• 2018-07-01, 22:11
  • 19

I nya numret av Amelia finns en stor intervju med mig. Det känns alltid pirrigt innan tidningen kommer ut, men den här gången känner jag mig jättenöjd. 

Inte nog med att jag får prata om min bok, som är mitt favoritämne just nu förstås, jag får också chansen att berätta varför jag inte tror på bonusfamiljer.

Alla gör förstås som de blir lyckligast av men jag känner inget behov av att ha bonusfamilj över huvud taget. Vi har så mycket krav på oss oavsett om vi är gifta, ogifta eller skilda att allting ska vara som alla andra har det. Mamma, pappa, barn. De tankarna fick mig att må så dåligt i så många år, fick mig att känna mig ensam och onormal efter jag separerade. 

Jag tror det är lätt att ta för snabba beslut, speciellt när man är nyförälskad och man ser bara förälskelsen. 

Jag och Janne är väldigt olika som föräldrar och våra barn är så vuxna att det inte skulle funka att börja om med en ny uppfostran som vi kompromissar fram. Medan jag kan vara en ganska tuff och hård förälder som ställer krav tycker jag att Janne är mesigare.

Han skulle nog använda andra ord för att beskriva det…men de sista åren har vi  börjat tänka mer lika när det gäller fostran så nu skulle det nog funka, men nu är mina barn nästan utflugna så jag flyttar när de har flyttat. 

Att tvinga ihop barn som inte valt att leva med varandra när de är i tonåren känns dessutom inte rätt. Även om man är nykär borde man tänka efter en eller två gånger för barnens skull innan man flyttar ihop. Jag vill att mina barn ska ha nära till både mamma och pappa. Jag tror det ger en trygghet. 

Det finns även mer att läsa om i den stora intervjun, bland annat om panikångest som kommer  i boken “30 om dagen” och min hälsosommar.

Tack fotograf Peter Knutsson för fina bilder, duktiga Linda Newham som jag gjort många intervjuer med och proffsiga Shada som gjorde smink och hår.

 

Kommentarer

Sara Lundgren 2 år sen

Jag är tillsammans med en man sedan nästan tre år tillbaka. Han har inte träffat mina barn. (5,7,12 år) Jag håller isär livet med dom och honom. Dom behöver inte någon ny vuxen i sitt liv. Och speciellt inte någon som tar min uppmärksamhet när dom är hemma. Mitt fokus ligger på dom och när dom är hos pappa så gör jag vad jag vill. Funkar helt fantastiskt bra. Men jag får ofta förklara mig inför andra vuxna. Det är så självklart oftast numera att man ska blanda in barnen och i slutändan flytta ihop. Nej tack. Jag har levt mamma pappa barn i tjugo år. Nu ligger alltid mitt fokus på mina barns välmående. Ingen man kommer in här och kan röra till deras grund och trygghet. Min äldsta dotter som är tjugo från ett annat förhållande har träffat honom. Men inte dom små.

Ullis 2 år sen

Vi var särbos först i 3 år innan vi blev sambos. Vi ville båda lära känna varandra och att barnen långsamt introducerades till det nya. Funkade jättebra och älskar sambolivet jag har nu.

Magdalena 2 år sen

Det här vore ett intressant ämne, tema på denna blogg. Vi är många som har tankar, känslor och erfarenheter när det gäller bonusfamiljer och relationer. Det är verkligen inte enkelt…

Hanna 2 år sen

Jag bestämde mig i början av året för att bli mamma på egen hand av flera anledningar, men en av dem är just det här. Jag behöver inte ”dela” mitt barn med någon. Oavsett vad för relationer jag kommer att ha i framtiden så är min och mitt barns relation alltid kärnan. Det kommer att vara vi två mot världen. (Inseminerades i maj och plussade två veckor senare, så nu håller vi tummarna för att vi klarar oss förbi v 12 ☺️) Självklart finns det en massa tankar om hur det ska gå, om jag kommer att klara det osv men jag har familj och vänner runt mig som jag vet alltid backar mig, så med största sannolikhet kommer det gå galant! Oavsett så är det en sjukt spännande resa jag fet mig in på!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Stort grattis! Wow Hanna!

Heja dig! Klart allt går fint :)

Jag är ensam med mina tjejer med totalt eget ansvar sedan många år.
Gått hur bra som helst! Ibland är det skönare, deras pappa finns nära och de älskar sin pappa men de bor helt hos mig.

Stort lycka till med allt och bebis!

Kram Johanna

Liselotte 2 år sen

Jag tycker du är så jäkla cool!

Inspirerande mamma, fina barn du fått. Resonerar helt rätt, hur många barn mår bra av att tvingas bo med andras ungar?

Sanne Funke 2 år sen

Du e så klok! Jag tänker precis samma, har precis flyttat in, efter 10år som särbo… (Vilket är extremt hälsosamt för förhållandet o barnen, att träffas ”varannan” vecka…) Nu kan vi börja om på nytt… Bara glädje o kärlek ff. ❤️ Precis som Du säger, att man har olika uppfostrings-regler, det skulle kunna ta bort både förhållande o barn!
Du e grym! Bra på att förmedla dina känslor till ord, på ett både intressant o underhållande o peppande sätt 🙏💞

Barbro 2 år sen

Helt klart rätt tycker jag du har när det gäller bonusfamiljer, mycket klokt att låta barn få ha närhet till båda sina föräldrar. Även den bästa kärlek kan bli problem med dina och mina ungar som inte valt att bo under samma tak. Cykla nu försiktigt du och Janne.

susanne sjögren 2 år sen

Din grej med bloggen är jättebra men…. du sätter dej på `höga hästar`när det gäller bonusfamilj kan jag tycka.
Jag är inte i den situationen men känner flera där det gått väldigt bra. Allt är inte svart eller vitt, det finns något i mellan där också. Kan tycka att det också behöver belysas ibland. Alla har sina problem, både intakta familjer som bonusfamiljer.
Gillar din blogg, men ibland blir man lite kritisk;)

Svar på kommentaren:
Anna-Karin 2 år sen

Höga hästar för att hon tar hand om barnen och inte väljer kasta sig in med sin kärlek?

Min kompis skilde sig. Hennes ex kastade sig in med sin nya kärlek direkt. Barnen mådde väldigt dåligt.
Tycker Johanna resonerar sunt. Helt övertygad barnen mår bättre av att slippa tvingas bo med andras ungar, visst att de funkar för vissa.
Men vi skulle nog inte ha så mycket tvister i rättegångar om föräldrar och ex kunde hålla sams och inte blanda in barnen……..

AnnaE 2 år sen

Jättebra reportage! 👍

Eva 2 år sen

Superfint omslag, så fräscht och du är vacker!

Louise 2 år sen

Helt rätt Johanna.
Du resonerar klokt. Barnen behöver bo med sina båda föräldrar så nära de kan, helt övertygad det ger barnen trygghet.
Vet en mamma som flyttat enbart för hon tänker på sitt ego. Så illa.

Fint omslag förresten. Pangsnygg!

Lisa 2 år sen

Läst tidningen, tycker Du resonerar så klokt.
Tack för all inspiration 💕

Loppan 2 år sen

Jag håller fullständigt med dig angående bonusfamilj-grejen. Varför krångla till det för precis alla? Kanske att man måste om barnen är små och då är det kanske enklare. Små barn har ju ofta dock som enda önskan att deras mamma och pappa ska bli tillsammans igen. Det blir då självklart svårt för respektive “ny” person att bli den man vill vara för dom. Det går om man vill och har energin till det.

Tonåringar har inget behov alls av en helt “ny” konstellation”, tror jag i alla fall. Tycker att ni gör helt rätt. Sedan är ju pappor över lag mindre närvarande och bryr sig mindre. Ja jag generaliserar men tro mig – jag har sett en hel del i detta. Vissa kan förfasas över bara tanken men jag tror faktiskt att det är genetiskt.

En liten lustig sak som jag noterade nu med Amelia…ska alla retuscheras för att se ut som Jessica Andersson just nu:-). Ja ja…det är väl så. Finns det något generellt filter på det så dela gärna.

Åsa 2 år sen

jag ska se om jag kan få tag på den o köpa den såg den förra veckan o ångrar nu att jag inte köpte den men vi får se.älskar din blogg dina repotage som du är med i osv

Anette.S 2 år sen

Ska köpa den i morgon, roligt att läsa om boken också.
Kramis

Marie 2 år sen

Så snygg!

Lotta 2 år sen

Läst intervjun! Jättebra!

Tycker du gör rätt, svårt för barn att flytta ihop med andra…

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag vet att många läsare vill veta när det är reportage i tidningar osv och nu är Amelia höst ute! Ett jättefint reportage om min kärlek till mat, rädslan inför ensamheten och…

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god! Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med…

Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen. Fick se Jessica Frej förra…