• 2018-05-16, 10:47
  • 34

Det är underbart när människor vågar gå sin egen väg och ännu bättre när jag kan känna mig lite delaktig. Så ta en titt på familjens nya bloggare: mina käre Janne!  Bloggen HÄR. Han har sagt upp sig från sitt välbetalda jobb som försäljningschef på Nilfisk för att satsa helt som egenföretagare. Visst är det häftigt! Och modigt. 

Att bli heltidsbloggare är bland det bästa jag gjort och jag är alltid glad när jag kan inspirera någon annan. Men jag måste erkänna att jag inte trodde att det skulle vara Janne som följde mitt exempel. Han ska även göra många saker vid sidan av sin nya blogg, som att hålla föredrag, vara konsult och ta kortare säljuppdrag.

Första steget mot att förverkliga sina drömmar är alltid att våga prova. Gör man inte det, sitter man kvar och gör samma sak dag ut och dag in, år efter år. Därför är jag ruskigt stolt över att Janne vågar ta klivet och lämna sitt trygga jobb för att prova något helt nytt med all den osäkerhet det innebär.

Man kan inte sitta och klaga eller må dåligt av en situation utan att göra något åt den. Jag hör så många som klagar på att de är trötta på sina arbeten, att de inte trivs eller att de jobbar för lite eller för mycket. 

Det låter så lätt för mig att säga att då måste man göra något åt situationen. Men det är ju sant, den enda som kan förändra din situation är du själv.

Grattis Janne! Det är modigt att följa sitt hjärta och lyssna på sin magkänsla, jag är så stolt över dig!

Kommentarer

Anonym 8 månader sen

Hur går jag tillväga för att köpa din bok ?. Jag tycker du är en jättefin förebild .Kramelikram på dig fina johanna 💗

Anki 3 år sen

Vem tänker ni ska läsa hans blogg? Ska du länka den i tid och otid? Vem köper reklamplats på en känd bloggares pojkväns blogg? Nilfisk?

Madeleine 3 år sen

Vart är klänningen ifrån på översta bilden?

Anonym 3 år sen

Min enda önskan är att bli frisk och kunna njuta av livet igen. Lider av svår neurogen smärta dagligen. Varje dag är en kamp mot smärtan.

Linda 3 år sen

Janne- GRATTIS! Johanna- Du är den coolaste bloggaren jag läst. Alltid fötterna på jorden, driven och stark.
Alltid starka åsikter och du har lyckats pga din drivkraft.

Sedan blir jag stum när jag läser vad några skriver här “Lätt att du lyckas Johanna som fick luft under vingarna när du var på i TV`”

Allvarligt, Johanna har nog kämpat mer än dom flesta. Sluta med löjliga kommentarer för ni själva inte gör något åt era problem.

viv 3 år sen

Grattis Janne, jag gjorde detsamma en massa år sedan bodde då i Stockholm. Nu lever jag ett helt annat liv i Los Angeles och stormtrivs, bara för att jag vågade att ta chansen och att prova på något nytt. Lycka till!

AnnaE 3 år sen

Grattis Janne och lycka till! 👍

Camilla 3 år sen

Grattis och kul Janne! Jag har själv för 7 månader sedan tagit steget och blivit egenföretagare. Älskar det jag gör och underbart att kunna göra det också 😀 all lycka till och kör stenhårt 👊🏻

Agneta🌹 3 år sen

Grattis Janne👍Lycka till😀

Ulrika 3 år sen

Hejsan från ett soligt Lund!

Så roligt å spännande att våga!

De är ni så värda båda 2

Men ngn stans så du om ngn Johanna som själv varit ensamstående vet ju att även om man inte trivs el har roligt på jobbet alltid så måste man ju ändå ha ngn grund att stå på för att våga och kunna ta steget!
Man kan ju inte leva på noll…så antingen spara länge för att kunna ta steget el ha ngn som är med försörjande!

Tror ju inte att du vågat göra det själv om du inte fått luft under vingarna imed din medverkan i ensam mamma söker…å verkligen bestämt dig för att hålla dig kvar i rampljuset!

Kräva så klart innerligt mkt tålamod å energi.

Men ibland låter de för lätt tycker jag när du skriver som du gör!

Janne har väl dessutom tjänat oändligt med pengar å har förhoppningsvis liten backup🤗😉

Kort sagt riktigt häftigt å stort lycka till

Stor kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej Ulrika!

Ja, precis. Exakt allt detta kommer i min bok. Ganska mycket…

Kan tycka det är märkligt hur man kan tro eller tycka att någon kanske inte skulle vågat satsa på något om personen inte hade varit med i ett TVprogram.

Just innan programet valde jag gå min egna väg och började plugga. Just exakt pga av att jag inte alls trivdes.
Valde dessutom att gå isär från barnens pappa.

Följer man bloggen tror jag man läst hur ofta jag skriver om tuff tid som ensamstående, heltid som frisör, dubbla arbeten, inget har med mitt program att göra.

Väljer man sedan att starta en blogg just i samband med ett TVprogram löser sig inget för det.
Det är så fruktansvärt mycket slit så det går inte förstå.
Inget kommer gratis. Jag har jobbat halvt ihjäl mig för att nå dit jag är idag.
Inga pengar, ensamstående, (före TV) men jag valde satsa och gå min väg ändå.

Mitt största beslut gjorde jag före programmet. Som jag skrivit massor om här inne, men ni får läsa mer i boken.

Helt övertygad om att vi skulle må bättre av att våga förändra, våga satsa, våga tänka om och ta modet att se sig omkring. Det var så jag började för 20 år sedan.

En livsresa, men som jag hoppas kan inspirera andra. Man växer som människa genom att våga och våga förändra om man inte är nöjd med sin situation. Allt går dessutom alltid successivt, det ena leder till det andra osv.

Jag är en öppen person som är utåtriktad och älskar nya möten och människor. Sånt hjälper till förstås.
Går inte bara sitta hemma och tro allt löser sig.
Men det kommer också i min bok.

Kram och tack för lyckönskningar!

Anna 3 år sen

Håller fullständigt med!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Anna då svarar jag igen- läs mitt svar. Men även min bok, där kommer alla knep ;-)

mona 3 år sen

Grattis Janne! Låter spännande, du kan ju även satsa som modell hehe, snygg och verkar mycket trevlig, fina bilder på din blogg, lycka till med allt, du verkar ha många bollar i luften.

Helen 3 år sen

Helt underbart 👍 att ta kliver och VÅGA 💖 bra gjort

Lena 3 år sen

Härligt!! Lycka till!! 💪🌸👍😀

Karin 3 år sen

Grattis och lycka till.
Kul när man satsar och vågar tro på det man gör.

Cecilia 3 år sen

Åh vad roligt, grattis till Janne. Även om jag själv inte är i en fas i livet att göra stora förändringar så blir jag peppad av er två. Du Johanna har fått mig att göra lite modigare val i vardagen❤️ Du är härlig att följa 🤗

Berit 3 år sen

Grattis Janne👌😊Lycka till👍👌😊

Jenny Palmgren 3 år sen

Grattis o all lycko önskningar till er båda för framtiden .

Anneli 3 år sen

Grattis Janne!

Man bör va mentalt stark för att våga göra en förändring. Inget beslut över en natt. Ekonomin måste fungera i ett långsiktigt perspektiv. Bra att han har andra uppdrag vid sidan om. Variation föder kreativitet.
Lycka till ni båda!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Alla äger sitt ansvar, man ska alltid tänka igenom sina beslut oavsett vad. Detta beslut Janne har tagit har han funderat på i ett år så inga smarta beslut sker över en natt. Eller också gör det det, man bestämmer själv.
Det enda jag förespråkar är att vara snäll mot sig själv, den här resan jag gjort är en lång väg som kommer i min bok, det är fantastiskt med all erfarenhet och man lär sig mycket under vägen.

Men jag är alltid noga med att göra något åt min situation om jag inte trivs. Skulle gå under totalt annars.

Det är ju det fina med att vara egen, det är så otroligt mycket nytt och nya utmaningar- Kreativiteten flödar.

Tack för lycka till! Kram J

Anette 3 år sen

låter spännande :) helt rätt att man måste trivas med både jobb och privat livet. själv jobbar jag inte full tid fast jag har vuxna barn, men njuter av ledigheten och mår väl av den :)

Marie 3 år sen

Grattis! Härligt med folk som verkligen följer sitt hjärta, nya utmaningar i livet 😄👍
Imorgon har jag en utmaning, rekonstruktion av ett bröst efter bröstcancer för 4 år sedan, nervöst 😥

Ulrica Billberg 3 år sen

Grattis till dig Janne och till dig Johanna som är en bra förebild :-) Och såklart också grattis till dig Johanna med en driftig man vid din sida :-)

Aldona Majer Feeser 3 år sen

Wow 👏👏👏👏 grattis Janne 😊

Linda 3 år sen

Coolt! Grattis Janne, häftigt att ni kan jobba ihop och äga er tid.

Många som blir peppade tror jag att våga förändra.

Lisa 3 år sen

Jag håller helt med dig men ändå inte. Om man vet vad man skulle vilja göra så håller jag med dig att man kör på, jag själv skulle vilja göra ngt annat men är inte helt 100 på vad jag vill satsa på utav ngr alternativ och då tycker jag det är svårt att lämna tryggheten med en fast inkomst. Hoppas du förstår mig rätt. Skulle jag känna helt 100 för ngt annat än det jag jobbar med idag skulle jag Inte tveka på att chansa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Men då förstår du inte vad jag/vi menar.

Klagar man, mår dåligt, ingen inspiration eller motivation, då ligger ansvaret helt på dig själv att förändra.
Trots att du inte vet vad du vill göra. Det är ditt ansvar att komma fram till rätt beslut ingen annans. Men det är många som tar hjälp av tex en coach, terapeut för att komma fram till ett beslut. Det kan vara jättebra att prata med någon.

Men det är enbart ditt hjärta som kan avgöra.

Anna 3 år sen

Men … Nu blir jag lite fundersam.. DU mådde dåligt o hade ångest..- varför gjorde Du inte ngt åt det tidigare…?? Om svaret är så enkelt- känner mer att det inte ÄR så lätt om inte pengar OCH möjlighet finns…. Men antar jag har fel..😉😉

Johanna Toftby 3 år sen

DU skriver inte vem du menar men menar du när JAG hade panikångest?

Om jag inte gjorde något åt problemet? Skojar du? haha
Jag gick raka vägen till en läkare och psykolog- pang på direkt- terapi- motion- terapi- motion-

Blev frisk. Började läsa :-)

Så, allt går att förändra.
Men nu handlade inte detta inlägg om när man är eller blir sjuk. Gnäll och bitterhet över sin jobbsituation GÅR att förändra. Lovar.

Marie 3 år sen

Grattis Janne! Roligt att ni kan jobba tillsammans, ni inspirerar!

Emma 3 år sen

Spännande, grattis! Nyfiken på hur arbetskompisar etc regagerade på att han skulle börja blogga? Inte jättevanligt yrkesval bland medelålders män tänker jag:). Men modigt, kul!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Han ska inte bara blogga ;-) Han är egenföretagare med så mycket andra projekt, men de har grattat Janne och klapp på axeln att han vågar satsa och kör som eget.
Jag vet dock att han är en grym chef och det är många som inte alls tyckte det var roligt att han slutade.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Vilket paradis! Vi är i Saalbach i Österrike och jag kan verkligen rekommendera er att åka hit, som en sagovärld med alla höga berg runt omkring, vilket landskap! Vi gör…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…

Fredag är här! Finns det någon bättre dag i veckan? Även när jag jobbade helger (gör ju det nu också dock) och hade lördag och söndag som jobbhelg så älskade jag fredagar.…