ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chili och limemarinerad kyckling med grillade rotfrukter

/


Fredag och klämdag! Konstigt med dagarna nu, vet knappt om det är helg eller vardag, är ni lediga eller vad gör ni? Jag sitter med boken och om en stund ska vi ta en paus och ge oss ut på cyklarna en sväng.
Vill tipsa er om en god grillrätt om ni plockat fram grillen. Marinaden till kycklingen är så god, massa chili och lime med vitlök blir goda smaker som passar kyckling. Grilla i ugn eller på grillen utomhus.
Jag rostar gärna rotfrukter, man måste inte ha vanlig potatis, jag har gärna goda grönsaker, älskar massa grönt på tallriken!


Chili och limemarinerad kyckling med rotgrönsaker 4 portioner
4 fina kycklingfileér
Marinad till kycklingen 
* 1 dl neutral olja, 1 dl soja, 1/2 dl sweet chili
* Pressa i två vitlöksklyftor, skär ner en halv färsk chili
* 1 pressad lime, salt och peppar, timjan
Lägg i kycklingfiléerna så det får dra en timma. Stek de i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.
Tillbehör: 
Vi hade rotgrönsaker och broccoli, aubergine, strimla grönsakerna (hade även sötpotatis) salta och strö på lite timjan. Gratinera i ugnen ca 30 min. Ta ut plåten, ringla på olivolja och höj värmen. Då blir dom frasiga och knaprig yta och inte mjuka.
Broccoli och aubergine stekte jag o kokosolja i pannan.
Krämig, kall sås: 
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk hackade soltorkade tomater
1 tsk honung
Salt och peppar, ställ in i kylen så smakerna sätter sig.
Njut av en god och fräsch grillmiddag.



2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00