ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fransk potatissallad med lax

/


Såg ni matchen igår? Vi var ute på Lindholmens event & nöje som vår kompis Micke driver, det kör allas Sveriges och Brasiliens matcher under VM, vilken stämning! Massor med folk, god mat och härlig miljö. Men hjälp vilket tråkigt slut för Sverige, nu måste det gå vägen på onsdag. Kom igen Sverige!


Har ni potatis över från midsommarhelgen har jag tips på en grymt god potatissallad. Jag älskar färskpotatis och det funkar till det mesta. Grillad kyckling eller lax eller som vegetariskt med tex fetaost.
Detta är så gott!


Fransk potatissallad 
800 gram färskpotatis
1 rödlök
Två nävar ruccola
10 soltorkade tomater
Vinegrette: 
0,5 dl olivolja
1 pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
En nypa timjan, oregano, persilja
salt, peppar
1 tsk honung
Gör så här: 
Skrubba potatisen noga och koka den. Blanda ingredienserna till vinegrettesåsen.
Skala och skär lök i tunna skivor. Fräs löken i en stekpanna tills den knapptmjuknat.
Skiva potatisen medan den är varm och lägg i en skål. Blanda i lök, ruccola, och skär soltorkade tomaterna och blanda ner med potatisen. Häll vinegretten över och rör ihop försiktigt så inte potatisen blir smulig. Blanda i örter, salt och peppar.
Täck över potatisen och ställ kallt en stund före servering.  Servera till det ni tycker om, lax är gott till! Eller kyckling eller en köttbit om ni har kvar från helgen. Gillar ni fetaost kan man smula över det också. Blir supergott.


3

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00