• 2018-06-05, 23:00
  • 11

I morse hade vi ganska gott om tid när vi skulle checka ut från vårt fina hotell, Grand central i Barcelona. Åt frukost i lugn och ro och tog en taxi ut till flygplatsen. När vi kliver ur taxin och ska gå in på vår terminal skriker Janne rakt ut- Passen! Vi har glömt passen!

Bilden längst upp säger mer än tusen ord. Jag kan inte sluta skratta åt Jannes blick.

Panik. Passen låg alltså kvar i safeboxen som vi alltså glömde på hotellrummet. Har aldrig någonsin hänt innan. Klockan hade hunnit bli mycket, flyget skulle gå 10.40 och där står vi utan pass. Janne agerar supersnabbt och ringer hotellet som svarar direkt, de är mycket vänliga och snabba. Efter bara tre minuter ringer de tillbaka från receptionen och har våra pass. Dessutom hade de hittat detta på rummet som också var glömt eftersom jag gömde paketet på ett smart ställe men glömt ta fram.

Min fina present från Janne när jag fyllde år. Hjälp, vi kan inte varit vakna alls i morse.

Killen från receptionen lägger passen och min present i en taxi som får snabbt åka ut till flygplatsen, puh där andades vi ut. Janne springer ut för att möta taxin med våra pass, jag ställer mig i kön för incheckningen men där får vi veta att incheckningen har stängt! Flyger går om 30 minuter och kaos med folk. Totalkaos!

Kvinnan bakom disken säger att vi får ta med oss våra stora bagage själva igenom säkerhetskontrollen om vi ens ska ha en chans att komma med.

Där insåg jag att nu är det bara rakt fram och fokus att vi ska med. Jag fattar inte hur allt detta gick till egentligen. Vi flög fram med alla väskor som dårar genom hela folkmassan och ursäktade oss för att vi försökte komma fram.

Vi hittar inget band som är tillräckligt breda för våra väskor, folk överallt och där säger Janne att det är kört. Vi hinner inte.

Men jo, allt går svarar jag! Vi hittar till slut ett band och kastar upp våra stora väskor och där inser vi ju att vi har både saxar, vätskor, flaskor med krämer och allt möjligt man inte förstås inte får ta med in.

Jag går fram till säkerhetspersonalen och ser ut som ett sönderstressat psycko som ska tvinga sig med planet men jag förklarar snabbt vår paniksituation och han släpper med oss. Haha, Janne trodde inte det var sant.

You´r clear to go säger han! Svetten rinner och vi springer som idioter över hela flygplatsen, jag tittar på klockan och då är hon 10.30. Flyget går 10.40.

Vi kommer fram till vår gate med handbagage, två enorma resväskor, genomsvettiga och frågar kvinnan bakom disken om vi kan få med väskorna och få bagagetaggar så vi kan släpa med dem ut på planet.

Yes! Vi fick så trevligt bemötande och så bra hjälp. Ut på bussen mot flyget och där frågar jag snällt om de kan hjälpa oss in med bagaget och de gjorde de med ett leende.

Allt går bara man är målinriktad och fokuserad och har tur att det är hjälpsamma människor, haha. Janne ska till NY i övermorgon så vi var verkligen tvungna att komma med flyget och förstås ha med oss passen.

Vilket fin hjälp vi fick! När det är kaos och man verkligen har panik är jag så tacksam för att personal gör allt vad de kan för att hjälpa till. HÄR kan ni läsa Jannes blogg.

Vi reser ofta, men detta har aldrig någonsin hänt och nu kan vi skratta åt det.

 

2018-06-05 Resor

Kommentarer

Agneta🌹 2 år sen

Jisses😳vilken stress! tur att allt gick bra😁
Ha en fin dag i Stockholm🌝
Grattis i efterskott🇸🇪🌷

Angela 2 år sen

Och jag skrattade rakt ut när jag läste detta. Jag och min man har nämligen gjort exakt samma sak i just Barcelona. Kom till flygplatsen och kom på att vi glömt passen på hotellet. Och då jobbade jag inom flyget så det var extremt pinsamt. Det slutade inte riktigt lika bra som för er för sen hade dessutom passen blivit stulna på hotellet. Galnaste resan i mitt liv men vi kan skratta åt det nu :).

Gunsan 2 år sen

Det hade aldrig gått i t ex Dubai.

Att vara ute i god tid är alltid A och O……….. jag fick hög puls bara genom att läsa det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så är det. Vi reser nästan varje månad, var 4 veckor i USA nyss så ja, vi vet. Men plötsligt händer det, hur van man än är.

Niclas 2 år sen

Man behöver inte ha pass emellan El Prat och landvetter… funkar med körkort eller internationellt ID kort.. ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Precis som jag skrev….. Janne ska till NY i morgon.

Eva 2 år sen

Fyyy Faan vilken panik! Usch får ont i magen bara jag läser om det!
Skönt att ni kom med.

Stina 2 år sen

Shit vilken grej 😂🙈 Men lite läskigt ändå att vet ni kom igenom säkerhetskontrollen med alla prylar. Undrar om de släpper igenom folk ofta? 😬🙈

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Haha, ja jag kunde ju varit en galning som skulle bomba hela flygplanet ;-)

Han såg vad som fanns i väskorna, sedan sa han spring. Haha, han fattade allvaret, usch vilken panik.

Helene 2 år sen

O my god haha..vilken kaos, blev superstressad när jag läste men vilken tur ni hade hela vägen. Härligt med trevlig och hjälpsam personal.

Sandra 2 år sen

Nämen oj vilken jobbig situation ni hamnade ni, totalt kaos förstår jag. Bli stressad av att bara läsa det 😉
Men tur att allt gick bra och ni hann med flyget. Så bra att personalen var schyssta och hjälpsamma. Det betyder ju mycket. Eloge till dom.
Ha en fin nationaldag 🇸🇪🌸
Ta hand om dig
Kram Sandra

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar Solen skiner! Nu är nog värmen på väg, tror ni inte det? Vi ska ha 17 grader på måndag, tror ju nästan inte det är sant. Man måste njuta och…