• 2018-06-06, 12:56
  • 24

Tack, alla ni fina läsare som hjälpt mig att reagera över hur illa ett fik på Trädgårdsföreningen behandlade en gammal tant! Nu har det gett resultat, jag fick ett svar från Trädgårdsföreningen som ni kan se här.

Minns ni inte historien så kan ni läsa HÄR, HÄR och HÄR 

Tidningarna reagerade också och kontaktade både Trädgårdsföreningen och fikets ägare, som lite halvhjärtat förklarade sig. Nu verkar det bli ändring och det känns jätteskönt!

Samtidigt är det några som undrat saker, som om jag frågat tanten om jag fick skriva. Nej, det har jag inte. Jag vet inte vad hon heter eller hur jag ska få tag på henne, men jag har heller inte skrivit något som gör att någon som inte var där samtidigt kan känna igen henne.

Om tidningarna kontaktat henne har jag ingen aning om, men de har inte heller pekat ut henne så det skulle jag inte tro.

Att hålla tyst är aldrig ett bra alternativ, tycker jag, oavsett vad ursäkten skulle vara. Det är när saker uppmärksammas och utmanas som det kan bli förändring. Vi är flera tusen människor som är här och läser, sprider och tycker. Det gör att vi är alldeles för många för att strunta i. Får vi sedan hjälp av media också så får vi ett enormt genomslag.

Tack alla ni, tillsammans kan vi göra underverk!

 

 

 

 

 

Kommentarer

Pia 2 år sen

Fantastiska du! Får saker gjort till skillnad från de flesta! 🌸

Katarina Andrrsson 2 år sen

Bra jobbat Johanna men hoppas ändå han inte får avtalet nästa upphandling men skönt att dom har press på sig. 🙏❤️👍Sedan en känga till dom som skriver negativt är det bättre att hålla käften damen är ju inte namngiven !!!

Supernova 2 år sen

Det är ju uppenbart att han inte vill ha “lattemorsor” hos sig och dom avverkar han ju i rask takt så dom lär bli färre och färre.

Jag öppnar en parentes: (Gissar att det ligger mer bakom detta. Kanske att du och J inte fått värsta VIP-treat här som ni önskar? Det jag läste sist här om ditt beteende på flygplatsen i Barcelona gör att man blir mörkrädd, total avsaknad av respekt för andra. Sist ni flög, efter var det nu 3 månader på ett kryssningsskepp? så valde ni ju att köpa nya biljetter för datumet passade inte riktigt. Det hade ni ju kunnat göra nu också. Suck och stön vad synd det är om dig och J och tänk bara DEN paniken och ångesten. Det går faktiskt att flyga från Barcelona och NewYork också om skon skulle klämma till ordentligt – så nu vet ni det).

Jag gillar inte heller att fika bland skrikiga ungar så det- gör mig absolut ingenting att han surar mot dessa tanter med småbarn. När det gäller den äldre damen så är det ju synd att du drev på så långt för egen vinnings skull. Hon hade nog helst velat att det hela fick bero. Bra att du kunde hålla dig ifrån att publicera namn och bild på henne dock. Sedan ska du veta att han äger stället och gör precis som han vill. Göteborgs Stad kan inte diktera villkor men komma med synpunkter. Det är ungefär som här. Du äger din blogg men jag kan komma med synpunkter. Du kan välja själv hur du vill hantera dessa.

God tur!

Undrar också vilket märke du har på dina färgade linser – berätta gärna.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Alla som ev tänker svara denna läsare:
Svara inte, hon är ett av våra värsta troll som ni vet så ingen som helst energi alls på henne.

Kram på er andra

Karin 2 år sen

Skulle inte vara anonym

Anette 2 år sen

Ser fram emot din bok Johanna!
Älskar din blogg, du skriver om viktiga ämnen och våga säga stå upp för andra.
Trevligare att läsa alla kommentarer här inne, även om du har öppet kommentarsfält är det alltid fin stämning.

Tror bloggare får vad man förtjänar, det är bara bloggaren som sätter nivån. Försvarar inte elakheter men vissa bloggare häller mycket bensin på elden, du är en stor inspiratör för många tror jag.

You go girl!

Anonym 2 år sen

Nu måste jag skriva.Visst är det hemskt att ägaren beter sig illa.
Tyvärr så länge han äger stället kan man inte göra något från Göteborgs stad.Tyvärr.Finns regler som skyddar den som äger.
Hoppas han gör som du skrivit längre upp.
Det kanske tar ett par dagar att inför det.

Angående att kalla någon tant dam.
Det är känsligt för väldigt många av olika anledingar.Skriv gärna ett inlägg om det på bloggen.

Tror att du skulle frågat damen om du fick skriva offenligt.Finns ju en lag.
Man får varken fota eller göra något utan namn.

Tyvärr.
Hoppas du inte tog illa upp för att jag skrev.
kram

Svar på kommentaren:
Linda.S 2 år sen

Läs vad trädgårdsföreningen skrev, han kommer inte få fortsätta driva stället om han inte sköter sig, har även läst på deras FBsida, gå in och läs får du se.
tror faktiskt det kommer ta fart nu.

Man får skriva om saker som ingen namnger, tror du Expressen och Ab struntar i lagar och regler som kan bli fällda om dom skriver olagliga saker? Nej det får dom inte.

Anette 2 år sen

Så jäkla bra gjort Johanna. Dock konstigt att han fortfarande får vara kvar😡 Ser ju inlägg här att han fortfarande beter sig som en idiot.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Anette, vi får hjälpas åt, jag tycker det är för jävligt att en person ska kränka och förnedra så mycket människor på Göteborgs mest besökta turistställe. Vi får ta och ringa Göteborgs stad, hoppas media ringer Trädgårdsföreningen igen.

Ulrika Maria Sandnabba 2 år sen

Jag trodde att min glimt i ögat över uttrycket var tydligt i o m min smiley.
Sorry.

Heja dig Johanna, som sagt.

Nettan 2 år sen

Mycke starkt gjort av dig Johanna. Tur att du är uppmärksam och vågar säga ifrån. Ingen ingen ska bli så illa behandlad för att få ha en trevlig fikastund. Många kramar till dig.

anonym 2 år sen

Vad bra att det hände något. Jag hoppas han inte blir kvar där. Kram.

Helene 2 år sen

Tycker det var bra gjort att säga ifrån när man ser någon blir dåligt behandlad. Du gjorde det på ett bra
sätt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Helene!

Karin 2 år sen

Bra jobbat Johanna ! En tanke bara , när blir man tant , eller äldre dam ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tant, dam, kvinna, finns ju många ord. Ganska märkligt att en del väljer fokusera på mina ordval och ålder när själva händelsen var fruktansvärd. Sedan allt runt omkring, den enorma uppståndelsen det blev pga så galet många andra varit utsatta för mannen.

Jag tycker ni borde fokusera på allt som hänt och att jag och många andra jobbat hårt för att få stopp på den galna människan, Trädgårdsföreningen är en oas, en av Göteborgs vackraste fik och lockar massor med turister. Jag och Janne bor precis mitt över men vill inte sätta min fot där mer. Hoppas för alla gästers skull att något drastiskt sker snart.

Karin 2 år sen

Förlåt Johanna ! Var absolut inte meningen att kritisera dig eller dina ordval ! Du gjorde ett jättebra jobb , och det är jag så glad över ! Det var bara en fundering jag hade , förlåt igen , menade inget illa ! Kram

Anneli 2 år sen

Mycket bra 👍

Susanne 2 år sen

Jag kan tycka att `gammal tant`är ett vanligt uttryck, lika som äldre dam. Varför hänga upp sig på detta ordval i sammanhanget? Det viktiga var nog inte det utan att Johanna belyste något som är helt galet.
Bra att stå upp för människor som kanske inte kan det själva. Bra jobbat Johanna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Håller med, gillar det uttrycket för det är fint. Tycker jag.

Tack! Kram Johanna

Linda 2 år sen

Jag var där igår med jobbet och ägaren var hemsk. Han skrek på personalen i köket så alla hörde, han hamnade i dispyt med en kvinna som inte var nöjd och sen kom en missnöjd man och hans tjej och det blev handgemäng mellan ägaren och mannen, de knuffades öppet och en man i personalen som såg ut som en body-guard fick stänga igen dörrarna så ingen mer kom in!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Värsta jag hört.

Ska skicka allt sånt här som kommer in till chefen på trädgårdsföreningen.
Han måste ju därifrån…

Ulrika Maria Sandnabba 2 år sen

Hej,

jag tycker också det är viktigt att agera mot saker man tycker är fel istället för att bara gnälla, tycka saker eller titta blrt och hoppas att någon annan tar tag i saken. Jag har för övrigt en regel och det är att jag inte får gnälla om något som jag inte tänker försöka göra något åt. Utom vädret…det får jag gnälla på. Jag sprider hellre glädhje än gnäll.

Jag skrev till fotbollslaget Arsenal i veckan eftersom jag hörde att det väldigt fattiga landet Rwanda är en av deras nya sponsorer. Det kändes bra och jag fick ett artigt personligt mail till svar dagen efter.

Jag tror inte kvinnan skulle tycka det var fel att du röt ifrån, tvärtom. Hon skulle nog kanske dock ha någon liten synpunkt på att bli omnämnd gammal tant istället för äldre dam :) .
Men – jättebra gjort och inspiration för andra att fortsätta försöka hjälpa till vid orättvisor etc.

Tack för alla recept också, jag har lagat många av dem. Vi verkar gilla samma saker. Ha en fin nationaldag!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag vet att många läsare vill veta när det är reportage i tidningar osv och nu är Amelia höst ute! Ett jättefint reportage om min kärlek till mat, rädslan inför ensamheten och…

Innehåller annonslänkar för Ellos  Om man älskar skaldjur, Göteborgs skärgård och livemusik, vad gör man då? Jo man åker med M/S trubaduren i vackra skärgården i Göteborg och samtidigt frossar loss i…

Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen. Fick se Jessica Frej förra…