• 2018-06-24, 10:50
  • 3

Såg ni matchen igår? Vi var ute på Lindholmens event & nöje som vår kompis Micke driver, det kör allas Sveriges och Brasiliens matcher under VM, vilken stämning! Massor med folk, god mat och härlig miljö. Men hjälp vilket tråkigt slut för Sverige, nu måste det gå vägen på onsdag. Kom igen Sverige!

Har ni potatis över från midsommarhelgen har jag tips på en grymt god potatissallad. Jag älskar färskpotatis och det funkar till det mesta. Grillad kyckling eller lax eller som vegetariskt med tex fetaost.

Detta är så gott!

Fransk potatissallad 

800 gram färskpotatis

1 rödlök

Två nävar ruccola

10 soltorkade tomater

Vinegrette: 

0,5 dl olivolja

1 pressad citron

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk sambal oelek

1 msk dijonsenap

2 msk vitvinsvinäger

En nypa timjan, oregano, persilja

salt, peppar

1 tsk honung

Gör så här: 

Skrubba potatisen noga och koka den. Blanda ingredienserna till vinegrettesåsen.
Skala och skär lök i tunna skivor. Fräs löken i en stekpanna tills den knapptmjuknat.
Skiva potatisen medan den är varm och lägg i en skål. Blanda i lök, ruccola, och skär soltorkade tomaterna och blanda ner med potatisen. Häll vinegretten över och rör ihop försiktigt så inte potatisen blir smulig. Blanda i örter, salt och peppar.

Täck över potatisen och ställ kallt en stund före servering.  Servera till det ni tycker om, lax är gott till! Eller kyckling eller en köttbit om ni har kvar från helgen. Gillar ni fetaost kan man smula över det också. Blir supergott.

 

Kommentarer

Gourmettjejen 3 år sen

Potatissallad är ju så gott. För ett tag sedan gjorde jag Grillad Nektarinsallad såååååååå fräch! Perfekt till grillat!
https://nouw.com/gourmettjejen/grillad-nektarin-mer-citrondressing-33848435

anonym 3 år sen

Jag tror i andra länder man bättre att bry dej om varandra. Dom kunde i Stockholm city typ ord nå som vattenfestival vid stora helger. Själv är jag förkyld. Någon som vet om man ska dricka varmt eller kallt? Det är torrhosta och så jobbigt. Kram.

CeciliaSkor 3 år sen

Deppigt med förlust i 95 minuten :-( Vi såg matchen här i Italien, italienarna har inte så mycket empati med svenska laget då vi slog ut dem i kvalet…..
Älskar potatissallad i alla former!
Kram från Comosjön
C

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…