• 2018-06-10, 22:00
  • 4

Innehåller annonslänkar till Ellos

Kan det bli så mycket varmare än så här? Vilket högtryck vi har, varmare än vid medelhavet känns det som. Idag har vi njutit med massa sol och bad, åkte med tjejerna och badade och släppte allt med studentplaneringarna och packade en enkel men god liten picknick.

Detta är ett måste när man åker och badar, minnen. Haha

Jag har varit ute före frukost varje dag, går eller springer alltid utan frukost men skulle ni frågat mig för några år sedan skulle jag ha fickorna fulla med saker om något inträffade. Bars, russin, vicks blå och ännu mer.

Allt för att inte tappa kontrollen om något hände, det var under den perioden jag hade panikångest som ni kommer få läsa om i min bok. Galet.

I morgon ska det visst regna (skönt!) så då blir det gymet. Längtar in lite nu faktiskt.

Vi har varit uppe i Simsjön där vi ofta var när barnen var små, vilken nostalgi. Här var jag med barnen och våra bästa vänner med deras barn. Vi umgicks mycket med våra vänner och tänk att barnen som växt upp ska fira varandra när de tar studenten. Häftigt!

När tjejerna är med får mamma sitta i bak. Så glad att de har körkort båda två. Det blir ju en frihet, dessutom kan de hjälpa varandra och hämta och skjutsa. Hämta mig på tåget med massa packning också. Hehe.

Också en tuff grej som ensamstående med dyra kostnader som körkort, födelsedagar, student med mera. Men jag bestämde mig för många år sedan när vi separerade att jag tänker inte sätta mina barn i skiten bara för vi går isär.

Öppnade konton och sparade i fonder till dem så jag hade pengar till körkortet när båda skulle ta. Varenda krona har jag betalt själv.

Har aldrig haft behov av att skriva om sånt här men tror det kan hjälpa andra. Allt går som flera av er skriver i kommentarsfältet. Det har det gjort för oss även om det var tufft när barnen var små. Men man anpassar sig.

Finns inget som är så jobbigt som tjatande ex eller ex som gnäller om pengar. Eller ännu värre, när en ex vill att bara för de en gång varit gifta ska de på något sätt pumpa ur pengar för den ena tjänar mer.

Bästa för barnen är lugn och ro och att de har fin kontakt med sina föräldrar. Man mår inte bra av att vara bitter. Det var även jag, det åt upp mig inifrån.

Snygga va? Jag och Lisa-Marie lade på en skön mask efter några timmar i solen. Denna är grym! Lugnar, tillför massa fukt och gör att solbrännan sitter bättre. Pressar absolut inte i solen, har alltid hög faktor men tycker det är skönt med sol och lite färg.

Klicka HÄR så hittar du masken. Billig.

En skön dag med massa bad, gud vad härligt att kunna bada så mycket i Sverige nu.

Hade en så härlig dag med mina bästa vänner igår, en kväll att minnas, ska visa bilder i morgon.

Studentveckan är här! Vi är redo!

 

 

 

2018-06-10 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Katja 2 år sen

Kan vara barnets mamma som skiter i allt. Jag var bonus mamma i 7 år och barnet bodde hos mig och pappan 100%. Som Johanna skriver, vi orkade inte lägga energi på tjat som inte gav något. Det var synd om barnet som inte träffade sin egen mamma. Viktiga inlägg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja så klart, finns ju psykisk ohälsa, missbruk, svåra sjukdomar eller rent av sagt hemska föräldrar som skiter i sina barn oavsett vem.

Så här resonerar man tycker jag. Nu gäller kanske inte allt jag skriver just oss, detta är generellt tycker jag.

Ingen kan tvinga någon ta hand om sina barn, ingen kan tjata eller tvinga någon. Det är bara så.
Är det en idiot (ja jag kallar personer idioter om det inte finns en sjukdomsbild) så får personen skylla sig själv.

Det är oerhört synd om barnen för det är bara dem det är synd om. Man måste jobba hårt om man lever som ensamstående, barnen behöver extra trygghet och både regler och kärlek i mängder. Alla barn mår bra av en harmonisk uppväxt, för de flesta barnen går det ju väldigt bra och många bär med sig en erfarenhet som stärker dem och de går bra för dem i livet.

Therese 2 år sen

Visst skönt för dig att du kunnat fixa allt med tjejerna själv. Men jag tycker visst man ska gnälla om ens ex, barnens pappa inte delar på kostnaderna. Varför är det positivt att klara sig själv oxh låta pappan slippa alla stora kostnader? Orättvist oxh ojämlikställt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

För till slut tar det alldeles för mycket energi. Gnälla och tjata, klaga eller fråga eller be om hjälp, till slut orkar man inte. Därmed inte sagt att det är anledningen hos oss.
Men jag har både gamla frisörkunder och en del bekanta som tjatar ihjäl sina ex, klagar och vill att “allt ska vara som förut” innan de gick isär. Funkar ju inte riktigt.
Om någon tjänar 20 000kr i månaden och den andra föräldern har jobbat hårt för att få ett jobb som kanske drar in det fyrdybbla, varför ska den då tvingas betala saker för barnet som den andra föräldern bestämmer för han eller hon tjänar mer.

Sånt är det värsta jag vet. Man tar båda ansvar för sina barn, men man försörjer inte ett ex.

Sedan kan man hamna i situationer, sjukdomar mm som gör att man inte kan betala. Finns så mycket som kan spela in.

Men det är skönt att jobbat hårt för att komma på fötter och rå om sin egna ekonomi när man är ensamstående. Tar mycket kraft att tvinga någon dela på allt.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Igår var vi på Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion på Lindholmen event och nöje. Det är vår vän Jonas Ljungberg och några riktiga eldsjälar som arbetar hårt med galan för att samla in…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…