• 2018-05-22, 23:00
  • 20

Idag har jag fikat med Anitha, Annicas kära mamma. Vi bestämde vi skulle ses i Göteborg eftersom jag ofta är där och Anitha bor i Borås sedan ett litet tag. Anitha och jag skriver ofta sms till varandra och hon avslutar alltid med “kram från din tantkompis Anitha”. 

Jag sitter mitt emot Anitha utomhus i solen med en paj och kaffe, vi pratar om livet, om vår älskade Annica som inte längre finns med oss, om tomheten och saknaden. Jag vill egentligen bara gråta, magen knyter sig och mitt hjärta värker men samtidigt känner jag hopp.

Vi skrattar och känner ibland tårar som bränner bakom ögonlocken. Solen lyser och jorden snurrar, allt fungerar ändå på något sätt. Vi skojade ibland om saker att nu hade nog Annica skrattat åt oss, man måste skratta och försöka tänka framåt, men ändå minnas.

Vi fikade i ett par timmar och tiden bara sprang iväg, det var en så fin stund och vi bestämde att vi ska ta en lunch igen i Göteborg framöver. Vi pratade om er, fina läsare, och hur mycket ni betyder. Hon hälsar till er! 

Vilken stark och fin människa hon är, min goa tantkompis Anitha!

 

2018-05-22 Johanna Toftby

Kommentarer

Mona Stenberg 1 år sen

Så fin vänskap❤❤
Det är guld värt🌟🍀❤
Varm kram till er❤❤

katarina 1 år sen

´

Skulle innerligt gärna ta en fika med er båda! Ni är sååå fina!

Marica 1 år sen

Hå vad fint!

Pia Persson 1 år sen

Åh så underbart att ni träffats och har gemensamma minnen av fina Annica. Du har ett hjärta av guld Johanna. Annica måste ha varit stolt över att ha haft dig som vän. Det verkar som Annica och du var ganska lika i ert ömmande för andra människor, vilket är den finaste egenskapen en människa kan ha. Troligen är fina Anita likadan eftersom hennes dotter blivit fostrad till en människa med ett stort hjärta. Ni är tre underbara och omtänksamma människor. All kärlek till er <3<3<3<3

Cissi 1 år sen

En go tantkompis är guld värd. Mysigt!
Kram till er båda två.

Pernilla 1 år sen

Å mina tårar kommer,så glad Anitha säkert är att ha dej i sitt liv❤️Du verkar vara en fin människa❤️Hjärtat har du på rätta stället.Att vissa människor ska bli så hårt drabbade gör mej så ledsen.kramar till Er❤️

Cecilia Johansson 1 år sen

Åh vad ni är fina båda två 🤗 ❤️

Camilla 1 år sen

Så fint att ni har träffats och jag säger som många andra saknar Annica varje dag och hennes inlägg.
Kramar till er alla Anitha, Kristian och pojkarna och till dig också Johanna <3

Sandra 1 år sen

Så mysigt för er båda att träffas 💕
Hon är så fin Anitha. 75 år, det kan man inte tro.
Hälsa till Anitha.
Kram Sandra

Marita 1 år sen

❤️

Martin Grudemo 1 år sen

Jag minns mycket väl när Kristian spelade handboll i sporthallen i Tibro. På läktaren satt Annica, Rakel och Pelle Rakel Thimberg, d v s Kristians mamma och pappa och jag. När Kristian gjorde mål for vi upp och jublade alla fyra. I pingstkyrkan i Karlsborg bad vi för Annica och göt olja på en böneduk åt Annica. Men nu har Annica flyttat från sitt jordeliv till ett liv i paradiset. Må vi innerligt få tro att Annica åter får träffa sina nära och kära på andra sidan stranden.

Ann 1 år sen

Massa kramar till er båda ❤️

Therese Lundholm 1 år sen

Fint skrivet ❤ hälsa Anitha , kramar till er båda ❤

Kristin 1 år sen

FInt skrivet av er båda, och fint att ni har varann! fantastiskt att ha vänner i olika åldrar!
Jag tänker ofta på Annica, och hoppas att hennes småpojkar mår bättre.. att familjen trots allt kan njuta av varma sommardagar. Hoppas att de får en lång och fin sommarledighet tillsammans.
Kram till dig Anitha! och kram till dig Johanna! ha det fint!
vänligen Kristin

anitha zandelin bergqvist 1 år sen

Tack för en fin förmiddagsfika.
När vi möttes vid entren till Trägårn såg jag dig på långt håll, klädd i vitt, fräsch som en sommarvind.
För mig var det som att skruva klockan tillbaka. Där på Trägårn har jag haft roligt som ung. Jag tillbringade mycket tid i Göteborg och hade goda ungdomsvänner där. Nu trodde jag i min enfald att jag hittar, lätt som en plätt. Jag hade parkerat i garaget till Ullevi och sen började äventyret. För väl uppe i gatuplan så kände jag inte igen alla nya hus och villade bort mig. Hade god tid på mig och tur var det. För i 35 minuter snurrade jag runt för att hitta entren och fick, om än ofrivilligt, en lååång promenad.
Så när jag senare skulle hitta tillbaka till min bil igen, så tyckte nog du, Johanna lite synd om mig så du följde mig ända ner i garaget och upp igen.
Väl i bilen bakom ratten hittar jag som fisken i vattnet. Då klarar jag t o m Gbg galant, ( de stora gatorna). Och snart hade jag blåst hem till Borås.
Så fint det känns att jag, som ändå hunnit fylla 75, kan få uppleva gemenskap med nån så mycket yngre än jag. Det är skönt att bli accepterad som man är, för den man är. Och härligt att få umgås utan att tänka i ålder.

Svar på kommentaren:
Malin 1 år sen

Åh, hoppas vi får se och läsa fler gånger när ni har träffats Johanna och mamma Anitha. Så fint möte och mycket känslosamt förstår jag. Så fin bild på er.
23 maj idag. 2 månader sen🕯️Ofattbart. Inte en dag går utan att man tänker på Annica och er alla Annicas familj 🙏💝

Mia Hultén 1 år sen

Va! Anitha, du 75 år? Det är inte möjligt tänker jag.
Saknar Annica varje dag, all värme och kärlek till dig 💕

Brittis 1 år sen

Förlåt Anitha. men jag kunde inte låta bli, att dra på munnen, då jag för mitt inre kunde se Dig irra runt på gatorna i Gbg. Förlåt. <3
Du och Johanna har säkert många möten framför Er, då Ni både kan skratta och gråta tillsammans och minnas fina Annica. <3 Kramar från Brittis i Sthlm

Cecilia Johansson 1 år sen

Så härligt att höra hur ni uppskattar varandras sällskap 🤗 Jag tänker på din fina Annica ofta ❤️

Lotta 1 år sen

Åh vad fint skrivet ❤️Kram Anitha. ❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Ellos  Sitter i bilen och är på väg till Stockholm, vi ska hälsa på lilla Oliwer och gosa bebisgos. Det ska bli så mysigt, nu är han precis tre…

Innehåller annonslänkar till Ellos  Sitter i bilen och är på väg till Stockholm, vi ska hälsa på lilla Oliwer och gosa bebisgos. Det ska bli så mysigt, nu är han precis tre…