• 2018-06-13, 23:55
  • 29

Nu blir det ett sent blogginlägg men jag satte mig precis ner efter en galet lång dag. Blir mycket studenten den här veckan men nästa vecka är bloggen som vanligt igen.

Måste berätta något kul för er som jag tror kanske ni inte märkt än?

Bloggen är ganska nyrenoverad och efter alla flyttar fram och tillbaka och allt strul tar jag tag i min egen blogg och har lagt ned mycket pengar och tid på att uppdatera sajten. Hoppas att ni inte märker för mycket, så många av er som gillade mitt gamla utseende att jag behåller det! Hittar du något som inte funkar?

Eller har du några önskemål? Snälla, säg till i kommentarsfältet! Skrolla gärna neråt och kika om allt funkar. 

Den största skillnaden är att jag har infinite scroll på sajten nu. Du behöver alltså inte klicka dig fram utan kan bara fortsätta att scrolla så långt du bara vill, det tar aldrig slut nedåt längre. I stället fyller jag på med underkategorier till rubrikerna som jag hoppas gör det enklare att hitta och recepten är läsare att skriva ut än någonsin. Annat typsnitt som gör det lättläst, jag tycker det blev fint! 

Att äga min egen plattform känns fortfarande jättehäftigt efter två år, när jag började blogga på TV3 för tio år sedan höll jag på att trilla av stolen när jag såg att jag hade 6000 unika läsare i veckan. Nu undrar vad jag gör fel om jag inte har det tiodubbla. 

Mätverktygen är viktiga, där kan jag hålla koll på hur många unika besökare sajten har. Unika betyder hur många besök som alltså kan vara samma person som kommer tillbaka under en vecka och antal besökare är hur många som klickar in. Infinite scroll gör att det ser ut som att det visas färre sidor precis när man byggt om sajten trots att det egentligen inte gör det. Google kan inte till en börja läsa in antal besökare när man ändrar till infinite scroll vilket kan göra mig lite svettig. 

Jag erkänner att jag kan störa mig på hur de olika måtten blandas ihop och hur man kan redovisa antalet besök och låtsas att det betyder så många olika besökare- alltså unika läsare. För det är stor skillnad.

Förmodligen är jag yrkesskadad, men det är ju skillnad på om en butik har hundra besökare eller får hundra besök inklusive återvändande kunder också…Blir bara löjligt om man som bloggare drar till med ett par hundratusen extra men i själva verket är siffror något helt annat. 

Viktigast för mig är att ni är många som läser, att ni kommer tillbaka ofta och att ni trivs när ni är här. Ni är trogna fina läsare som inte bara går in för att hämta ett recept och ut igen, det känns fantastiskt att ni följer bloggen så ofta. 

Så berätta gärna vad du tycker om min nya blogg!

 

 

 

2018-06-13 Johanna Toftby

Kommentarer

Linnea 2 år sen

hej Johanna! hittade din blogg igår, är ingen som brukar läsa bloggar men jag surfade in på din på skoj och nu kommer jag nog fortsätta läsa den. Jag gillar din inredningsstil, så jag måste fråga dig om du kan tänka dig göra fler inlägg om inredning/visa bilder på ditt hem? du har ju grym smak! :) ha en skön sommar o keep going med det du gör, heja dig!!

Marie 2 år sen

Tycker det ser toppen ut. Lätt och enkelt. Din blogg är toppen, besöker den dagligen du skriver om det som intresserar mig och du har en skön livsstil (iaf i livet på bloggen) ;-) Sköna tips på allt från mode, inredning, mat och träning till resor. Det som inte faller en i smaken är ju bara att glida förbi. Perfekt helt enkelt!

Agneta 2 år sen

Va fint du gjort för Marilyn. Du är en fantastisk mamma. Vad heter låten som studenterna dansar till i trädgården? Hörde den på instagram 😊 Mindotter hoppas på svar 😊😊

Marika bergman 2 år sen

Precis ! Vi är nog många fasta följare som går in ofta, viktigt för dig och ev reklammakare att veta då jag/vi gillar både din klädstil, inredning mat osv .. jag och min syster tex som bor 80 mil från varandra delar dina inlägg på kläder mm nästan varje dag ..( väldigt modeintresserade och skönt att slippa gå i affärer osv ..) – Ellos mfl måste ju ha höjt sin försäljning ett par 100% sen du började jobba/ reklama för dom (: hoppas du tar betalt därefter (: ! ( vi skulle aldrig ha handlat där annars ..) Och för oss förstås jättehärligt med dina förslag och bra stil! Fortsätt så 👏🏻👏🏻

PaulaHelenas 2 år sen

Gillar din blogg o är inne o kollar med jämna mellanrum. Följer dig på Instagram också
Härliga recept du bjuder på :)
Ha en härlig helg
Kram <3

Anita Strand 2 år sen

Hej!
Har läst din blogg många år nu och blir bara mer och mer imponerad av dig som människa ( lite halvkäri dig,hihi skämt) men är så imponerad av din styrka,kraft och jäklar anamma.Är så glad att det gått så bra för dig och dina fina tjejer,trots att du som ensam mamma fixat det själv.Sen passar du och Janne så bra ihop ni är för sköna bara.Ser fram emot att få läsa boken om dig.Jag är själv 72 år( men passar inte in där) aktiv rider på min häst varje dag har 2 hundar en underbar man 5 barn 11 barnbarn snart 12,men trots det gillar jag din blogg så,du får stå ut med en gammal tant som önskar dig all lycka och få läsa din blogg länge,länge .Kram

Annelie 2 år sen

Bloggen är toppen, jag är inne varje dag och tittar om det hänt något.

Kristin 2 år sen

Du har en jättefin Blogg Johanna! och jag följer dig på Instagram! älskar de små Lucy promenaderna .. recepten och inredningsbilder!
Saknar Annica väldigt mycket! jag hoppas att hennes små pojkar har det bra! tänker ofta på familjen där.

Kram från Kristin

Stina 2 år sen

Gillar bloggen, så bra!
Tänk om man haft en mamma som du, så fint du gör för dina flickor.
Du verkar ha en väldigt bra inställning till hur man uppfostrar barn.
Jag har försökt att göra det lika fint för mina barn när de tog studenten, man kan göra hur fint som helst med mindre medel. Huvudsaken barnen känner att man gör denna dagen speciell.

Pia 2 år sen

Gillar verkligen din blogg. Bra tips på mode och inredning samt underbart goda recept.
Vilken snygg tröja, berätta gärna vart du köpt både den och dina fina underlägg samt den lilla brickan med blommor. Kram från en trogen läsare <3<3

Camilla 2 år sen

Den är kanonbra den “nya bloggen” och texten mycket bättre.
Det första jag reagerade på när jag läste överskriften var “nej byt inte till en annan bloggtyp” men så var ju inte fallet tack och lov.
Man kan dessutom vara inne på vilken dator som helst och lägga en kommentar vilket man numera inte kan på många så stort plus på det 😀
Kram ❤

Anonym 2 år sen

Ser toppen ut👍🏻Lättläst och stort plus att de är enklare att hitta alla smarriga recept😊

Anna 2 år sen

Din blogg är bra, o med varierande inlägg!! Oj så du sliter med studenten nu, snart får du koppla av o njuta lite! 💞

Pernilla 2 år sen

Lycka till med studenten! Så kul att se hur du fixar o trixar som ensamstående mamma. Jag förstår att dina tjejer vill ge nåt fint tillbaka när du fyllde år. Kram

Annika Sandström 2 år sen

Var är din fina tröja ifrån?

Ingalill 2 år sen

En mycket inspirerande och varierande och lättläst blogg. Läser den varje dag ibland går jag in flera gånger per dag när jag vill kolla på dina fina och inspirerande inlägg om bl.a dina resor och kläder. Ha en fin student-

Rosita 2 år sen

Hejsan!
Din blogg är lätt o läsa. Bra med finstilt. Lycka till med studenten. Ha det så trevligt 😊 Kram 💞

Anna 2 år sen

Tack för att du tar hänsyn till alla som läser din blogg, det är inte många bloggare som gör.
Gillar denna blogg mest av alla! Fint typsnitt och lätt att hitta nu.

Du är bäst!

helen 2 år sen

Hej!
Din blogg är bäst så varierande och det här att du tar tag i saker som det som hände med den gamla kvinnan som blev illa behandlad, många ser saker som händer men blundar bara el tänker att det där får nån annan ta tag i, så skönt att du säger ifrån. Sen att hänga med på resor med både Janne o även tjejresorna är superkul, har läst din blogg flera år och gillar den skarpt. Lycka till med allt fix till studenten duktiga och goa tjejer du har!

Marica 2 år sen

Hej, vilka underbara tallriksunderlägg du har, vart har du köpt dem?
Bloggen ser kanon ut!

Karin Strömberg 2 år sen

Blir alltid glad när jag öppnar “dörren” till din blogg. Positiv och trevlig, har fått många nya tips och idéer. Trevlig sommar önskar en mamma vars barn tog studenten för 6 , respektive 4 år sedan. Barnen nu utflyttade och studerar på universitet.. Vi känner oss lyckligt lottade min man och jag som har lika trevligt ihop nu som när vi gifte oss (i morgon) för 27 år sedan. <3

Anneli 2 år sen

Så bra för oss “gamlingar” som tycker att allt var bättre förr… :) Texten är lättläst och tydlig och recepten är enkla att skriva ut. Mindre krångel, precis som vi vill ha det!

Lycka till med studenten! Kan vara svettigt värre men det blir bra ska du se.
13 år sen jag var där, vart tar tiden vägen?

Lotta 2 år sen

Gillar den skarpt👏🏻. Lycka till med allt studentfix o försök att njuta lite oxå❤️

Mona 2 år sen

Lätt att hitta, bra! Ha en bra student🇸🇪☀️ var kommer dina snygga champagneglas ifrån?

Linda 2 år sen

Jag tycker det har blivit jättebra! Sist va de lite rörigt och hitta specifika inlägg m.m. Jag är in flera gånger och läser och har gjort det i många år, de känns nästan som att ja “känner” dig, du är en fantastisk inspiration och människa! Kramar

Anette 2 år sen

En jättebra blogg som är lätt att läsa och hitta det man vill.
Ha en underbar student 🌞🍾

Lotta 2 år sen

Tycker den är kanonbra det är lätt att hitta. Du gör de så proffsigt och det är helt klart bästa bloggen. Bra mix med allt har inget att klaga på.
Du är så grym på vad du gör.

Tina 2 år sen

Hej 😊
Bloggen har blivit mycket bättre. Lättare att hitta t ex recepten för det kunde vara riktigt krångligt tidigare. Ha nu en underbar student

Karin 2 år sen

Ser jättebra ut
Härligt att det är som vanligt

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg