• 2018-06-24, 18:00
  • 10

Innehåller annonslänkar 

Vilken skön söndag! Solen och värmen är tillbaka. Har ni en skön dag? Vi åkte ner till Röde sten här i Göteborg, det är så mysigt att ha picknick under älvsborgsbron och se båtarna och den sköna stämningen där nere. Härligt med mysiga ställen, konsthall, mysiga restauranger och glasskiosker. Ett måste om ni åker till Göteborg.

(Röd-rosa klänningen finns på länk längre ner i inlägget)

Här har Lucy precis badat, bästa hon vet.

Vi hade enkel picknick men så gott. Jag stannade till på Ica på vägen och köpte lite lax, fetaost, jordgubbar och sallad och tsatziki. Älskar äta utomhus.

Vi hade med oss solstolar och njöt av solen några timmar, satt och planerade vår resa, om knappt två veckor åker vi neråt Europa igen! Så kul det ska bli och halva nöjet är att planera. Vi åker med Stena line ner till Kiel, sedan vidare ner i Tyskland, Österrike, Italienska alperna och en vecka vid Gardasjön. Planerar även Venedig sedan får vi se om det blir Comosjön i år igen.

Lucy njuter i skuggan under stolen.

Fin Bild på Janne.

Här ska ni få tips på en klockren klänning i sommar, så skön och jag älskar färgerna. Du hittar den HÄR 

Normal i storlek, man kan nog snarare gå upp om man tvekar, reglerbara band.

Mina ballerina skor är från Gant, finns HÄR. 

Nu ska vi ge oss ut ett par mil på cyklarna, ha en fortsatt skön söndag så hörs vi sen.

 

 

Kommentarer

Kirsi 2 år sen

Kul att träffa dig live utanför toaletten på konst caféet! Hoppas jag inte var för påflugen men fick lite spontan feeling!!😁

AnnaE 2 år sen

Så söter klänning!👍
Kram

Anki 2 år sen

Blev fel Gardasjön

Anki 2 år sen

Jag kan rekommendera byn Desenzano sim ligger i södra Hardasjön, väldigt fin liten by.

Jonna 2 år sen

Heter det inte Röda Sten?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Absolut!
Står det något annat är det en bokstav fel.

Marie 2 år sen

Julia – absolut förstår jag att det är så! Vi kommer inte bo på vandrarhem… utan “mellanklass” hotell. Vi kommet äta ute varje dag! Vi kommer såklart shoppa o göra utflykter oxå, just därför satte jag ett spann på 10.000 för att summan såklart variera lite. Vi vill inte snåla på semestern, däremot dricker ingen av oss + att vi är inga som går på “fancy” restauranger. (Jag är dessutom vegetarian så inga dyra kötträtter för mig)
Så “mellanprisklassen” även på restauranger.
Är 40-50k rimligt?! På ett ungefär….

Marie 2 år sen

Åhh ser fram emot uppdateringar från er Europasemester! Vi planerar att åka ca. 3 v nästa sommar (2 vuxna o en 13-åring) vi kommer bila ner Tyskland, Österrike, Italien o Kroatien (typ) vi har ingen klar “plan” än men vi är ute efter den underbara naturen + nåt så vår tonåring blir nöjd. Vad kan en sån resa gå på?! Vi sitter o spånar lite lätt bara (kommer börja planera mer efter sommaren) men runt 40-50 tusen?! Är det för mycket/lite?? Är 1:a gången vi gör en sån här resa så vi har ingen aning!!
Kram

Svar på kommentaren:
Julia 2 år sen

Marie! Det kan ju kosta precis vad som helst. Du lägger själv ribban. Om du räknar bort bil och bränsle så kan du ju sedan välja till vad du vill. Vill ni ha det enkelt och bo på typ vandrarhem och laga mesta maten själva så klarar ni er på runt 600-800 kr per dygn. Vill ni ha det flott och bo på fina hotell och äta ute varje dag får ni räkna med run 3 000 – 4 000 kr per dygn. Som du förstår finns det ett stort glapp däremellan. Jag vet ju inte heller vilka aktiviteter ni är intresserade av. Vandra är ju billigare än att flyga helikopter t.ex.:-). 50 000 kr är inte orealistiskt. Bestäm er budget och rutt först – kika sedan på t.ex. booking.com. Ni löser det. God Tur!

Johanna! Fint tips. Jag har inte varit där vid Röda Sten under bron. Har dock tänkt att det kan vara fint. Blev dock lite beklämd av detta:

https://twitter.com/gbgstadsmission

Pappan dricker väl öl ser det ut som men det är ju en sekundbild och säger väl egentligen ingenting om hur dom har det. Ja ja…det är tydligen synd om barn till ensamstående som inte kan resa under sommaren. Du vet ju mycket om det och delar med dig så fint. Att det fortfarande finns galna fördomar är ju bara att försöka jobba emot.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Julia!

Filmen från stadsmissionen visar hur illa en del barnen har det.
Har ju förstås inget med Röde sten att göra. De visar tydligt bara att detta är i Göteborg eftersom man ser bron bakom.

Röde sten är en underbart område, vi var där igår igen när vi tog en cykeltur på tre mil på kvällen.
Så fina områden där nere!

Många barn lever i en mardröm just under sommarlovet för finns det missbruk inblandat finns det ingen trygghet alls.
Jag ska dela den filmen och hoppas många kan skänka en slant till barn som är utsatta. Stadsmissionen gör ett fantastiskt arbete.

Kram och ha en fin sommar.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag vet att många läsare vill veta när det är reportage i tidningar osv och nu är Amelia höst ute! Ett jättefint reportage om min kärlek till mat, rädslan inför ensamheten och…

Innehåller annonslänkar för Ellos  Om man älskar skaldjur, Göteborgs skärgård och livemusik, vad gör man då? Jo man åker med M/S trubaduren i vackra skärgården i Göteborg och samtidigt frossar loss i…