• 2018-07-05, 14:12
  • 21

Innehåller annonslänkar 

Så skönt det var att få hem Marilyn igår, hon var lättad över att flygresan gick bra så hon slapp mer extra smärta när hon flög. Ska samla ihop alla kvitton nu så får vi se om folksam betalar ut allt vi lagt ut. Det viktiga är att hon mår bättre och är hemma.

Mysig middag igår, enkelt och gott med tacos. Älskar Lisa-Maries guaccamole.

Underlag med rosor får jag ofta frågor om, dessa hittar ni HÄR. Så fina och härliga.

Blå off shoulder klänning HÄR. (Bra pris) Har off shoulder varje dag tror jag, varit mitt favoritplagg i många år, är glad att det funkar fortfarande. Skönt när du sitter ute på en middag men svettas inte hjäl utan kan dra ner den.

Jannes yngsta tjej Amanda fyllde 17 år igår. Grattis tjejen! Tiden går så fort, hon fyllde ju 11 nyss när vi träffades. Våra tjejer börjar bli stora nu.

Hon önskade sig en parfym, Jean Paul Gaultier Scandal som hon fick av mig,  (jättegod) men  även en liten bok med smoothies och nyttiga shots som mina tjejer tycker är kul att fixa hemma.

Har alltid gillat att ge bort böcker, även om det är en receptbok tycker jag det är kul med fina böcker.

En olycka kommer sällan ensam… ni som följer min instastory kanske såg bilden på min fot, jag blev tyvärr trampad i lördags kväll efter vi sett fotollen, trodde inte det skulle bli så illa som det blev men fick en liten spricka. Vad är oddsen! Lätt hänt men hade jag haft andra skor hade det nog gått bättre.

Samma natt som Marilyn skulle landa fick jag åka och röntga. Vill aldrig åka till sjukhus om jag inte måste men insåg själv att nog måste…

Såg ut som jag hade en stor böld och smärtan var inte kul när jag skulle lägga mig. Inget folk på Mölndahls sjukhus, allt gick smidigt och kom direkt in. De röntgade foten och då såg de inget men tidigt på morgonen ringde de, en överläkare hade sett en liten spricka när de gick igenom bilderna. Vilket egentligen inte förändrar något men jag skulle veta om det.

En spricka gör man inget åt utan bara högläge, kyler lite också. Idag är det redan mycket bättre och tänker positivt att det ska gå bra. Hjälper inte att noja sig att det är jobbigt. Bara jag får ner foten i cykelskon så blir jag glad.

Har smörjat foten om den ser vit ut. Sandaler frågade ni efter, dessa finns HÄR. 

Nu ska jag och Marilyn ut och äta lunch, sedan blir det mer pappersjobb och fixa en del inför resan. I morgon kväll åker vi!

Rött linne med reglerbara band HÄR. Bra rea nu! Marilyns favorit så hon ville låna det, har även svart, HÄR. 

Beiga shorts med snygga detaljer, sköna! HÄR. 

 

 

 

 

2018-07-05 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria 2 år sen

Vad är det för läppglans du har på bilden där dubär klädd i en blå klänning med vitt mönster?

Pia 2 år sen

Hej! Jag undrar vilken storlek du har här i blåa klänningen 36 el 38? Ovh hur är de vita shortsen G-star i storlek du har?
Kram Pia

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej! I den blå har jag 38 för jag vill ha den något större, men jag säger alltid till alla som frågar efter minastorlekar, ni måste välja just den ni brukar ha.

De vita G star? Vilka menar du? :)

KRAM

Pia 2 år sen

Jag menar dom vita G-star shortsen du har haft här innan på bloggen?
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så osäker!
Har dem inte här just nu, kan tyvärr inte hjälpa dig! :(
De vita jag visat de sista dagarna är Ellos-
Stl 36. (Har jag alltså)

Kram på dig!

AG 2 år sen

Hej. Hade din dotter inte reseförsäkring? Den man kan köpa som tillägg till resan genom resebolaget? Då brukar man inte behöva lägga ut en enda krona. Hemförsäkring vet jag inte om den täcker allt. Hoppas att det löser sig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vi har en extra försäkring som täcker förutom hemsförsäkring, man ska akta sig för att köpa till alla extra försäkringar OM man förstås inte har något alls.

Sedan får man lägga ut pengar oavsett vad du har för försäkring, taxi utomlands struntar i din försäkring och ska ha pengar direkt. Men sånt spelar ingen roll, det viktiga är att man får ut alla kostnader efter och det får vi.

Kram Johanna

Eva 2 år sen

Jag ville bara försöka förmedla empati och info .Det jag menade är att bli bli sjuk under en semester är olycka.
Jag vet också att FK kort inte betalar besöket men att den ger rätt till landets allmänna sjukvård, vilket naturligtvis inte alltid är densamma som svenska.
Dock kan den vara minst lika bra.
Detta var också till för andra som läser din blogg och kanske inte har den kunskapen och bara menat i all välmening.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

TAck Eva!

Nej det är inte alltid enkelt, speciellt inte för en 18 åring som inte rest själv innan. Jag har blivit sjuk en gång när var på Kreta, vuxen och hade rest mycket innan.
Det var HEMSKT.

Så jag har mått så dåligt över att hon ligger där nere på ett hotellrum ensam, även om det är vänner med så blir det förstås inte samma som om jag och Janne tex reser eller om vi föräldrar är med när något händer.

Jag tror man kan vara väl förberedd och ha koll på allt, men det är ändå oerhört svårt om man blir dålig i ett annat land.
Janne fick feber sista dagen i USA, bara det var krångligt.. då var jag bredvid hela tiden.

Men du har rätt med att ju mer koll på alla papper man har desto lättare är det att veta vart man ska ringa osv.

Stor kram och god natt

H 2 år sen

Hoppas det är bättre med både dej o din dotter. Jag har tänkt på det du skrivit, att du är en hönsmamma. Jag tycker absolut inte att du är det. Däremot en mamma som bryr sig, som tack o lov de flesta mammor gör. En hönsmamma tycker jag är en mamma som inte låter sina ungdomar få pröva sina vingar, få egna erfarenheter o i bland misslyckas, men komma igen. En hönsmamma skulle aldrig låta sin 19-åring åka utomlands med kompisar, hon övervakar varje steg kycklingen tar😉 En mamma som bryr sej 24/7 o som ”barnet” kan ringa till precis när som helst, det är så jag tycker att vi mammor ska vara o du är ju den mamman. Jag har barn som är äldre än dina, har varit jätte hispig när de vart i väg runt om i världen, men aldrig känt mej som en hönsmamma. De vet att vi finns o bryr oss var de än befinner sig. Önskar dej en fin semesterresa.

Helene 2 år sen

Vilken bula, aj aj. Hoppas det snabbt blir bättre.
Ha en härlig semester.
Kram

Linda 2 år sen

Ha en härlig semester!
En annan sak, vad jobbar Janne med nu? Följer hans blogg ibland men tänkte det är ju ett tag sen han slutade sitt förra jobb nu.

Ser fram emot följa er resa!

Therese 2 år sen

Hej! Måste fråga om du har nåt bra tips på bh:ar!! Du som bär offshoulder ofta..hittar inga vettiga… :(

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Lindex har jag länkat till några gånger, det finns fina utan axelband, sedan har en del BH med genomskinliga band som inte syns, kolla på dem!

Ena annan Eva 2 år sen

”Alla”olyckor skrev hon inte. Jag tror det var en kommentar i all välmening. Så tolkade jag den. Kändes som du tog den på annat sätt.
Ha en jättetrevlig resa nu och cykla vackert i backarna👍😍

Svar på kommentaren:
En annan Eva 2 år sen

Det var ett svar till Johanna:-))

Johanna Toftby 2 år sen

Tolkade på annat sätt?

Jag blir lite trött ibland på att man inte svarar eller kommenterar på rätt eller fel sätt.

Det är svårt med text, jag vill heller inte missbruka smileys men kanske borde börja ;-)

Tack, packar för fullt! Ser fram emot resan nu!

Kram Johanna

Susanne 2 år sen

Men Oj vilken bula på foten! Måste ha varit en rejäl blödning därinne? Ja det går fort när olyckan är framme…
Hoppas ni kommer iväg ändå, ja kyla ner hjälper verkligen bra.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja ingen rolig bula, det var en liten spricka så inte konstigt sa de.
Skulle aldrig ställa in en resa, då ska det var väldigt illa.

Tack! kram Johanna

Eva 2 år sen

Med tanke på olyckor som ni drabbats av hoppas jag ni har försäkringskassans
EU kort med er. Det är ju bra att ha om det behövs sjukhusbesök.
Gäller alltså EU länder.
Trevlig resa och hoppas allt går bra.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Alla olyckor vi drabbas av?

Tack och lov är det ingen olycka Marilyn drabbades av, hon fick öroninflammation.

Alltid kortet med oss. Men det kan du inte betala med. Sedan måste man inte ha kortet, det räcker med uppge försäkringsnummer och personnummer på sjukhuset.
Sparar varenda kvitto för apotek, taxiresor mm så får man det på försäkringen hemma sen.

Jag var hemma i Göteborg och alltså i Sverige :-)

Tack! Ser fram emot lång semester nere i Europa!
Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg