alls bra tecken. Jag tänkte först att det kanske kan vara att hon behöver äta, så små hundar kan vara känsliga för sånt och jag tog fram näringsdroppar så hon skulle få lite energi i sin.

Hon fick några droppar och sedan somnade hon. Hon är en trött tjej på mornarna så det var inte konstigt, hon vill aldrig gå ut före klockan 10. Hehe, det är mattes tjej det! Hon vill alltid sova en stund till på stolen bredvid mig när jag jobbar och sen går vi ut.
Men igår ville hon inte gå ut. Hon stod och såg ledsen ut och sedan kräktes h0n igen. Ganska mycket.

Bara efter en stund kräktes hon igen, då ringer jag direkt min uppfödare Susanne. Jag blev livrädd. En hund som väger två kilo kan inte få vätskebrist och det är så viktigt att man åker in om de kräks mycket .Fy vad rädd jag blev!

Susanne svarar alltid och jag är så trygg att hon hjälper oss så fort det är något. Alla uppfödare borde ta det ansvaret att vilja hjälpa sina valpköpare så mycket de kan.
Susanne berättade att nu gäller det att vi har koll eftersom hon kräkts så mycket, vi åkte iväg snabbt och köpte vätskeersättning som jag gav henne direkt, det var ingen lek kan jag säga. Jag fick ge med spruta på sidan av munnen och då funkade det så jag fick i henne.

Efter bara en halvtimma kräktes hon upp det igen, då ringde jag veterinären i Alingsås. När man bor i Skövde har man nämligen inget akut djursjukhus, det är ångest! Men fick prata med en urgullig och duktiga veterinär som tog sin tid och verkligen ville hjälpa mig.
Under tiden vi pratade kräktes hon igen. Då fick jag nästan panik. Ni som har större hundar tycker jag kanske är löjlig, men en sån här pyttehund kan bara inte få vätskebrist, för då dör de. De måste in och få dropp.

Vi gav henne mer vätskeersättning med spruta, jag lade på telefonen med veterinären och hon sa att vi ska ha uppsikt och se hur hon beter sig närmsta timmen, kräks hon igen så måste vi in.
Det kunde vara något som satt sig i tarmen, eller också hade hon fått i sig en bakterie, jag var så nojjg och rädd, älskade lilla Lucy. Hjärtat höll på att gå sönder!
Jag gav mig inte med ersättningen utan kämpade med sprutorna, hon fick en liten omgång till efter hon kräktes sista gången och sedan somnade hon.

Veterinären sa att hon kan få sova en timma, låt henne vara, ta bort det vanliga vattnet och ha ingen mat framme någonstans. Sen fick vi se hur hon skulle må när hon vaknade, om hon skulle kräkas igen. Fick hon hålla vätskeersättningen nere så skulle vi ge henne pyttelite kyckling och se hur det gick.


ÅH! Vilken känsla!! Lucy ville leka och satt på soffkanten lite finurlig som bara hon kan göra. Hon visade tydligt att hon ville att jag skulle hämta hennes favoritleksak. Den lila bollen. Den ligger i lådan och den tar vi fram när vi ska ha jättekul!
Den fick hon och lekte som inget hade hänt. Detta tog hela dagen och för varje halvtimma så kändes det skönt att hon inte kräktes.

Hon var så dålig! Bara slö och trött, tänk vad fort det kan gå med de små liven och vad viktigt det är att vi agerar snabbt snabbt.
Vi älskar Lucy så mycket och hon är vårt allt.
Världens bästa uppfödare Susanne och Håkan har hjälpt mig med allt och finns alltid tillgängliga så fort vi behöver hjälp, är så tacksam för det.

Lucy fick kokt kyckling och mådde bättre, hon sov hela kvällen och har inte kräkts mer.
Då känns det stabilt och jag bestämde mig för att åka till Paris, jag arrangerar hela resan och detta är jobb från början till slut, men Lucy är viktigare. Hade hon fått läggas in hade jag fått åka ner senare till Paris och Jonas hade fått ta hand om hela gruppen.

Nu känns det lugnt, även om jag är orolig. Mina tjejer har full koll, de har kontakt med Susanne och nu ska nog Lucy blir bra igen. Min älskade lilla bebis. Matte ska köpa dig något väldigt fint och onödigt från Paris!

 

2018-05-02 Johanna Toftby ,

Kommentarer

En annan Nina 1 år sen

Skönt att Lucyvovven mår bra igen😍🐶

Bodil 1 år sen

Usch då, känns aldrig bra när våra pälsklingar inte mår bra :(
Energidroppar, får man fråga vad det är för något? Kan ju vara bra att veta ifall ens lilla busa skulle råka ut för samma sak.

Anna Mountain 1 år sen

Så söt

Susanne 1 år sen

Vilken tur hon blev bättre. Dom e som våra små bebisar

Johanna Toftby 1 år sen

Tusen tack för alla fina kommentarer. Lucy mår bättre, tänk om hon fick i sig gift från någon idiot som lagt ut? Sånt händer ju tyvärr.:(

Kramar Johanna

Svar på kommentaren:
Malin 1 år sen

Hemskt! 😞 Så skönt att det gick väl till slut för er lilla tjej och att hon mår bättre🙏
Ha en fortsatt trevlig resa Johanna!

Liselotte Johansson 1 år sen

Jag förstår precis hur det känns. Jättejobbigt när ens hund är sjuk.

Paula 1 år sen

Hoppas voffsingen mår bättre och att ni har det bra!

Susanne. Sjogren 1 år sen

Kan det vara löp på gång kanske? Ja hemskt när de blir sjuka och rätt långt till veterinär. Vi fick åka till Västerås med en mycket sjuk hund, vår förra hund. Det var ingen rolig resa….

Sandra 1 år sen

Krya på dig Lucy 💕
Kram Sandra

Maria 1 år sen

Älskade lilla Lucy ❤❤❤ Det är så otäckt och hemskt när ens djur blir sjuk. Skönt att hon blivit bättre, lilla pluttan ❤❤
Stor kram till er💕

Anonym 1 år sen

Ja fy vad jobbigt det är när ens små hjärtan blir sjuka. Innan vi skaffade hund trodde jag aldrig att jag skulle bli så nojjig som jag är. Så skönt att lilla Lucy mår bättre. Ha det underbart i Paris. Kram från skåne

Svar på kommentaren:
Nathalie 1 år sen

Ska vara Nathalie inte anonym

Annette Wenklo 1 år sen

Förstår precis din känsla och panik! Och jag lovar – man blir precis lika orolig även för en större hund…
Så skönt att hon kryade på sig.

Agneta🌹 1 år sen

Hej😀åhh underbart att Lucy piggnade till! Lilla❤️
Njut nu o ha kanonresa till Paris☀️🍷

Katja 1 år sen

Åh, hoppas Lucy får må bra nu.

Eva 1 år sen

Åh lilla Lucy, stackars… förstår din oro, fy vilken pärs. Skönt att hon repade sig. Trevlig resa!

Carina H 1 år sen

Förstår Din oro. min lilla tjej på 3.4 k blev sjuk förra veckan,kräktes ner min säng sen så bajsade hon löst,försökte med diet mat och det hjälpte inte,fick åka till veterinären,troligtvis hade hon ätit nåt ute,det går snabbt ed dessa små liven vad dom plockar i sig, hon fick ta prover som visade ett förhöjt värde på levern.men hon hade nog fått ut sig det mesta,men nu blev det 2 olika mediciner i 10 dgr, men jag blir så orolig för mina pälsklingar när sådant händer, men nu är hon pigg och glad och ett återbesök idag.

Marie 1 år sen

Hej Johanna.
När ens djur blir sjuka så känner man sig så oerhört hjälplös. Vilken tur att hon blev bättre och ville leka igen! Det märks verkligen att du bryr dig om dina nära och kära, både människor och djur. :)
Jag hade en katt en gång som hade återkommande problem med njurarna och då kunde han inte kissa. Då var det viktigt att han kom till veterinären så fort som möjligt, annars riskerade han att dö. Tyvärr lever inte Cadillac(kattens namn) längre, då han blev “sönderklippt” av en maskin på ett gärde. Den som hade gjort det ville inte lossas om det alls! Fruktansvärt. Jag kommer aldrig glömma Cadillac, han var som min bästa vän!

Svar på kommentaren:
Malin 1 år sen

Så fruktansvärt Marie! 😢
Måtte den som gjorde det få/fått igen på något sätt. 👿

Berit 1 år sen

Skönt att hon krya på sig.💕Har en hund på 12 år och haft turen att han aldrig varit sjuk. De små liven är ju ens bebisar❤.Kram till er❤

Stina 1 år sen

Ja fy har en liten en på fyra snart fem år som vart sjuk ganska mycket opererats tre gånger..och som vart dålig för två veckor sedan igen man mår så dåligt..håller tummarna för din lille att hon mår bra. Själv ska vi minska medicin dosen på våran om några dagar och är livrädd..har dock ingen sån uppfödare att bolla med

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Lilla skrutten idag på rundan, hon tycker inte riktigt om det här ruggiga vädret men idag trippade hon på fint för vi hade andra hundar framför oss, haha. Antingen skäller hon för…