• 2018-06-23, 15:34
  • 15

Innehåller annonslänkar 

Hoppas ni har en fin midsommarhelg! Det var många som läste mitt inlägg igår, ensamheten på storhelger är svårt. Mitt hjärta går sönder över hur många som sitter ensamma på högtider i Sverige. Ofrivillig ensamhet är hemskt.

Det här kommer det en del om i min bok, det är stor sorg för många som kanske går isär, som har barn som flyger ut och relationer och traditioner förändras.

Vet ni vad vi gjorde igår? Vi ställde in allt midsommarfirande för jag var totalt slut efter hela studentveckan och stort jobb med boken i veckan som nu äntligen är klart.

Jag fixade ordning mig, bakade en västerbottenpaj, en jordgubbspaj och gjorde en egen midsommarkrans. Men jag och Lucy åkte sedan ner till Janne i Göteborg och vi var hemma själva. Behövde verkligen det. Orkade inget mer. Skönt att vakna vid sju i morse och vara utvilad och piggare än på länge.

Jag tycker vi måste bli bättre på att bjuda med våra vänner. Man tänker kanske inte på att alla har inte gäng att umgås med. Jag såg så många på facebook och här på bloggen som skrivit att de sitter helt själva.

Varför är det så? Jag förstår det inte. Det är så stor skillnad på om man väljer det själv eller inte.

Man ska inte skämmas för att ringa och fråga om man kan komma förbi, det är värre att sitta och gråta en hel dag, sedan ska ni även tänka att det är egentligen vilken stor dag som helst.

Jordgubbspajen så god med mandelmassa HÄR, västerbottenpajen recept HÄR. (tog utan gräslök)

En liten midsommarkrans men som även är fin till sommmarklänningen. Jag band riktiga blommor på ett tunt diadem, ser att det är inne med blommor och rosetter i håret i sommar. Sedan lade jag den i en tallrik med vatten så den inte vissnade.

Klänningen är som en dröm och jag ser fram emot att ha den på en tillställning i sommar.  Har nog aldrig fått så många frågor var den är ifrån på instagram igår.

Jag har beställt den i en butik i London, märket är Ted Baker. Finns så många fina från det märket HÄR Har redan beställt en till i rosa, visst är de snygga! Passar till bröllop eller kanske en fest i sommar. Kika på den

Kika om du hittar just denna klänning annars HÄR. 

Armband och örhängen Caroline Swedbom HÄR, väska YSL. Skor Valentino.

Men. Det finns en rosa dröm till som är betydligt billigare och jättefin. Bästa tipset om ni letar efter en rosa söt klänning till sommarfesten. Jag hade på mig den i veckan och många som frågade på instastory. Du hittar den HÄR! Halva priset nu.

Normal storlek, hellre ner än upp. Underklänning under. Örhängen i silver, Caroline Swedbom.

Måste även tipsa om den snygga leopardklänningen som finns åter i lager. HÄR! 

Även fått frågan om var Lisa-Maries fina klänning kommer från som hon hade på studenten. HÄR. finns den.

Hon är kort och liten så hon har storlek 34 och den är normal i storlek hälsar hon. Så snygg! Halva priset.

Ska länka och tipsaa mer på skor och sånt ni frågat efter men måste ut i solen nu. Har redan gått en sväng med Lucy så hon har fått sin motton för idag. I kväll ska vi ut till Lindholmen för att ansluta med massa vänner för att heja fram Sverige! Tittar ni?

Efter rundan njöt vi av en god glass. Så mysigt med alla glasskiosker nu och massa folk som turistar i vackra Göteborg.

Vi hörs snart igen, stor kram

 

 

 

Kommentarer

Camilla 3 år sen

Vad har du för underklänning under? En beige? 😁

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

En ljusrosa som är med i klänningen…

Kram Johanna

Sandra 3 år sen

Fina Johanna. Vilken omtanke du har.
Ja högtiderna är bland det tuffaste som finns. Är man singel och inte har barn bli man aldrig medbjuden på nåt. På Högtiderna vill jag bara försvinna ner i ett hål. Så ont i själen gör det. Men man tar sig genom det med.
Stor varm kram Sandra ❤️

alex 3 år sen

Kära Johanna, jag kommenterar sällan, vill bara säga att jag tycker du är så varm och fin och sprider så mycket glädje och godhet omkring dig. Tack för det! Jag är utlandssvensk i Barcelona. Min älskade lilla mamma slogs både mot den typiska svenska ensamheten, och äggstockscancer sedan 2013. Jag följde din väninnas kamp mot cancern, som for till himlen strax efter mamma. Mamma lämnade jordelivet med en stark Gudstro och frid i själen. Jag vet att mor har det mycket bättre på andra sidan, än sittandes ensam i en nedgången hyresrätt i Varberg, men saknaden efter mammas röst och närvaro finns där ändå hela tiden. De sista orden jag sa till mamma var att jag älskade henne före hon somnade in. Det jag plågas över stundtals i sömnen är vetskapen hur hon suttit där i sin lägenhet i Varberg med Hemtjänsten som enda besök, då jag bott så långt bort. Men vi pratade varje dag på telefon. Jag vet inte vad som är värst, ensamheten som var hennes vardag, eller cancern? (som hon inte valde att behandla, mycket för att hon inte orkade psykiskt) Det gör mig så ont i hjärtat att det finns så många ensamma själar i Sverige. Här vid Medelhavet tar man ju hand om varandra på ett helt annat sätt (på gott och ont, det kan ju också bli för mycket för de gamla att förväntas ta hand om sina barnbarn fulltid etc)

Det strålar om dig, du är söt som socker! (liksom dina tjejer!) Grattis till din bok! Stor kram från Barcelona, alex

Hemmarecept 3 år sen

Så tjusig!

Lena M 3 år sen

Härligt med Göteborg i sommarvärmen, och en god glass dessutom. Jag har semester och då är det lätt att lägga på sig extrakilon så idag blev det nyttig frukost istället för en god smörgås som jag annars är svag för. Sedan blir det cykeltur.
Hoppas att du mår bra och det är viktigt att ibland dra i handbromsen. Och återhämta sig.
Kram

Sussie 3 år sen

För sockersöta klänningar för mig, vackra på dig, dessutom behöver jag klänningar med midja, formen passar mig bättre.
Du klär verkligen i dessa☺

charlotte 3 år sen

Hej! Glad midsommar! Hur är leopardklänningen i storlek? Den finns bara i 42 och 44. Med vänlig hälsning Lotta

Anna Andersson 3 år sen

Hej! Jag undrar var du köpt de fina silverlrhengena från Caroline Swedbom? Letar överallt men de finns inte:( mvh Anna

Jess 3 år sen

Jag är “bara” 30 men också ensam.
Inte lätt när man knappt har någon släkt och få vänner och ingen respektive.
Blir att man hamnar i denna sitsen ofta då tyvärr.😯

Paula Magnusson 3 år sen

Vilken fin person du är! Varm och genuin. Tänk om fler kunde ta efter dig <3
Kramar

Jessica 3 år sen

Så sant, får så ont i magen av alla som sitter ensamma under storhelger, jag har gjort det själv många gånger. Man känner en sådan enorm sorg och ensamheten blir extra stark när man hör alla glada skratt och gemenskap i grannområdet.
Vissa jular gick jag ut och promenerade när det mörknat, kollade in fönster och såg hur mysigt många med familj och barn hade det.
Nu har jag också en stor familj men jag har ALLTID en klump i magen ändå, för jag vet att det finns så många som ska genomlida storhelgen i sin ensamhet, precis dom jag gjorde.

Jeanette 3 år sen

Funderar oxå på storlek när jag såg 1,2,3

Karin 3 år sen

Jättefin klänning , du klär dig alltid så snyggt ! Också ledsen för alla som måste vara ensamma helger som denna . För mig var det också som vilken fredag som helst , god mat hemma ! Fortsatt skön och trevlig helg ! Kram

Anonym 3 år sen

Hur är den i st fanns 123

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg