Kyckling med pesto och fetaost i krämig pastasås
Tack snälla för alla grattis till Janne! Roligt att ni blir inspirerade, alla förändringar är häftigta oavsett vad det är för man klättrar på sin personliga stege.
Men alltså sommarvärmen vi har i Sverige nu, jag kan inte sluta tjata om vädret, man tror ju knappt det är sant. Får inte mycket gjort här tyvärr, idag har jag inte varit en bra chef, borde fått sparken faktiskt. Tur jag bestämmer själv.
Missa förresten inte den grymma pastan med pesto och fetaost längre ner i inlägget.
Långrunda och några timmar i bikini och solen. Måste röra mig trots det är varmt, i morgon blir det mer på cykeln i Göteborg.
Lucy tycker det är ännu varmare, men hon vill ändå hoppa upp och sitta i mitt knä. Älskade Lucy, vilken kärlek man har till sin fyrbenta vän.
Efter en stund lägger hos sig på de svala plattorna och softar.
Får sitta vid datorn desto mer ikväll. Har dock hunnit med två långa telefonmöten, ett kan bli väldigt intressant och får besked i dagarna, blir detta av blir det åka av kan jag lova er.
Nya utmaningar och projekt, ett väldigt stort samarbete och en resa som blir av, sedan ska vi hinna fira några födelsedagar utomlands, dessutom Marilyns student exakt om en månad som är allra viktigast just nu. Hej och hå.
Här kommer ett smarrigt recept om ni vill bjuda på en grym kycklingpasta med fetaost och pesto. Janne svimmade nästa, haha. Lever man med någon som har rötterna från Italien går kärleken via maten. Detta blev så gott med pesto och tomater, olika färger ger mer smak.
Kyckling med fetaost och pestosås 4-6 port Perfekt att ställa fram i en form när du har många gäster.
1 kg kycklingfilé
300 g fetaost
4 dl crème fraiche
2 dl crème fraiche tomat och örter
1 purjolök
15 småtomater, gärna i olika färger
1 msk sweet chili
2 msk röd pesto
Ruccola att strö över
Färsk basilika
Salt och peppar
Fullkornspasta eller bönpasta till servering
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Bryn kycklingen runt om i olja med salt och peppar, lägg kycklingfileérna i en form.
Bred smaksatt crème fraiche (ungefär halva burken) på kycklingen och smula hälften av fetaosten över, sätt in i ugnen i nedre delen i 20-25 minuter
Grovskiva och fräs upp purjon i lite olja i en panna.
Häll i 4 dl crème fraiche och den överblivna smaksatta crème fraichen (ungefär halva burken)
Häll i den röda peston
Smula i resten av fetaosten och krydda med sweet chili, salt och peppar
Koka upp och låt puttra
Halvera småtomaterna och lägg i dem med ungefär fem minuter kvar, de ska ha kvar lite tuggmotstånd.
Glöm inte att sätta på pastan, vänd sedan ner pastan i såsen och rör runt så det blir krämigt. När kycklingen är färdig så är såsen färdig.
Servera med pastan, strö lite ruccola över. Vill du ha mer syra, droppa lite fin balsamico på ruccolan.
Älskar vit balsamvinäger som jag alltid har på salladen också, blev så gott till detta.
Rosevinet köpte jag med från Paris, torrt med mycket smak men tog inte över. Passade perfekt. Får inte vara sött eller mörkt rosevin. Detta var så gott.
Hoppas ni gillar, kanske en passade bjudrätt till helgen? Lätt att lägga in i en form och resten går snabbt.