• 2018-06-03, 13:08
  • 15

Tusen tack för alla fina grattishälsningar, så tacksam för all kärlek och varma ord här och på instagram och Facebook, vilken kärleksbomb! Vi hade en så fin dag igår, rörd till tårar flera gånger om. Janne hade hittat på så mycket bus och mys här i Barcelona, blev så glad för allt! Ska visa er bilder lite senare i dag.

Men först ett tips på en jättegod fläskfilegryta! Denna är ett nytt tips från en kompis som vi lagade i veckan. En gryta som går snabbt att svänga ihop, goda smaker med paprika och sambal oelek. Kanske skönt att variera mellan alla grillkvällar, den var hur god som helst!

Jag tog lite rårris till, ville ladda på med kolhydrater för vi skulle cykla långt den dagen, servera annars med råstekt potatis eller en god sallad.

Fläskfilegryta med paprika till 4 hungriga personer

800 g fläskfilé
Ett paket bacon
2 röda paprikor
1 hackad rödlök
2 små crème fraiche
6 dl vispgrädde
2 msk kalv eller oxfond
4 msk kinesisk soya
5 tsk tomatpure
3 tsk sambal oelek

Gör så här: 

Strimla paprikan och finhacka löken. Rensa fläskfilén och skär i medaljonger. Fräs upp fläskfilén så den får stekyta, fräs löken och paprikan så de blir lite mjuka, fräs baconen som du skurit i mindre bitar snabbt så den får en gnutta färg. Lägg allt i en gryta, krydda med svartpeppar och salt.

Häll i crème fraiche och grädde, häll i fonden. Koka upp. Blanda ned tomatpuré, soya och sambal, färgen ska vara lite rödbrun. Smaka av, var försiktig med sambal, den är stark och ger framför allt eftersmak. Låt puttra 15-20 minuter, skär upp en bit fläskfilé för att kolla att den är klar rakt igenom.

Servera med råris eller råstekt potatis och gärna en ruccolabaserad sallad med lite sting i dressingen.

Supergott och bra till lunchlådan. 

 

 

 

 

Kommentarer

AnnaE 1 år sen

Vi har gjort den nu precis! 👍🏼

Gourmettjejen 1 år sen

Hej! Love din blogg och har lagat så mycket gott från dig. Nu är det dags för mig att dela ett hett tips till grilltallriken i sommar. https://nouw.com/gourmettjejen/ugnsrostade-knippmorotter-med-cheddarpes-33926023

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Smaskigt!

Anonym 1 år sen

Grattis i efterskott, vad finns den vita klänningen att köpa?

Helena 1 år sen

Använder du matlagningsgrädde eller tjock grädde? (Vispgrädde)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Vanlig!

Sussie 1 år sen

Ett härligt grattis i efterskott och du verkar ha blivit ordentligt firad, HÄRLIGT!!!!
Dina silver badtofflor super coola, vart är dom köpta? Säkert i USA 😢
Fortsatt trevlig resa!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack Sussie!

Kolla inlägget efter detta! Där har du de i silver.

kram!

Liselotte Johansson 1 år sen

Grattis i efterskott. Ska testa grytan. Bra med lite andra mattips än grillat.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack snälla!
Ja, den är så god.

Kram J

Jessica 1 år sen

Hej igen. Såg att det stod anonym på mig. Konstigt. Men det är Jessica som skrev föregående. Sov gott. Kram

Anonym 1 år sen

Grattis på födelsedagen. Lite i efterskott. Va längesen jag komenterade men läser varje dag. Du är en fantastisk bra bloggare. Intressant att läsa och du bjuder på dig själv. Forrsätt så. Fortsätt vara du. Det känns som en ärlig blogg. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tusen tack Jessica, vad glad jag blir!

Stor kram

Barbro 1 år sen

Verkar ju jättegott -menar du 2 små burkar creme fraiche?
Kul med lite nya ideer.
Ha en fortsatt bra minisemester i Barcelona.
Kram på er båda.💕

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Ja precis!

Laga den, grytan är så god!

Kram tillbaka, nu ska vi iväg till en italiensk restaurang för middag.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller reklam för min bok Middag hos mig  Idag var jag på gymet före halv åtta. Grym känsla att ge sig ut i mörkret och in på gymet för att träna, redan…

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…