Sommarkaka med hallon och rabarber


Den här ska jag baka idag! Hallon och rabarberkaka med knäckig yta, sätt flaggor i så har du en supergod kaka i midsommar som är snabb och enkel att svänga ihop.
Jag fick tips av min kompis för flera år sedan och den här kan man göra på många olika sätt, men hallon och rabarber är så gott ihop. Man kan förstås bara göra med hallon. Den är ljuvlig och så lätt att svänga ihop.


Enkel Sommarkaka ca 16 bitar
6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
4 tsk bakpulver
Fyllning:
400g hallon
3 dl rabarber, skär dem i ca 1 cm tunna skivor
100 g smör
3/4 dl pärlsocker
Garnering, florsocker och pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, täck en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i långpannan.
Fördela fyllningen över och hyvla det kalla smöret över. Strö över pärlsockret.
Ställ plåten mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175 grader och grädda 20-30 minuter.
Ta yt kakan och skär den i rutor.
Den blir lite så där frasigt god på ytan. Glass eller vaniljvisp funkar bra till. Älskar knäckig och frasig yta!

17
8

Världens godaste jordgubbssmoothie


Har precis varit ute på en runda och njuter just nu av en god smoothie. Jordgubbssmoothie med mynta och lime är den godaste jag vet. Marilyn brukar fråga hur den kan vara så god. Ta i både frysta och färska jordgubbar nu när det är säsong. Smaken ihop med myntan är magisk!


Jordgubbssmoothie 2 port
4 dl Mjölk eller eller valfri vätska
2 msk turkisk eller rysk yoghurt (så blir den krämig)
3 dl frysta jordgubbar
1 dl färska jordgubbar
10 myntablad
1 pressad lime
Gör så här: 
Mixa ihop allt, jag lägger i isbitar ibland för att få den kall och fluffig. Späd med vätska så du får den i konsistensen du vill ha.
Njut!


Älskar morgonrundor, kan aldrig rucka på 30 om dagen sedan den där dagen jag satt hos doktorn. Jag blev frisk! Sedan har vi ökat på förstås, men man ska börja i sin takt. Jag kunde inte ens gå 10 minuter runt kvarteret när jag var sjuk. Då kan man inte pressa kroppen.
Nu älskar jag alla rundor, springer eller går. Mår så bra av den sköna känslan efteråt!
Lite senare äter jag ägg på fincrisp, jag mår bättre av att inte äta frukost på en gång och står mig längre under dagen och blir inte sugen på att småäta så lätt.
Nu ska jag ner till VC för att visa ett bett på låret jag fått. Aldrig sett något liknande. Hoppas bara på ilsket myggbett även om det ser ut som borelia just nu.


4
0

Vi närmar oss! Snart är boken helt klar!


Tack från hjärtat för alla fina grattishälsningar till Marilyn! Ni är underbara. Ni måste bara få se klänningen hon hade på studentbalen, ska lägga ut så fort jag hinner. De var så fina.
Men nu sitter jag fast här i köket med min dator. Satt hela dagen igår och hela dagen idag.
Vi närmar oss slutet med boken, eller början kanske jag ska säga. Kan nästan inte tro det är sant! Jag fick pausa allt kring boken under studentveckan och det visste Annika på mitt förlag Bladh by Bladh om men redan igår tog jag tag i allt igen.
Och så här ser fram och baksidan ut. Hurra så glad jag är!


Jag sitter med de sista bilderna, kollage, bilder till inlagan, bildtext i kollagen, alla matbilder till alla recept. Ja, det är recept också, haha! Ni kommer förstå varför efter hela berättelsen och alla kapitel. Även massa träningstips och skönhetstips också. 😉
Men det allra största som vi sitter med dessa dagar- Slutkorr på hela manuset.


Jag och Annika har dialog hela tiden med allt från minsta lilla ord som är ett frågetecken på till varenda namn. Allt ska vara rätt.
Självklart sitter inte jag med korr, det gör flera personer, men jag har slutkorr. Jag läser just nu min egna bok för att stämma av så allt är rätt. Blir en del kaffe den här dagen, tur jag gick ut på en långrunda i morse så jag fick energi.
Nu måste jag fortsätta, ville bara in och säga hej till er.

8
0