ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling i krämig parmesansås

/


God morgon måndag, studentvecka för många! Vädret ser toppen ut på fredag, håller tummarna för att det inte ändras. Jag ska snart ge mig ut på en morgonrunda men vill dela med mig av ett recept vi gjorde igår kväll.
Kyckling med krämig parmesansås och spenat! Fick tips av en kompis, det är ett enkelt men galet gott recept som passar att förbereda. Ser gott och trevligt ut att bara ställa fram pannan på bordet.






Kyckling i krämig parmesansås 4 portioner
4 fina kycklingfiléer
2 msk olivolja
12 champinjoner
1 stor näve färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 dl riven god parmesanost
1 msk kycklingfond
1/2 dl creme fraiche
5 dl grädde
1 msk smör
salt och peppar
Gör så här:
Putsa filen om det behövs, stek kycklingen så den får färg i olivoljan. Ta upp ur pannan. Dela champinjonerna och fräs i panna utan smör på högre värme. När de fått färg lägg i smöret och salta lite. Fräs hackad vitlök i lite olivolja snabbt.
Häll i grädde och creme fraiche, fonden, salt och peppar och lägg i kycklingen. Lägg i 1 dl riven parmesanost och låt allt småkoka på svag värme i ca 20 minuter. Rör då och då så inte osten fastnar. Grovhacka spenaten, jag vill ha större blad för de krymper ändå. Lägg i spenaten och rör runt någon minut.
Smaka av och skär i kycklingen så den är klar.
Servera med råris, god fräsch sallad gärna med lite balsamicovinäger så du får lite syra som passar till parmesanrätten.


Detta var så otroligt gott och en trevlig bjudrätt att ställa fram på bordet. Inga skålar eller uppläggningar krävs vilket spar tid.

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00